Ухвала
від 15.02.2023 по справі 287/256/23
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 287/256/23

2/287/209/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"15" лютого 2023 р. м.Олевськ

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Кононихіна Н.Ю.,вивчивши матеріали позовної заяви керівника Коростенської окружної прокуратури Житомирської області А.Мамкута в інтересах держави в особі Житомирської міської ради, третя особа: Комунальне некомерційне підприємство "Житомирське обласне стоматологічне медичне об`єднання", до ОСОБА_1 про стягнення коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від злочину,-

ВСТАНОВИВ:

До Олевського районного суду Житомирської області надійшли матеріалипозовної заяви керівника Коростенської окружної прокуратури Житомирської області А.Мамкута в інтересах держави в особі Житомирської міської ради, третя особа: Комунальне некомерційне підприємство "Житомирське обласне стоматологічне медичне об`єднання", до ОСОБА_1 про стягнення коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Позовна заява відповідає вимогамстаттей 175-177 ЦПК України, подана до належного суду з дотриманням правил підсудності.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження по справі, передбачені ст. ст.185,186 ЦПК України, відсутні.

Згідно з ч. 2ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Згідно з ч. 5ст. 279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Зважаючи на категорію та складність справи, приймаючи до уваги предмет позову, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, суд вважає, що дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження із повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст.19,175,177,187,274-279 ЦПК України,суддя

УХВАЛИВ:

Відкритипровадженняусправі за позовною заявою керівника Коростенської окружної прокуратури Житомирської області А.Мамкута, місцезнаходження: 11501, м. Коростень, вул. Героїв Чорнобиля, 10, Житомирської області, в інтересах держави в особі Житомирської міської ради, місцезнаходження: м.Житомир, Майдан ім.С.П. Корольова, 1, третя особа: Комунальне некомерційне підприємство "Житомирське обласне стоматологічне медичне об`єднання", місцезнаходження: м.Житомир, вул.Грушевського, 33 а, до ОСОБА_1 ,місце проживання: АДРЕСА_1 , про стягнення коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Проведення судового засідання призначити на 10 квітня 2023 року, о 12:30 год., в приміщенні Олевського районного суду Житомирської області (м. Олевськ, вул. Володимирська, 2, Житомирської області).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.Відповідно до вимог ч.4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьоїп`ятоїст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьоїп`ятоїст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки:https://ol.zt.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя:Н. Ю. Кононихіна

Дата ухвалення рішення15.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу109007158
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від злочину

Судовий реєстр по справі —287/256/23

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Кононихіна Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні