Ухвала
від 16.02.2023 по справі 752/16147/22
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/16147/22

Провадження №2/752/2931/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2023 року м. Київ

Голосіївський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Кордюкової Ж.І.,

за участю секретаря Поломаної В.А.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація про скасування записів та рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація про скасування записів та рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з клопотанням про закриття провадження у справі в зв`язку з відмовою від позову. В судовому засіданні позивач підтримала заяву, пояснила, що спір врегульовано, тому вона відмовляється від позову. Наслідки відмови від позову їй відомі та зрозумілі.

Представник позивача ОСОБА_2 підтримала заяву про закриття провадження у справі в зв`язку з відмовою позивача від позову, наслідки відмови від позову їй відомі та зрозумілі.

Представник відповідача адвокат Чорний Є.О. не заперечував проти закриття провадження у справі через відмову позивача від позову.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились.

Дослідивши письмові докази по справі, суд встановив наступне.

01.12.2022 судом постановлено ухвалу про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація про скасування записів та рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

З пояснень позивача встановлено, що спір між сторонами врегульований.

Також судом було роз`яснено позивачу наслідки закриття провадження у справі у звязку з її відмовою від позову, передбачені ч. 2 ст. 256 ЦПК України.

Підстави для неприйняття такої відмови судом не встановлені і відмова від позову не суперечить вимогам чинного законодавства і не порушує права сторін, наслідки відмови від позову позивачу зрозумілі.

Пунктом 1 ч.2 ст. 49 ЦПК України встановлено, що крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч.1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

В силу вимог п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи обставини, встановлені у судовому засіданні, суд приходить до висновку про прийняття відмови позивача від позову і закриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 255-256, 258, 260-261, 352, 353-355 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти відмову ОСОБА_1 від позову до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація про скасування записів та рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Закрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація про скасування записів та рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її голошення.

Суддя Ж. І. Кордюкова

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу109012065
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —752/16147/22

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні