Ухвала
від 15.02.2023 по справі 240/27127/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

15 лютого 2023 року м. Житомир справа № 240/27127/22

категорія 105000000

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гуріна Д.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву про відмову від позову в адміністративній справі за адміністративну справу за позовом Відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради Житомирської області до Бердичівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції про визнання протиправною та скасування постанови,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернувся Відділ освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради Житомирської області із позовом до Бердичівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції в якому просить визнати протиправною та скасувати постанову Бердичівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції про накладення штрафу від 28.10.2022 у розмірі 5100,00 грн у виконавчому провадженні ВП №69940641.

Після усунення позивачем недоліків позову, ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 27.12.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання з викликом сторін на 15.02.2023 на 12:00.

19.01.2023 на адресу суду від представника позивача надійшла заява про відмову від адміністративного позову вх. №4735/23 в якій останній просить прийняти заяву про відмову від позову.

На підтвердження усунення відповідачем порушень, про які зазначено у позові, представником позивача у вказаній заяві зазначено, що відповідно до листа Бердичівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) №20 від 13.01.2023 в якому зазначено, що згідно електронної бази АСВП, станом на 13.01.2023, відкритих виконавчих проваджень в яких боржником є Відділ освіти, молоді та спорту Семенівської сільської раді Житомирської області на виконанні у відділі не перебуває (а.с.30).

У судове засідання призначене на 15.02.2023 представники позивача та відповідача не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені вчасно та належним чином.

У зв`язку з неприбуттям сторін у судове засідання, суд вважає за можливе розглянути заяву Відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради Житомирської області про відмову від позову у порядку письмового провадження, відповідно до частини 9 статті 205 та частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши подану представником позивача заяву про відмову від позову, суд враховує наступне.

Частиною 1 статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України зазначено, що крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Особливості відмови позивача від позову врегульовано статтею 189 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 1 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог. Суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси (частини 2, 5 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України).

За результатами розгляду поданої позивачем заяви про відмову від позову, суд дійшов висновку, що підстави для неприйняття такої відмови відсутні, що є наслідком закриття провадження у справі. Приймаючи відмову позивача від позову, суд також враховує і те, що такі дії позивача не суперечать закону та не порушують права, свободи або інтереси інших осіб.

Керуючись статтями 238, 239, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Прийняти відмову Відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради Житомирської області від позову.

Закрити провадження в адміністративній справі №240/27127/22 за позовом Відділу освіти, молоді та спорту Семенівської сільської ради Житомирської області до Бердичівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції про визнання протиправною та скасування постанови.

Роз`яснити, що повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Копію ухвали видати (надіслати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Д.М. Гурін

Дата ухвалення рішення15.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу108990537
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —240/27127/22

Ухвала від 13.02.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 15.02.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 27.12.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

Ухвала від 15.11.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Гурін Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні