Ухвала
від 17.02.2023 по справі 674/488/14-ц
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

17 лютого 2023 року

м. Хмельницький

Справа № 674/488/14-ц

Провадження № 22-ц/4820/227/23

Хмельницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Корніюк А.П. (суддя-доповідач), П`єнти І.В., Талалай О.І.,

розглянувши заяву представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,

встановив:

16 лютого 2023 року на електронну пошту Хмельницького апеляційного суду надійшла заява представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про слухання справи в режимі відеоконференції.

Заява представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 підлягає поверненню без розгляду з таких підстав.

Відповідно до абзацу другого частини восьмої статті 14 ЦПК України, особи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, можуть подати процесуальні, інші документи, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис», якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно з частинами п`ятою, шостою, восьмою статті 43 ЦПК України, документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом заповнення форм процесуальних документів відповідно до Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Частинами 1, 2 ст. 6, ч. 1 ст. 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» передбачено, що для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа. Оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов`язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Отже, надсилання до суду процесуальних документів в електронному вигляді передбачає використання сервісу «Електронний суд», розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua/login, відповідно з попередньою реєстрацією офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) та з обов`язковим використанням власного електронного підпису.

Заява представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції не сформована в системі «Електронний суд», надійшла на електронну адресу Хмельницького апеляційного суду в електронній формі без накладення електронного цифрового підпису заявника, а тому вважається такою, що не підписана особою, яка її подала.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст. 183, 247, 260, 381 ЦПК України, суд

ухвалив:

Заяву представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Судді А.П. Корніюк

І.В. П`єнта

О.І. Талалай

Дата ухвалення рішення17.02.2023
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу109048575
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —674/488/14-ц

Постанова від 23.08.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Постанова від 23.08.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні