Ухвала
від 21.02.2023 по справі 902/229/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

21 лютого 2023 р. Справа № 902/229/23

Суддя Господарського суду Вінницької області Тісецький С.С., розглянувши матеріали

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Маклет" (вул. Саперне Поле,28, офіс 2, м. Київ, 01042, ідент. код 41041766)

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Ітакі" (вул. Київська, 16, м. Вінниця, 21009, ідент. код 44245348)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

20.02.2023 року до суду надійшла заява ТОВ "Маклет" б/н та б/д (вх. № 228/23 від 20.02.2023 року) про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Ітакі".

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями (з присвоєним єдиним унікальним номером судової справи № 902/229/23), вказану заяву передано на розгляд судді Тісецькому С.С.

Частина 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) передбачає, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 35 КУзПБ, У разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються: дата проведення підготовчого засідання суду; прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Ухвалою про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд має право вирішити питання про: зобов`язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство; вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Згідно п. 2.1. Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Судом встановлено, що ініціюючим кредитором внесено пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "Ітакі" та до заяви додано заяву арбітражного керуючого Потупало Н.І. на участь у справі про банкрутство боржника.

Враховуючи викладене, суд оглянувши матеріали поданої заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, дійшов висновку про прийняття її до розгляду у підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 8, 9, 28, 34, 35, 36 КУ з процедур банкрутства, ст.ст. 2, 3, 18, 42, 196, 234, 235, 236, 242, 326 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Прийняти заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Маклет" б/н та б/д (вх. № 228/23 від 20.02.2023 року) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ітакі", до розгляду.

2. Призначити підготовче засідання на 10 квітня 2023 року - 11:00 год., в приміщенні Господарського суду Вінницької області (вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, зал № 6).

3. Явку в підготовче засідання представників кредитора та боржника визнати обов`язковою.

4. Роз`яснити учасникам справи про можливість участі у судовому засіданні згідно ч.ч. 1-4 ст. 197 ГПК України в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

5. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію Боржника, а також відчужувати основні засоби.

6. Кредитору надати в підготовче засідання: оригінали документів, копії яких додані до заяви, для огляду в судовому засіданні; інші наявні докази в обґрунтування поданої заяви.

7. Боржнику надати до дати проведення підготовчого засідання:

- відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, у якому мають бути зазначені: заперечення боржника щодо вимог заявника; загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності);

- довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого відкрито провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника.

- докази відправлення заявнику копії відзиву із додатками;

- інші наявні докази, що мають значення для розгляду справи.

8. Копію ухвали надіслати згідно переліку рекомендованим листом та на електронні поштові адреси: ТОВ "Маклет" - maclet2017@gmail.com; ТОВ "Ітакі" - itakii@ukr.net; арбітражному керуючому Потупало Н.І. - ІНФОРМАЦІЯ_1 ; ІНФОРМАЦІЯ_2 ; Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) - www.prymus@vn.dvs.gov.ua; Центральному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Київ) - info@kv.minjust.gov.ua; Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради - cap@vmr.gov.ua.

Згідно ч. 2 ст. 235 ГПК України, ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала підписана суддею - 21.02.2023 року. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тісецький С.С.

Віддрук. 3 прим.:

1 - до справи

2 - ТОВ "Маклет" (вул. Саперне Поле, 28, офіс 2, м. Київ, 01042);

3 - ТОВ "Ітакі" (вул. Київська, 16, м. Вінниця, 21009).

Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу109099069
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —902/229/23

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 08.12.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Постанова від 27.09.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні