Постанова
від 20.11.2009 по справі 2а - 5289/09/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

54055, м. Миколаїв, вул. Завод ська, 11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

20.11.2009 р. 20.11.2009 № 2а - 5289/09/1470

Миколаївський окружний ад міністративний суд у складі :

головуючого судді Мельник а О.М.

при секретарі судового зас ідання Меленчук М. Ю. вирішив адміністративну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Березанському районі Миколаївської області, вул . Леніна, 80, смт. Березанка, Бере занський район, Миколаївськ а область, 57400

до Суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Товариства з обмеженою відп овідальністю "Березанський к омбінат побутового обслугов ування населення, вул. Леніна , 80, смт. Березанка, Березанськи й район, Миколаївська област ь, 57400

про припинення юридичної особ и,

за участю представників:

від позивача: Кіпчарська Л. М. довіреність №1568 від 19.06.200 9р. ;

від відповідача: не з' явив ся.

в с т а н о в и в:

Представником позива ча, Кіпчарською Ліною Михай лівною було подано клопот ання про розгляд справи без т ехнічної фіксації судового п роцесу, яке було задоволено с удом.

Позивач звернувся до суду з заявою про скасування держ авної реєстрації відповідач а на підставі п.11 ст.10 Закону Ук раїни «Про державну податков у службу», посилаючись на те, щ о відповідач не подає звітно сті до ДПІ більше одного року , і про причину ненадання звіт ності не повідомив.

Відповідач відзив не над ав, заперечень проти позовни х вимог не висловив, представ ник у судове засідання не з' явився, незважаючи на те, що ві дповідно до ч.5 ст.107 КАС України був належним чином повідомл ений про час та місце розгляд у справи.

Згідно Довідки №2497 Державн ого комітету статистики Укра їни відповідач, зареєстрован ий Березанською районною де ржаною адміністрацією Микол аївської області 22.12.1997року за № 132.

Згідно до вимог ч.6 ст.145 Госпо дарського кодексу України ві дповідач як суб' єкт господа рювання зобов' язаний на осн ові даних бухгалтерського об ліку складати та надавати фі нансову звітність за формами , передбаченими законодавств ом, відповідно до вимог закон у та установчих документів. С троки подання податкових дек ларацій встановлені ст.4 Зако ну України «Про порядок пога шення зобов' язань платникі в податків перед бюджетом та державними цільовими фондам и».

Згідно акту переві рки дотримання податкового з аконодавства №13 від 16.09.2009 р., над аного ДПІ у Березанському р айонні , відповідач не надає п одаткових декларацій та доку менти бухгалтерської звітно сті з 10.05.2007 року.

Довідка ДПІ у Березансь кому районі свідчить, що забо ргованості у відповідача пер ед бюджетом немає.

Згідно ч.2 ст.38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців»від 15.05.2003 №755-ІV н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону є під ставою для постановляння суд ового рішення про припинення юридичної особи.

Відповідно до п.17 ст.11 Закону України «Про державну подат кову службу»податкові орган и мають право звертатися у п ередбачених законом випадк ах до судових органів із заяв ою (позовною заявою) про ска сування державної реєстрац ії суб' єкта підприємницько ї діяльності.

23.09.2009 р. ДПІ в Березанському р айоні, винесено розпорядженн я №36-Р про звернення до суду пр о припинення підприємницько ї діяльності, згідно п.8.6 Інстр укції про порядок обліку пла тників податку, затвердженої Наказом ДПА України від 19.02.1998 р . № 80.

Відповідно до ст.11, ч.1 ст.71 КА С України розгляд і вирішенн я справ в адміністративних с удах здійснюються на засада х змагальності сторін та сво боди в наданні ними суду свої х доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, кож на сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунт уються її вимоги та заперече ння. Відповідач своїм правом не скористався.

Згідно п.15 ст.58 Господарськог о кодексу України скасування (припинення) державної реєст рації суб' єкта господарюва ння здійснюється за його осо бистою заявою, а також на підс таві рішення суду, або в інших випадках, передбачених зако ном.

Як вбачається з ст.247 Господа рського кодексу України, у ра зі здійснення суб' єктом гос подарювання діяльності, що с уперечить закону чи установч им документам, до нього може б ути застосовано адміністрат ивно-господарську санкцію у вигляді скасування державно ї реєстрації цього суб' єкта та його ліквідації.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги обґрунт ованими, підтвердженими мате ріалами справи та таким, що пі длягають задоволенню в повно му обсязі.

Відповідно до ч.3 ст.49 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців», держа вний реєстратор не пізніше н аступного робочого дня від д ати надходження рішення про скасування державної реєстр ації та припинення юридичної особи вносить до Єдиного дер жавного реєстру відповідний запис.

Керуючись ст. ст. 11, 70, 71, 86, 159 -163, 167, 254 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити в повному обсязі.

2. Скасувати державну реєстр ацію - Товариство з обмежен ою відповідальністю «Береза нський комбінат побутового о бслуговування населення» ( вул. Леніна, 80, смт. Березанк а, Березанський район, Микола ївська область, ідентифікаці йний код 03055929) зареєстровану Бе резанською районною держав ною адміністрацією Миколаїв ської області 22.12.1997 р. за №132.

3. У день набрання постаново ю законної сили направити її копію для виконання Державн ому реєстратору Березансько ї районної державної адміні страції Миколаївської облас ті, якого зобов' язати повід омити суд про внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подан о.

Постанова суду може бути о скаржено до суду апеляційної інстанції шляхом подання за яви про апеляційне оскарженн я постанови суду та апеляцій ної скарги. Заява про апеляці йне оскарження постанови суд у першої інстанції подається протягом десяти днів з дня ск ладення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається пр отягом двадцяти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляц ійне оскарження та апеляційн а скарга подаються Одеському апеляційному адміністратив ному суду через Миколаївськи й окружний адміністративний суд.

Суддя О.М. Мельник

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.11.2009
Оприлюднено30.08.2010
Номер документу10900575
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а - 5289/09/1470

Постанова від 20.11.2009

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні