Постанова
від 30.06.2010 по справі 2а-6126/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

30.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 червня 2010 р. справа № 2а-6126/10/0470

м. Д ніпропетровськ

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Барабаш М. В., < Текст >

при секретарі Акопові А.Р.,

за участю:

представника позивача Хвостової І.В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Управління Пен сійного фонду України в Ніко польському районі Дніпропе тровської області до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю фірми "Борисфен" про стяг нення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійног о фонду України в Нікопольсь кому районі Дніпропетровськ ої області (далі - позивач) зв ернулось до суду з позовною з аявою до Товариства з обмеже ною відповідальністю фірми « Борисфен» (далі - відповіда ч) про стягнення заборговано сті по сплаті страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня в розмірі 321,91 грн.

В обґрунтування позову заз начено, що внаслідок порушен ня вимог Закону України «Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування» №1058-IV в ід 09 липня 2003 року (далі - Закон № 1058-IV) відповідач має заборгован ість зі сплати внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування за березе нь 2010 р. в розмірі 305,89 грн. та штра фних санкцій у розмірі 8,54 грн. і пені у розмірі 7,48 грн. Предста вник позивача в судовому зас іданні підтримала позовні ви моги в повному обсязі та прос ила їх задовольнити.

Відповідач до суду не з'явив ся. Судом було направлено пош тове відправлення на адресу відповідача, зазначену у дов ідці Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців, але конв ерт повернувся до суду з відм іткою поштового відділення « за зазначеною адресою не зна ходиться». Відповідно до ч.8 ст .35 КАС України, повістка вважа ється врученою юридичній осо бі, якщо вона доставлена за ад ресою, внесеною до відповідн ого державного реєстру, або з а адресою, яка зазначена її пр едставником, і це підтверджу ється підписом відповідної с лужбової особи. За таких обст авин, суд дійшов висновку про можливість розглянути справ у за відсутності відповідача .

Дослідивши письмові доказ и по справ, проаналізувавши ч инне законодавство, заслухав ши пояснення представника по зивача, суд приходить до висн овку, що адміністративний по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю фірма «Борисфен» (іде нтифікаційний код 13455972) зареєс троване в Управлінні Пенсійн ого фонду України в Нікополь ському районі Дніпропетровс ької області як платник стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування.

Порядок сплати страхових в несків на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння передбачено Законом №1058-IV т а розробленою відповідно до Закону №1058-IV Інструкцією «Про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», яка зат верджена постановою правлін ня Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року №21-1 та зареє стрована в Міністерстві юсти ції України 16 січня 2004 року за № 64/8663 (далі - Інструкція №21-1). Відпо відно до зазначених норматив но-правових актів на відпові дача покладено обов'язки по н арахуванню, обчисленню і спл аті в установлені строки та в повному обсязі внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування.

Відповідно до пункту 11.11 Інст рукції №21-1 платники страхових внесків щомісяця складають у двох примірниках розрахуно к сум страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування, у якому зазначають самостійно обчис лені суми страхових внесків за формою згідно з додатком 23 цієї інструкції.

Згідно із частиною 6 статті 20 Закону №1058-IV страхувальники з обов'язані сплачувати страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше, ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду. Базовим зві тним періодом для страхуваль ників є календарний місяць. В ідповідно до частини 12 статті 20 Закону №1058-IV страхові внески п ідлягають сплаті незалежно в ід фінансового стану платник а страхових внесків.

Відповідно до підпункту 5.1.4 п ункту 5.1 розділу 5 Інструкції № 21-1 нараховані за відповідний базовий звітний період страх ові внески сплачуються платн иками шляхом перерахування б езготівкових сум з їх банків ських рахунків не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду незалежно від виплати зароб ітної плати (доходу), на суми я ких нараховуються страхові в нески.

Відповідачем подано Розра хунок сума страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування, що підлягає сплаті за березе нь 2010 року, в рядку 8 якого відпо відачем самостійно визначен о до сплати 305,89 грн., яка сплачен а не була.

Статтею 106 Закону №1058-IV передб ачено, що суми страхових внес ків своєчасно не сплачені ст рахувальникам в строки, визн ачені статтею 20 цього Закону, вважаються простроченою заб оргованістю зі сплати страхо вих внесків (недоїмкою).

На виконання п. 2 ч. 9 статті 106 З акон №1058-IV Управлінням Пенсійн ого фонду України в м. Жовті Во ди у Дніпропетровській облас ті 25.03.2010 року було прийнято ріше ння №104 про застосування до ві дповідача фінансових санкці й та нарахування пені за несп лату (неперерахування) або не своєчасну сплату (несвоєчасн е перерахування) страхувальн иками страхових внесків, у то му числі донарахованих страх увальниками або органом Пенс ійного фонду у вигляді штраф у в розмірі 8,54 грн. та пені у роз мірі 7,48 грн. Зазначене рішення відповідачем не оскаржувало сь.

Відповідно до розрахунку с уми заборгованості по страхо вих внесків, наданого позива чем, станом на 13.05.2010 року, у зв' я зку з частковою сплатою суми заборгованості у розмірі 21,16 г рн., залишок несплаченої суми страхових внесків на загаль нообов' язкове пенсійне заб езпечення та штрафу і пені ск ладає 321,91 грн.

Частиною 3 статті 106 Закону №1 058-IV органи Пенсійного фонду на ділені правом звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Таким чином, суд вважає прав омірним стягнення з відповід ача на користь Управління Пе нсійного фонду України в Нік опольському районі Дніпропе тровської області заборгова ності в розмірі 321 грн. 91 коп.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю фір ми «Борисфен» на користь Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Нікопольському районі Дніпропетровської області з аборгованість на загальну су му 321 (триста двадцять одна) гри вня 91 копійку.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Дніпропетровський о кружний адміністративний су д в порядку та строки, визначе ні ст. 186 КАС України та набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

Постанова в повному обсязі виготовлена 05 липня 2010 року (у зв' язку з відпусткою судді).

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > М.В. Барабаш

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення30.06.2010
Оприлюднено30.08.2010
Номер документу10896434
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6126/10/0470

Ухвала від 19.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Постанова від 30.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барабаш Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні