Вирок
від 13.02.2023 по справі 759/59/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ун. № 759/59/23

пр. № 1-кп/759/661/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2023 року Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді: ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання: ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження № 12021100080001697 за обвинуваченням

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Хуст Закарпатської обл., громадянина України, одруженого, маючого на утриманні шістьох неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , з вищою освітою, не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України,

сторони кримінального провадження - прокурор ОСОБА_9 , обвинувачений ОСОБА_3 , інші учасники - представник потерпілого ОСОБА_10

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 на підставі наказу (розпорядження) №1-К від 15.01.2021 був призначений на посаду комплектувальника товарів в ПрАТ «КОСМЕД», а також уклав письмовий Договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність від 15.01.2021, згідно якого бере на себе повну відповідальність за збереження матеріальних цінностей, приймає на себе повну матеріальну відповідальність щодо забезпечення, збереження довірених йому матеріальних цінностей.

05.05.2021 приблизно о 17 год. 43 хв., ОСОБА_3 , перебуваючи в приміщенні складу, що за адресою: м. Київ, вул. Чистяківська, 32, літ. «М», де виконував покладені завдання та обов`язки комплектувальника товару, під кінець робочого дня, вчинив привласнення майна ПАТ «КОСМЕД», код ЄРДПОУ 31841350, яке було йому ввірене, при наступних обставинах.

Так, з метою виконання свого прямого злочинного умислу ОСОБА_3 , перебуваючи в приміщенні вищевказаного складу, усвідомлюючи, що за його діями ніхто не спостерігає та достовірно знаючи про те, що в приміщенні складу відсутній робочий персонал, діючи з корисних мотивів з метою обернення на свою користь та особистого збагачення, взяв з полиці: Loreal Professionnel, покриття сивого волосся для чоловіків №5, штрих-код 347463400648 у кількості 1 шт., вартістю 390 грн без ПДВ та Loreal Professionnel, база для змішування з концентратами для догляду за волоссям, штрих-код 30154186 у кількості 2 шт., загальною вартістю 744 грн 20 коп. без ПДВ, які поклав у передню кишеню своєї кофти.

А також, продовжуючи свої дії, ОСОБА_3 , в цей же день о 17 год. 45 хв., не покидаючи приміщення складу літ «М», що за адресою: м. Київ, вул. Чистяківська, 32, виконуючи покладені завдання та обов`язки комплектувальника товару, з метою виконання свого прямого злочинного умислу, направленого на привласнення чужого майна, яке належить, ПАТ «КОСМЕД», код ЄРДПОУ 31841350, усвідомлюючи протиправність своїх дій, діючи з корисних мотивів з метою обернення на свою користь та особистого збагачення, взяв з полиці: Vichy вдосконалюючий тонік для всіх типів шкіри, штрих-код 3337871330569, у кількості 2 шт., загальною вартістю 529 грн 40 коп. без ПДВ та Vichy мутуючий крем-гель для очищення та зменшення жирного блиску шкіри обличчя, штрих-код 3337875703413, у кількості 1 шт., вартістю 270 грн 59 коп. без ПДВ, які поклав під кофту. Після чого, переконавшись, що ніхто з працівників його не бачить, вийшов з приміщення вказаного складу та покинув територію підприємства, тим самим розпорядившись майном на власний розсуд.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 свою вину у вчиненні кримінального правопорушення за наведених вище обставин визнав у повному обсязі, щиро покаявся і надав показання, які за своїм змістом відповідають викладеним вище обставинам вчинення кримінального правопорушення, пояснивши, що дійсно з 15.01.2021 він працює комплектувальником товарів на складі, що розташований за адресою: м. Київ, вул. Чистяківська, 32, літ. «М» та належить ПрАТ «КОСМЕД», а також підтвердив, що підписував договір про матеріальну відповідальність та ознайомлювався із посадовою інструкцією. 05.05.2021 в кінці робочого дня, приблизно о 17 год. 43 хв. на складі крім нього, інший робочий персонал був відсутній, саме тому він взяв з полиць засоби догляду за волоссям та поклав їх до передньої кишені кофти. Після чого, пішов далі між полицями та взяв засоби догляду за обличчям, які також сховав до кишені. Після того, переконався, що за його діями ніхто не спостерігає, вийшов із приміщення складу.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_3 та інші учасники процесу не оспорюють всі обставини справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст. 349 КПК України, провів судовий розгляд даної справи щодо всіх її обставин із застосуванням правил ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження інших доказів по справі.

За таких обставин суд вважає вину ОСОБА_3 доведеною повністю, кваліфікацію його дій за ч. 1 ст. 191 КК України вірною, оскільки він привласнив чуже майно, яке було йому ввірене.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_3 покарання, суд згідно з вимогами ст. 65 КК України враховує: ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, який згідно із ст. 12 КК України є нетяжким злочином, дані про особу винного, який раніше не судимий, одружений, має на утриманні шестеро неповнолітніх дітей, на даний час офіційно не працює, під наркологічним та психоневрологічним диспансерно-динамічним наглядом не перебуває, обставини, що пом`якшують покарання - щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, відсутність обставин, що обтяжують покарання.

Крім того, суд враховує заяву представника потерпілого, згідно якої, ПрАТ «КОСМЕД» претензій до обвинуваченого ОСОБА_3 немає, та просить застосувати мінімальне покарання, із застосування у разі можливості ст. 69 КК України.

Беручи до уваги вказані обставини у їх сукупності, суд, враховуючи конкретні обставини вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_3 , а також його матеріальне становище, наявність на утриманні дружини та шістьох дітей, та значний розмір штрафу, як основного покарання, передбаченого санкцією ч. 1 ст. 191 КК України, приходить до висновку про необхідність призначення ОСОБА_3 основного покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч. 1 ст. 191 КК України із призначенням додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю, а саме - обігом товарно - матеріальних цінностей, застосувавши до основного покарання правила, передбачені ст. 75 КК України, оскільки виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, однак в умовах здійснення контролю за його поведінкою в період строку звільнення від покарання з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ч. 3 ст. 349, ст. ст. 368, 373-376 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, за яким призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки з позбавлення права обіймати посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю, а саме - обігом товарно - матеріальних цінностей строком на 2 (два) роки.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_3 звільнити від відбування основного покарання з випробовуванням з іспитовим строком на 2 (два) роки.

Відповідно до ст. 76 КК України на ОСОБА_3 покласти обов`язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи та періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляції через Святошинський районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок, якщо інше не передбачено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції. Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу109001495
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —759/59/23

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Жук Ольга Володимирівна

Ухвала від 05.04.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Павленко Оксана Петрівна

Ухвала від 27.03.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Павленко Оксана Петрівна

Вирок від 13.02.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Новик В. П.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Новик В. П.

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Новик В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні