Ухвала
від 16.02.2023 по справі 591/6856/22
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №591/6856/22

Провадження № 2/591/2567/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 лютого 2023 року Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого - судді Сидоренко А.П.

з участю секретаря судового засідання Чмуневич М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Суми цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Огорілка Юрія Миколайовича до Інституту «Нафтохімпроект» АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СУМСЬКЕ МАШИНОБУДІВНЕ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ІНЖИНІРИНГ» про стягнення заборгованості по заробітній платі, -

в с т а н о в и в :

Позивачка ОСОБА_1 в особі представника адвоката Огорілка Ю.М. звернулася до суду з вказаним позовом до Інституту «Нафтохімпроект» АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СУМСЬКЕ МАШИНОБУДІВНЕ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ІНЖИНІРИНГ» та просить стягнути з відповідача заборгованість по заробітній платі.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 03 січня 2023 року відкрите провадження у вказаній справі, вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

16 лютого 2023 року від представника позивачки ОСОБА_2 надійшла заява про залучення до участі у справі у якості співвідповідача АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «СУМСЬКЕ МАШИНОБУДІВНЕ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ ІНЖИНІРИНГ».

В судове засідання учасники справи не з`явилися.

В зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до такого висновку.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи заявлене клопотання представника позивачки, необхідно залучити до участі у справі як співвідповідача Акціонерне товариство «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання інжиніринг» .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 189 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Залучити доучасті усправі за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Огорілка Юрія Миколайовича до Інституту «Нафтохімпроект» Акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання інжиніринг» про стягнення заборгованості по заробітній платі як співвідповідача: АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО«СУМСЬКЕ МАШИНОБУДІВНЕНАУКОВО-ВИРОБНИЧЕОБ`ЄДНАННЯ ІНЖИНІРИНГ» (Місцезнаходження: 40009, м. Суми, вул. Іллінська, буд. 13, код ЄДРПОУ 00205618).

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали направити особі, яка була залучена до участі у справі, копії позовної заяви з додатками, та докази такого направлення надати суду до початку судового засідання.

Роз`яснити відповідачу право надати відзив на позов відповідно дост.178 ЦПК України, з доданням до відзиву доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача, а також обов`язок додати до відзиву на позов документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відзив на позов подається у строк не менше 15 днів з дня вручення копії вказаної ухвали.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на вказану ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.П.Сидоренко

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення16.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу109009492
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —591/6856/22

Рішення від 08.05.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Рішення від 03.05.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні