Вирок
від 20.02.2023 по справі 183/8207/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/8207/21

№ 1-кп/183/532/23

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2023 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Новомосковського міськрайонного суду кримінальне провадження внесене до ЄРДР за №12021048080000057 за обвинуваченням:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Перещепине, Новомосковського району, Дніпропетровської області, громадянина України, з середньо-спеціальною освітою, не одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , та мешкаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

- 17.01.2022 року Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області за ч.3 ст.185, 75 КК України до 3 років позбавлення волі з випробуванням строком на 2 роки,

у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2 ст.185 КК України,

за участю прокурора ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_3

в с т а н о в и в:

14жовтня 2021року о02годині 00хвилин, ОСОБА_3 знаходився поблизубудинку №137,по вул.Шевченка,м.Перещепине,Новомосковського району,Дніпропетровської області,і вцей часу ньоговиник злочинний умисел, спрямований на здійснення крадіжки каналізаційних люків та обичайок люків розвідної мережі каналізаційного колодязя, що належать КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради, що знаходяться поблизу домоволодінь №№ 137, АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , реалізуючи який одразу, тобто 14 жовтня 2021 року приблизно о 02 годині 10 хвилин, ОСОБА_3 підійшов до розвідної мережі каналізаційного колодязя, розташованого поблизу будинку № 137, за вказаною адресою, що належить КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради, де переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, таємно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно - небезпечний характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно - небезпечних наслідків, здійснив крадіжку обичайки люка розвідної мережі каналізаційного колодязя, вартістю 570 гривень, розташованого за вказаною адресою. Після чого, продовжуючи скоєння кримінального правопорушення, ОСОБА_3 здійснив крадіжку двох металевих кришок люків, вартістю 450 гривень кожна, та чотирьох обичайок люків, вартістю 570 гривень кожна, розвідної мережі каналізаційного колодязя, що належить КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради, розташованих поблизу будинків №№ 135, АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 .

В подальшому, ОСОБА_3 з викраденим майном місце скоєння кримінального правопорушення залишив, та розпорядився викраденим на власний розсуд, спричинивши КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради матеріальну шкоду на загальну суму 3 750 гривень.

Крім того, 15 жовтня 2021 року приблизно о 03 годині 00 хвилин, ОСОБА_3 знаходився по вул. Шевченка, поблизу вул. Суворова, м. Перещепине, Новомосковського району Дніпропетровської області, і в цей час у нього виник злочинний умисел, спрямований на здійснення крадіжки каналізаційних люків та обичайок люків розвідної мережі каналізаційного колодязя, що належать КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради, по вул. Шевченка, поблизу вул. Суворова, м. Перещепине, та поблизу домоволодінь №№ 113, 81, 57 вул. Шевченка, м. Перещепине, Новомосковського району, Дніпропетровської області, реалізуючи який одразу, тобто 15 жовтня 2021 року приблизно о 02 годині 20 хвилин, ОСОБА_3 підійшов до розвідної мережі каналізаційного колодязя, розташованого по вул. Шевченка, поблизу вул. Суворова, м. Перещепине, що належить КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради, де переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, вчиняючи злочин повторно, таємно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно - небезпечний характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно - небезпечних наслідків, здійснив крадіжку обичайки люка розвідної мережі каналізаційного колодязя, вартістю 570 гривень, розташованого за вказаною адресою. Після чого, продовжуючи скоєння злочину, ОСОБА_3 здійснив крадіжку двох металевих кришок люків, вартістю 450 гривень кожна, та чотирьох обичайок люків, вартістю 570 гривень кожна, розвідної мережі каналізаційного колодязя, що належить КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради, розташованих поблизу будинків №№ 113, 81, АДРЕСА_5 .

В подальшому, ОСОБА_3 з викраденим майном місце скоєння злочину залишив, та розпорядився викраденим на власний розсуд, спричинивши КП «Перещепине-вода 365» Перещепинської міської ради матеріальну шкоду на загальну суму 3 750 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 винним себе у пред`явленому йому обвинуваченні визнав повністю підтвердивши, що зазначене в обвинувальному акті повністю відображає обставини скоєних ним кримінальних правопорушень і жодної з них він не оспорює. Показав, що на передодні він прогулювався по вулиці, яка вказана в обвинувальному акті, де запримітивши люки вирішив їх викрасти, щоб продати, після чого дійсно 14.10.2021 року у вказаний в обвинувальному акті час та спосіб, за допомогою викрутки, яку взяв з собою, викрутив та викрав вказані люки та обичайки люків. Далі наступного дня, помітив ще на іншій вулиці люки, які також вночі викрав тим же способом. Викрадене переніс до себе додому, кувалдою їх пошкодив, після чого продав їх в м. Перещепине невідомому чоловікові за декілька разів, на загальну суму приблизно 1000 грн., які витратив на продукти харчування. У скоєному щиро кається.

В судовому засіданні сторони не оспорювали обставини, при яких скоєні кримінальні правопорушення, тому суд вважає недоцільним дослідження доказів щодо обставин, які ніким не оспорюються.

У відповідності до ч. 3 ст. 349 КПК України судом було з`ясовано, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст наведених вище обставин, а також встановлено відсутність сумнівів у добровільності їх позиції.

Крім того, учасникам судового провадження судом роз`яснені вимоги ч. 3 ст. 349 КПК України щодо позбавлення права оскарження обставин, які ніким не оспорюються, в апеляційному порядку.

Таким чином,суд вважаєвину обвинуваченого ОСОБА_3 у вчиненні кримінальних правопорушень встановленою і його дії належить кваліфікувати:

- по епізоду від 14.10.2021 року - за ч. 1 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка);

- по епізоду від 15.10.2021 року - за ч.2 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно.

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_3 суд враховує, його щире каяття, як обставину, що пом`якшує покарання.

Крім того, обвинувачений вину визнав повністю, на момент скоєння кримінальних правопорушень є особою, що не судима, скоєні ним кримінальні правопорушення відносяться до кримінального проступку та нетяжкого злочину, на обліку у лікарів не перебуває (а.п.31,32), за місцем мешкання характеризується задовільно (а.п.35), представник потерпілого претензій не має на суворому покаранні не наполягає (а.п.20).

Обставин, що обтяжують покарання згідно ст. 67 КК України судом не встановлено.

Аналізуючи викладені обставини у їх сукупності, суд вважає можливим виправлення ОСОБА_3 без ізоляції її від суспільства, у зв`язку з чим їй необхідно призначити покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України, а саме з випробуванням, строк якого повинен бути максимальним, як було обґрунтовано запропоновано стороною обвинувачення, що буде співрозмірним та достатнім для досягнення мети покарання та запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень.

Під час досудового розслідування по даному кримінальному провадженню була проведена судово-товарознавча експертиза №5512-21 вартість якої складає (171,61х2) 343,22 грн. (а.п.26), яка підлягає стягненню з обвинуваченого в силу вимог ч. 2 ст. 124 КПК України.

Питання речових доказів у кримінальному проваджені підлягає вирішенню, згідно з положеннямст. 100 КПК України.

На підставі викладеного, враховуючи ступінь тяжкості скоєних кримінальних правопорушень, особу винного, а також всі обставини по справі, керуючись ст.ст. 370, 371, 373, 374, 376 КПК України, суд,-

у х в а л и в:

ОСОБА_3 визнати винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.185, ч. 2 ст. 185 КК України і призначити йому покарання:

- за ч.1 ст.185 КК України у виді 1 (одного) року обмеження волі;

- за ч.2 ст.185 КК України у виді 1 (одного) року позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, ОСОБА_3 визначити покарання у виді 1 (одного) року позбавлення волі.

На підставі ч.4 ст.70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом повного складання з покаранням призначеним вироком Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 17.01.2022 року, ОСОБА_3 визначити покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням строком на 3 (три) роки.

На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_3 обов`язки не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця свого проживання, роботи, а також періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Речові докази:

- 4 металеві кришки люків та 10 обичайок люків розвідної мережі каналізаційного колодязя - залишити власнику;

- металеву кувалду, що зберігається в камері зберігання речових доказів ВП №2 Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області - знищити.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави витрати, пов`язані із залученням експерта, у сумі 343 (триста сорок три) гривень 22 копійки.

Копію вирокувручити обвинуваченому ОСОБА_3 , негайно.

Вирок може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду через Новомосковський міськрайонний суд протягом 30 днів лише з підстав, передбачених ч.3 ст. 394 КПК України.

Суддя ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення20.02.2023
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу109075683
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —183/8207/21

Вирок від 20.02.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болкарьова О. В.

Ухвала від 16.02.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болкарьова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні