Постанова
від 27.08.2010 по справі 2а-2757/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" серпня 2010 р. Справ а № 2а-2757/10/0970

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франкі вського окружного адміністр ативного суду Лучко О.О., розгл янувши у порядку скороченого провадження в приміщенні су ду адміністративну справу за позовом державної податково ї інспекції у Верховинському районі до державного підпри ємства центральної районної аптеки №42 про припинення юрид ичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

03 серпня 2010 року державна податкова інспекці я у Верховинському районі зв ернулася до суду з адміністр ативним позовом до державног о підприємства центральної р айонної аптеки №42 про припине ння юридичної особи. Позовні вимоги мотивовані тим, що від повідач зареєстрований як су б»єкт підприємницької діяль ності 18.06.1997 року, заборгованост і до бюджету немає, згідно про веденої перевірки щодо встан овлення місцезнаходження пл атника податків та відомосте й з Єдиного державного реєст ру підприємств і організацій України виявлено відсутніст ь даної юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням , а дана обставина є однією із підстав для постановлення с удового рішення про припинен ня юридичної особи.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.1 83-2 КАС України судом 03.08.2010 року в инесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній спра ві, яку разом із копією позовн ої заяви та доданими до неї до кументів направлено відпові дачу для подання заперечення або заяви про визнання позов у. 11.08.2010 року надіслані документ и повернулися до суду з відмі ткою про відсутність адресат а за вказаною адресою. Згідно правил ч.4 ст.33 КАС України у ра зі ненадання особами, які бер уть участь у справі, інформац ії щодо їх поштової адреси су довий виклик або судове пові домлення надсилаються:

юридичним особам та фізичн им особам - підприємцям - за ад ресою місцезнаходження (місц я проживання), що зазначена в Є диному державному реєстрі юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців. У разі відсу тності осіб, які беруть участ ь у справі, за такою адресою вв ажається, що судовий виклик а бо судове повідомлення вруче не їм належним чином. Таким чи ном, суд приходить до висновк у, що відповідач повідомлени й належним чином про розгляд справи в порядку скороченог о провадження. Заперечення п роти позову чи заяву про визн ання позову на адресу суду ві дповідач не подав.

Згідно із п.3 ч.5 ст.183-2 КАС Укра їни справа повинна бути розг лянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьо х днів - у разі якщо протягом с еми днів з дня закінчення стр оку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду н е надійшло заперечення відпо відача та за умови, що справа н е розглядається судом за міс цезнаходженням відповідача .

Суд, розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадж ення, відповідно до вимог ст. 1 83-2 КАС України - без проведення судового засідання та викли ку осіб, які беруть участь у сп раві - прийшов до висновку, щ о позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимог ч.1 ст.33 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів755-IV від 15.05.2003р. юридична особа п рипиняється в результаті пер едання всього свого майна, пр ав та обов'язків іншим юридич ним особам - правонаступника м у результаті злиття, приєдн ання, поділу, перетворення (ре організації) або в результат і ліквідації за рішенням, при йнятим засновниками (учасник ами) юридичної особи або упов новаженим ними органом, за су довим рішенням або за рішенн ям органу державної влади, пр ийнятим у випадках, передбач ених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дат и внесення до Єдиного держав ного реєстру запису про держ авну реєстрацію припинення ю ридичної особи.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців»одні єю з підстав для постановлен ня судового рішення про прип инення юридичної особи, що не пов' язане з банкрутством ю ридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юриди чної особи за вказаним її міс цезнаходженням.

Відповідно до пункт у 17 частини 1 статті 11 Закону України «Про державну подат кову службу»№ 509 від 04.12.1990 року ор ганам державної податкової с лужби надано право звертатис я у передбачених законом вип адках до суду із позовною зая вою про скасування державної реєстрації суб»єкта підприє мницької діяльності.

Права, передбачені пункта ми 1-9, 14 і 15 частини першої цієї с татті, надаються посадовим о собам органів державної пода ткової служби, а права, передб ачені пунктами 10-13, 16-18, - головам д ержавних податкових адмініс трацій і начальникам державн их податкових інспекцій та ї х заступникам (ч.2 ст.11 даного За кону).

Враховуючи те, що в Єдиному державному реєстрі юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців міститься запис про в ідсутність відповідача за мі сцезнаходженням - Верховин ський район, смт.Верховина, ву л. Франка, буд.33, - то це є достатн ьою підставою для звернення до суду про припинення даної юридичної особи.

Відповідно до вимог ч.1 ст.38 д аного Закону суд, який постан овив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'яза не з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким р ішенням законної сили направ ляє його копію державному ре єстратору за місцезнаходжен ням юридичної особи для внес ення до Єдиного державного р еєстру запису про судове ріш ення.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Ук раїни у справах, в яких позива чем є суб' єкт владних повно важень, а відповідачем - фіз ична чи юридична особа, судов і витрати, здійсненні позива чем, з відповідача не стягуют ься.

Враховуючи вищевикладене , на підставі ст.124 Конституції України, керуючись ст.2, ст.ст. 8 -14, ст.86, ст.183-2, Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд , -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовол ьнити повністю.

Припинити юридичну особу - державне підприємств о центральної районної аптек и №42 (код ЄДРПОУ 01977694, вул.Франка,3 3, смт. Верховина, Верховинськи й район, Івано-Франківська об ласть,78700).

Відповідно до ч.1 ст. 49 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" після набр ання постановою законної сил и, направити її копію державн ому реєстратору за місцем ре єстрації юридичної особи (Ве рховинська райдержадмініст рація Івано-Франківської обл асті) для внесення до Єдиного державного реєстру юридични х та фізичних осіб-підприємц ів запису про судове рішення та внесення запису про прове дення державної реєстрації п рипинення підприємницької д іяльності юридичної особи.

Відповідно до ч.9 ст.18 3-2 постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку. Відповідно до статті 186 КА С України, апеляційна скарга подається до адміністративн ого суду апеляційної інстанц ії через суд першої інстанці ї, який ухвалив оскаржуване с удове рішення. Копія апеляці йної скарги одночасно надсил ається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на п останову суду першої інстанц ії подається протягом десяти днів з дня її складення.

Відповідно до ст.183-2 Ко дексу адміністративного суд очинства України у разі оска рження в апеляційному порядк у постанови, прийнятої у скор оченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції п о такій справі є остаточною і оскарження не підлягає.

Суддя: (підпис) Лучко О.О.

Постанова складен а 27.08.10р. о 09.год.00 хв.

Дата ухвалення рішення27.08.2010
Оприлюднено31.08.2010
Номер документу10899869
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2757/10/0970

Ухвала від 03.08.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Лучко О.О.

Постанова від 27.08.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Лучко О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні