Ухвала
від 14.02.2023 по справі 360/1996/22
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

14 лютого 2023 року Справа № 360/1996/22

Суддя Луганського оружного адміністративного суду Секірська А.Г., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації Луганської області про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

23.11.2022 до Луганського окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 (далі позивач) до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації Луганської області (далі відповідач), в якому позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації Луганської області щодо нездійснення мені, ОСОБА_1 , нарахування та виплати щорічної грошової допомоги до 05 травня за 2022 рік, виходячи з розміру п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням раніше виплачених коштів;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації Луганської області здійснити нарахування та виплату щорічної грошової допомоги до 05 травня за 2022 рік, виходячи з розміру п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням раніше виплачених коштів.

Ухвалою суду від 21.12.2022 позовну заяву залишено без руху, запропоновано позивачеві протягом п`яти календарних днів з дня отримання цієї ухвали усунути зазначені в ухвалі недоліки позовної заяви шляхом надання до суду уточненої позовної заяви із викладом обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги саме до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації Луганської області та наданням відповідних доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Станом на теперішній час недоліки позовної заяви позивачем не усунуто.

Згідно з частиною першою статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до частини другої статті 169 КАС України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Відповідно до частини першої статті 118 КАС України процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

За приписами статті 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк.

У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

У подальшому дію воєнного стану в Україні пролонговано указами Президента України від 14.03.2022 № 133, від 18.04.2022 № 259, від 17.05.2022 № 341, від 12.08.2022 № 573, від 07.11.2022 № 757, від 06.02.2023 № 58. Вказані укази затверджені відповідними законами.

Станом на теперішній час в Україні діє режим воєнного стану.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне продовжити ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви на сім з дня отримання копії вказаної ухвали.

Керуючись статтями 118, 121, 160, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Продовжити ОСОБА_1 строк на усунення недоліків за позовом до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації Луганської області про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити певні дії на п`ять днів з дня отримання копії ухвали, запропонувавши позивачеві усунути в установлений судом строк недоліки позовної заяви, шляхом надання до суду: уточненої позовної заяви із викладом обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги саме до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації Луганської області та наданням відповідних доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Вказані документи надавати на електронну пошту суду через офіційну електронну адресу або підсистему «Електронний суд».

У разі неусунення вказаних недоліків у встановлений термін позовну заяву буде повернуто позивачеві.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя А.Г. Секірська

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу108991235
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/1996/22

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 14.02.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні