Ухвала
від 17.02.2023 по справі 380/1494/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№ 380/1494/23

У Х В А Л А

про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви

17 лютого 2023 року м. Львів Суддя Львівського окружного адміністративного суду Сидор Н.Т., розглянувши питання про продовження процесуального строку для усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Пенсійного фонду України про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_1 звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, в якому просить:

- визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області які викладені у листі №18167-18223/Т-52/8-1300/22 від 12.12.2022р., щодо відмови ОСОБА_1 у перерахунку його пенсії на підставі довідки Державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Львівській області», від 23.09.2022 року №5312 про розмір грошового забезпечення станом на листопад 2019 року у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 року №988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції;

- зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області здійснити перерахунок та нарахування ОСОБА_1 основного розміру пенсії виходячи з розрахунку 90% від грошового забезпечення для обчислення основного розміру пенсії на підставі довідки Державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Львівській області», від 23.09.2022 року №5312 про розмір грошового забезпечення, з урахуванням основних та щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат та підвищень) і премій, починаючи з 19 листопада 2019 року, з урахуванням вже виплачених сум;

- зобов`язати Головне Управління Пенсійного фонду України у Львівській області провести з 19.11.2019 року ОСОБА_1 виплату пенсії з урахуванням основних та щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) і премії, з урахуванням вже виплачених сум, перераховану на підставі довідки Державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Львівській області», від 23.09.2022 року №5312 про розмір грошового забезпечення.

Ухвалою судді від 31.01.2023 у задоволенні клопотання позивача про звільнення від сплати судового збору відмовлено.

Ухвалою судді від 31.01.2023 позовну заяву залишено без руху; позивачу надано десятиденний строк з дня отримання ухвали для усунення недоліків позовної заяви у спосіб: скерувати на поштову адресу Львівського окружного адміністративного суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) або здати в канцелярію суду заяву про усунення недоліків позовної заяви, до якої долучити оригінал документа про сплату судового збору у розмірі 1073,60 грн за вказаними в мотивувальній частині ухвали реквізитами; уточнити суб`єктний склад учасників справи або позовні вимоги.

На виконання ухвали судді від 31.01.2023 позивачем подано заяву про усунення недоліків позовної заяви, додатками до якої вказано оригінал квитанції про сплату судового збору та два екземпляри позову з додатками ОСОБА_1 до ГУ Пенсійного фонду України у Львівській області та Пенсійного фонду України про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певно дії для відповідачів по справі.

Водночас, згідно з актом про відсутність вкладень від 16.02.2023, складеним провідним спеціалістом відділу документального забезпечення розгляду справ та архіву (канцелярія) Сех Г.В., головним спеціалістом Ципящук С.А., головним спеціалістом Шарко О.М., провідним спеціалістом Фімяр М.В., під час реєстрації заяви про усунення недоліків у справі №380/1494/23, яка надійшла до суду (наручно) від ОСОБА_1 , не виявилось оригіналу квитанції про сплату судового збору.

Натомість до заяви долучено копію квитанції від 15.02.2023 про сплату судового збору.

Як встановлено частиною першою статті 3 Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VІ судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до частин першої, другої статті 9 цього ж Закону судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Таким чином, перед відкриттям провадження у справі суд має перевірити зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України у цій справі.

Притім, суддя звертає увагу на те, що з долученої позивачем копії неможливо встановити номер квитанції, і, як наслідок, перевірити зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України у цій справі.

З огляду на зазначене, подана позивачем копія квитанції не належним доказом сплати судового збору за подання до адміністративного суду позовної заяви у цій справі.

Частиною 2 ст. 121 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи, що позивачем у встановлений строк вжито заходів на виконання вимог ухвали судді від 31.01.2023 з метою усунення недоліків позовної заяви, суддя вважає за можливе продовжити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

Керуючись ст. ст. 121, 243, 248, 294 КАС , суддя

п о с т а н о в и л а :

продовжити ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви в частині подання належного доказу про сплату судового збору у розмірі 1073,60 грн.

Недоліки позовної заяви ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Пенсійного фонду України про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії слід усунути у десятиденний строк з дня одержання цієї ухвали.

Процесуальні строки, встановлені цією ухвалою, можуть бути продовжені судом за заявою особи відповідно до пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) від 18 червня 2020 року № 731-IX.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в апеляційному порядку окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Сидор Н.Т.

Дата ухвалення рішення17.02.2023
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу109058106
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них осіб, звільнених з публічної служби

Судовий реєстр по справі —380/1494/23

Рішення від 18.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 07.03.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 17.02.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 31.01.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 31.01.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні