Ухвала
від 07.02.2023 по справі 1/б-381
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

07 лютого 2023 рокуСправа № 1/Б-381УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М.

розглянувши заяву Головного Управління Пенсійного Фонду України в Тернопільській області про призначення судового засідання для заслуховування поточного звіту ліквідатора про вчинені дії в ході здійснення ліквідаційної процедури

у справі за заявою

кредитора: Відкритого акціонерного товариства "Лановецький цукровий завод", м. Ланівці, вул. Вишнівецька, 35 Тернопільської області

До боржника: Закритого акціонерного товариства "Тернопільський агропромисловий комплекс", м. Тернопіль, вул. Текстильна, 18

За участю представників сторін:

Кредитора: Комарніцька А.С. - представник ГУ ПФУ у Тернопільській області; Хома І.О. - представник Управління ВД Фонду соціального страхування України;

Боржника: Окряк А.В. - ліквідатор.

Суть справи: Постановою Господарського суду Тернопільської області від 09 серпня 2004 року Закрите акціонерне товариство Тернопільський агропромисловий комплекс, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 18 визнано банкрутом та призначено його ліквідатором Дідича Володимира Євгеновича, м. Тернопіль, вул. Коперніка, 3, ліцензія серії АА № 047819 від 15.10.2001р. та відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою господарського суду від 30 листопада 2006 року ліквідатором Закритого акціонерного товариства Тернопільський агропромисловий комплекс призначено арбітражного керуючого Окряка Анатолія Володимировича, м.Тернопіль, вул.Липова,17/7; ліцензія серії АВ № 116177 від 27.12.2004р., видана Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції України.

На адресу Господарського суду Тернопільської області від Головного управління Пенсійного Фонду України в Тернопільській області надійшла заява, в якій кредитор повідомляє, що на даний час кінцевий звіт ліквідатором не подано, від ліквідатора Закритого акціонерного товариства Тернопільський агропромисловий комплекс звіти про хід ліквідаційної процедури банкрута до Головного управління Пенсійного Фонду України в Тернопільській області не надходили, відтак кредитор просить суд призначити судове засідання для заслуховування поточного звіту ліквідатора про вчинення дій в ході ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду від 15.12.2022 призначено судове засідання у справі № 1/Б-381 на 10 січня 2023 року; ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Окряку А.В. до дня розгляду справи надати суду Поточний звіт про вчинені дії в ході здійснення ліквідаційної процедури Закритого акціонерного товариства Тернопільський агропромисловий комплекс, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 18.

10.01.2023 на адресу суду від ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Окряка А.В. надійшло клопотання №10/1/1/Б-381 від 10.01.2023, в якому арбітражний керуючий просить суд продовжити термін ліквідаційної процедури на шість місяців у зв`язку з неповною реалізацією ліквідаційної маси ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" та непогашенням майнових вимог конкурсних кредиторів у справі №1/Б-381. До клопотання ліквідатором долучено Звіт щодо провадження ліквідаційної процедури ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" станом на 01.01.2023.

Приймаючи до уваги, що заява Головного управління Пенсійного Фонду України в Тернопільській області про призначення судового засідання для заслуховування поточного звіту ліквідатора та клопотання ліквідатора ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" Окряка А.В. про продовження строку ліквідаційної процедури, до якого долучено проміжний звіт ліквідатора, - є взаємопов`язаними, суд об`єднав їх розгляд в одне провадження.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 10.01.2023 року судове засідання у справі № 1/Б-381 відкладено на 07 лютого 2023 року .

07.02.2023 року на адресу суду від представника ГУ ДПС у Тернопільській області надійшло клопотання (вх.№ 1065 від 07.02.2023 року) про розгляд клопотання ліквідатора, без участі уповноваження представника ГУ ДПС у Тернопільській області. Проти задоволення клопотання не заперечує.

В судовому засідання 07.02.2023 кредитори не заперечили щодо клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

В судовому засідання 07.02.2023 ліквідатор банкрута арбітражний керуючий Окряк А.В. клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури підтримав в повному обсязі.

Розглянувши в судовому засіданні поточний звіт ліквідатора про проведення ліквідаційної процедури ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" та клопотання про продовження терміну ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення учасників судового процесу, суд зазначає наступне:

Постановою Господарського суду Тернопільської області від 09.08.2004 року по справі №1/Б-381 ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" м.Тернопіль. вул. Текстильна,18, код 30362901 визнано банкрутом.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 30.11.2006 року по справі № 1/Б-381 ліквідатором ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" призначено арбітражного керуючого Окряка А.В.

З метою формування ліквідаційної маси ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс", наказом № 1Л від 01.12.2006 року утворено інвентаризаційну комісію у складі: Голови інвентаризаційної комісії - ліквідатора ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" арбітражного керуючого Окряка А.В., членів комісії - головного бухгалтера ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" Намісник О.Д., бухгалтера ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" Намісник О.Д., бухгалтера ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" Дупелич О.Б., юриста ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" Кудінової Т.І.

На підставі матеріалів інвентаризації майна, яка проведена станом на 01 грудня 2006 року сформована ліквідаційна маса ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс".

В ході ліквідаційної процедури вимоги першої черги реєстру конкурсних вимог кредиторів по справі № 1/Б-381 станом на 01.01.2023 року погашені в розмірі 2 645, 00грн.; вимоги другої черги реєстру конкурсних вимог кредиторів станом на 01.01.2023 року погашені повністю.

Непогашеними є вимоги конкурсних кредиторів: третьої черги реєстру вимог кредиторів станом на 01.01.2023 року в сумі 70 000,00грн; четвертої черги в сумі 3 158 560,86грн.

Ліквідатором ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" продовжується робота по реалізації ліквідаційної маси та погашення майнових вимог конкурсних кредиторів по справі №1/Б-381.

Також, ліквідатор, зазначає, що в зв`язку з реорганізацією агрокомплексу "Мрія", ліквідатору ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" арбітражному керуючому Окряку А.В. обмежили доступ на територію цукрових заводів агрохолдингу "Мрія" де зберігалась ліквідаційна маса ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс".

У зв`язку з неповною реалізацією ліквідаційної маси ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" та непогашення майнових вимог конкурсних кредиторів по справі № 1/Б-381, ліквідатор звернувся з клопотанням про продовження терміну ліквідаційної процедури ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" на шість місяців.

Відповідно до ст.2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

За змістом ч. 1 ст. 6 Кодексу України з процедур банкрутства, відповідно до цього Кодексу щодо боржника - юридичної особи застосовуються такі судові процедури, зокрема, ліквідація банкрута.

В силу ч. 1 ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Згідно з ч. 2 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно ч. 6 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи-банкрута.

Враховуючи викладене та приймаючи до уваги те, що у встановлені Кодексом України з процедур банкрутства строки ліквідаційна процедура банкрута не завершена, суд вбачає за доцільне продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута на шість місяців.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Кодексом України з процедур банкрутства, господарський суд , -

УХВАЛИВ:

1. Звіт /поточний/ ліквідатора Закритого акціонерного товариства Тернопільський агропромисловий комплекс, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 18, ідентифікаційний код 30362901 - Окряка А.В. - прийняти до відома.

2. Клопотання № 10/1/1/Б-381 від 10.01.2023, ліквідатора ЗАТ "Тернопільський агропромисловий комплекс" Окряка А.В. про продовження строку ліквідаційної процедури - задоволити.

3. Продовжити строк здійснення ліквідаційної процедури по справі №1/Б-381 на шість місяців.

4. Ухвалу направити ЗАТ Тернопільський агропромисловий комплекс, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 18; ВАТ "Ланівецький цукровий завод", м. Ланівці; ВАТ „Борщівський цукровий завод", м. Борщів, В. Великого,1; Головному управлінню ДПС у Тернопільській області, як відокремлений підрозділ ДПС України вул. Білецька, 1, м. Тернопіль, 46003; Головному управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області, Майдан Волі, 3, м. Тернопіль, 46001; ТОВ „Оберіг - МТС", м. Жашків, вул. Радгоспна, 7 Черкаської області; Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області вул. Микулинецька, буд. 3а, м. Тернопіль, 46006; ВАТ „Лопушанський кар`єр", с. Лопушня; Дочірньому підприємству „Універсальна компанія "Правекс - Естоппель", м. Київ, вул. Кловський узвіз, 9/2; ВАТ „Тернопільголовпостач", м. Тернопіль, вул. Промислова,20; ТОВ фірма „Агроспецмонтаж", с. Оринів, вул. Кам`янецька, 1 Кам`янець- подільського району; Приватному малому підприємству „Енергоремонт", м. Тернопіль, вул. Микуленецька,109/10; ВАТ „Цукровий завод „Хоростків", м. Хоростків, вул. Заводська,1; ВАТ „Котломонтаж" , м. Тернопіль, вул. М. Шептицького, 23; Дочірньому підприємству Управління механізації ВАТ „Тернопільагроспецмонтаж", с. Великий Ходачків, Козівського району та арбітражному керуючому Окряку А.В., м. Тернопіль, вул. Липова,17/7.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу108985565
СудочинствоГосподарське
Сутьвчинені дії в ході здійснення ліквідаційної процедури у справі за заявою кредитора: Відкритого акціонерного товариства "Лановецький цукровий завод", м. Ланівці, вул. Вишнівецька, 35 Тернопільської області До боржника: Закритого акціонерного товариства "Тернопільський агропромисловий комплекс", м. Тернопіль, вул. Текстильна, 18

Судовий реєстр по справі —1/б-381

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 15.12.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 08.02.2022

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 29.12.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 29.12.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.12.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.11.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.11.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні