Ухвала
від 13.02.2023 по справі 760/14151/22
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/14151/22

Провадження №2/760/556/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 лютого 2023 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Оксюти Т.Г.

при секретарі Горупа В.В

розглянувши клопотання відповідача ОСОБА_1 про передачу за підсудністю цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АТЛАНТ-М ЛЕПСЕ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою судді Солом`янського районного суду м. Києва від 12.10.2022 року у вказаній справі відкрито спрощене позовне провадження.

29.12.2022 року від відповідача надійшов відзив на позовну заяву в якому він також просив направити справу за підсудністю до Шевченківського районного суду м. Києва, оскільки він зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що територіально відноситься до Шевченківського району м. Києва.

Дослідивши матеріали справи та подане клопотання, суд приходить до наступного.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Позивач при зверненні до Солом`янського районного суду м. Києва керувався положеннями п. 8 ст. 28 ЦПК України.

Згідно з ч. 8 ст. 28 цього Кодексу позови, що виникають із договорів, у яких зазначено місце виконання або виконувати які через їх особливість можна тільки в певному місці, можуть пред`являтися також за місцем виконання цих договорів.

В попередньому замовленні-наряді та акті виконаних робіт, за яким позивач просить стягнути з відповідача заборгованість, зазначено місце надання послуг (виконання договору): АДРЕСА_2 , тому даний спір може вирішуватись в судовому порядку за місцем виконання Договору згідно з чинним законодавством України.

Враховуючи викладене, вбачається, що при зверненні до суду стороною позивача не порушено правил підсудності.

За положеннями ч. 2 ст. 31 ЦПК України справа, прийнята судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому суду, за винятком випадків, коли внаслідок змін у складі відповідачів справа належить до виключної підсудності іншого суду.

Так як звернення позивача з позовом до суду за правилами, встановленими ч. 8 ст. 28 ЦПК України, є правом позивача та відповідає вимогам закону, то, таким чином, відсутні підстави для передачі справи за підсудністю за місцем реєстрації відповідача до Шевченківського районного суду м. Києва.

Керуючись ст.ст. 27- 31, 260, 353, 354 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_1 про передачу за підсудністю цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АТЛАНТ-М ЛЕПСЕ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу108973528
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —760/14151/22

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 12.10.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні