Постанова
від 16.08.2010 по справі 2-а-5212/10/2270/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-5212/10/2270/15

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 серпня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Майстер П.М.

при секретарі Голуб О.О.

за участі: прокурора Павлишина В.І.,

представника позивача Па ламарчук В.М.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом прокурора Чемеров ецького району в інтересах д ержави в особі управління Пе нсійного фонду України в Чем еровецькому районі < 3-тя осо ба > до дочірнього підприєм ства "Чемеровецьке" ТОВ "Нові а грарні технології" < 3-тя особ а > про стягнення заборгован ості, -

В С Т А Н О В И В:

02 серпня 2010 року позивач звернувся до суду з позовом д о дочірнього підприємства "Ч емеровецьке" ТОВ "Нові аграрн і технології" про стягнення з аборгованості у сумі 23145,02 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що за відповідачем стано м на 01.06.2010 року наявна заборгов аність у сумі 23145,02 грн. Враховую чи викладене, позивач просит ь суд задовольнити позов в по вному обсязі.

Представник позивача у суд овому засіданні заявив клопо тання про зменшення розміру позовних вимог та просив стя гнути з дочірнього підприємс тва "Чемеровецьке" ТОВ "Нові аг рарні технології" заборгован ість у сумі 13145,02 грн.

Прокурор клопотання про зм еншення розміру позовних вим ог підтримав та просив стягн ути з відповідача зазначену суму заборгованості.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час та місце його проведе ння був належним чином повід омлений.

Заслухавши прокурора та пр едставника позивача, досліди вши матеріали справи, оцінив ши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовна з аява обґрунтована та підляга є задоволенню в повному обся зі з наступних підстав.

У відповідності до п.1 ст. 15 За кону України «Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування» відповідач є страхувальником і як страхув альник набуває статусу платн ика страхових внесків з дня й ого реєстрації у територіаль ному органі Пенсійного фонду .

Станом на 16 серпня 2010 року за в ідповідачем наявна заборгов аність за березень-квітень 2010 року в сумі 13145,02 грн. Відповідач у було виставлено вимогу про сплату боргу № Ю-50 від 02.06.2010 року .

Вищезазначена сума заборг ованості підтверджується ро зрахунком суми страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, що підлягають сплаті за б ерезень-квітень 2010 року, картк ою особового рахунку, розрах унком суми позову.

Згідно ст. 1 Закону України “ Про збір на обов' язкове дер жавне пенсійне страхування” , платниками збору на обов'язк ове державне пенсійне страху вання є суб'єкти підприємниц ької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єдна ння, бюджетні, громадські та і нші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізич ні особи - суб'єкти підприєм ницької діяльності, які ви користовують працю найманих працівників.

Згідно п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону Укра їни “Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання ” страхувальник зобов' язаний нараховувати, обчисл ювати і сплачувати в устано влені строки та в повному обс язі страхові внески.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” страхувальники зо бов'язані сплачувати страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду.

Згідно ч. 2, ч. 3 ст. 106 даного Зако ну, суми страхових внесків с воєчасно не нараховані та/аб о не сплачені страхувальника ми у строки, визначені статт ею 20 цього Закону, в тому числ і обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених част иною третьою статті 20 цього За кону, вважаються прострочено ю заборгованістю із сплати с трахових внесків (далі - недої мка) і стягуються з нарахува нням пені та застосуванням ф інансових санкцій. Територіа льні органи Пенсійного фон ду за формою і у строки, визна чені правлінням Пенсійного ф онду, надсилають страхувальн икам, які мають недоїмку, вимо гу про її сплату. У разі якщо страхувальник, який одержа в вимогу територіального ор гану Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом д есяти робочих днів після ї ї отримання не сплатив зазн ачену у вимозі суму недоїмк и разом з застосованою до ньо го фінансовою санкцією, вклю ченої до вимоги, або не узгоди в вимогу з відповідним орган ом Пенсійного фонду, або не о скаржив вимогу в судовому по рядку, а також у разі якщо стр ахувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену су му недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, відповід ний орган Пенсійного фонду звертається в установленом у законом порядку і подає вим огу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу де ржавної виконавчої служби . У зазначених випадках орга н Пенсійного фонду також ма є право звернутися до суду чи господарського суду з позо вом про стягнення недоїмки.

Відповідно до ч. 9 ст. 106 вказан ого вище Закону, виконавчі ор гани Пенсійного фонду засто совують до страхувальників т акі фінансові санкції, зокре ма: за несплату (неперерахув ання) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донара хованих страхувальниками а бо територіальними органам и Пенсійного фонду, наклада ється штраф у розмірі 10 відсот ків своєчасно не сплачених с ум. Одночасно на суми своєчас но не сплачених (не перерахов аних) страхових внесків і фі нансових санкцій нараховуєт ься пеня в розмірі 0,1 відсотк а зазначених сум коштів, розр ахована за кожний день прост рочення платежу.

В силу ч. 2 ст. 124 Конституції Ук раїни юрисдикція судів пошир юється на всі правовідносини , що виникають у державі.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Коде ксу адміністративного судоч инства України, кожна сторон а повинна довести ті обстави ни, на яких ґрунтуються її вим оги та заперечення, а суд згі дно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за свої м внутрішнім переконанням, щ о ґрунтується на їх безпосер едньому, всебічному, повному та об' єктивному дослідженн і.

Згідно наданого позивачем розрахунку за ДП "Чемеровець ке" ТОВ "Нові аграрні технолог ії" наявна заборгованість на загальну суму 13145,02 грн., яка пов ністю підлягає стягненню.

Таким чином, позовні вимоги позивача є обґрунтованими, в ідповідають дійсним обстави нам та матеріалам справи, а то му наявні підстави для задов олення позову в повному обся зі.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 136, 158, 160 , 161, 162, 163, 167, 186, 255, 257 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з дочірнього підп риємства "Чемеровецьке ТОВ "Н ові аграрні технології" (Хмел ьницька область, Чемеровецьк ий район, с. Бережанка, код ЄДР ПОУ - 32469322) заборгованість зі с плати страхових внесків за б ерезень-квітень 2010 року в сумі 13145,02 грн. (тринадцять тисяч сто сорок п'ять гривень 02 коп.) на ко ристь управління Пенсійного фонду України в Чемеровецьк ому районі.

Апеляційна скарга подає ться до адміністративного су ду апеляційної інстанції чер ез суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апел яційна скарга на постанову с уду першої інстанції подаєть ся протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі засто сування судом частини третьо ї статті 160 цього Кодексу, а так ож прийняття постанови у пис ьмовому провадженні апеляці йна скарга подається протяго м десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 16 серпня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

Дата ухвалення рішення16.08.2010
Оприлюднено30.08.2010
Номер документу10902590
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5212/10/2270/15

Ухвала від 03.08.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 16.08.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні