Ухвала
від 20.02.2023 по справі 632/209/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/209/23

провадження № 2-о/632/19/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення заяви окремого провадження без руху

20 лютого 2023 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі судді Кочнєва О.В, вирішуючи питання прийняття цивільної справи за заявою окремого провадження ОСОБА_1 , заінтересовані особи комунальне підприємство Первомайської міської ради Харківської області «Первомайське бюро технічної інвентаризації», житлово-будівельний кооператив «Первомай» про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

16.02.2023 року заявниця звернулася до суду із заявою, в якій просила суд встановити належність їй договору обміну від 21.08.1996 року, посвідченого державним нотаріусом Первомайської державної нотаріальної контори Харківської області Шаповаловою Валентиною Анатоліївною за реєстровим номером І-2516, оскільки у вказаному договорі ім`я заявниці вказано як « ОСОБА_2 », заявниця на той час була неповнолітньою та його від її імені підписували батьки, а на сьогоднішній день вона не може оформити свою частку у спадщини після померлого батька ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки в дійсності та договорі різняться дані про її ім`я.

Ознайомившись із заявою та доданими до неї документами, вважаю, що її слід залишити без руху, виходячи з наступного.

Згідно з ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлюються відповідним розділом ЦПК України.

З невідомих причин до участі у справі як заінтересовані особи не долучені інші спадкоємці спадкового майна після смерті ОСОБА_3 ОСОБА_4 (мати заявниці) та ОСОБА_5 (який є сином померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_6 у порядку представлення як вбачається з наданих заявницею документів). Встановлення вказаного заявницею факту впливає на їх права. Більш того при їх участі у справі може бути встановлено наявність спору про право, що є підставою для відмови у відкритті провадження.

Тому з метою уникнення вказаної ситуації до суду повинна бути подана нова редакція заяви, де зазначені особи повинні бути залучені до участі у справі як заінтересовані особи з наданням відповідно для них копії усіх документів, долучених до участі у справі при первинному зверненні, а також копій нової редакції заяви для вже залучених до участі у справі заінтересованих осіб, що відповідає вимогам ст.177 ЦПК України.

Згідно з п.п. 2, 5 та 8 ч.3 ст.175 ЦПК України у позовній заяві повинні бути зазначені повне ім`я сторін та інших учасників справи, їх місце проживання чи перебування, поштовий індекс, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків, відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; виклад обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги: зазначення доказів, що підтверджують обставини; перелік документів та інших доказів, що додаються до позовної заяви, зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою, зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Відповідно до частин першої та другої статті 186 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху; в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху; якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити.

На підставі викладеного та керуючись п.п.2, 5, 8 ч.3 ст.175, ч.ч.1, 2 ст.186, ч.1 ст.260, ч.2 ст. 261, ч.1 ст.353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву окремого провадження ОСОБА_1 , заінтересовані особи комунальне підприємство Первомайської міської ради Харківської області «Первомайське бюро технічної інвентаризації», житлово-будівельний кооператив «Первомай» про встановлення факту, що має юридичне значення, залишити без руху.

Надати заявниці строк для усунення недоліків заяви на протязі десяти днів з дня отримання даної ухвали суду.

У разі усунення недоліків заяви в зазначений строк заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявниця не усунула недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявниці.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя -

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.02.2023
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу109076668
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —632/209/23

Рішення від 24.03.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні