Ухвала
від 22.02.2023 по справі 922/630/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"22" лютого 2023 р.м. ХарківСправа № 922/630/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Лавренюк Т.А.

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Кітос" (61037, м. Харків, пр-т Московський, 128а, код ЄДРПОУ 36032257)

до Комунального підприємства "Жилкомсервіс" (61052, м. Харків, вул. Конторська,35, код ЄДРПОУ 34467793)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Кітос" звернулось до господарського суду Харківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Жилкомсервіс".

Розглянувши заяву кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Жилкомсервіс", судом встановлено, що вона не відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст.34 Кодексу України з процедур банкрутства до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень.

Підпунктом 9 п.2 ч.2 ст.4 Закону України „Про судовий збір" визначено, що ставка судового збору за подання заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, що подається до господарського суду, складає 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст.7 Закону України „Про Державний бюджет України на 2022 рік" розмір прожитого мінімуму для працездатних осіб на 1 грудня 2022 року становить 2684,00грн.

Таким чином, до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство необхідно надати докази сплати судового збору за подання вказаної заяви у сумі 26840,00грн.

За приписами ч.2 ст.30 Кодексу України з процедур банкрутства сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі, що витікає з положень ч.2 ст.34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно ст.8 Закону України „Про Державний бюджет України на 2022 рік" встановлено мінімальну заробітну плату у місячному розмірі, а саме: з 1 жовтня 2022 року 6 700,00грн.

Таким чином, до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство необхідно надати докази авансування винагороди арбітражному у розмірі 60300,00грн.

Звертаючись до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Жилкомсервіс", заявником доказів сплати судового збору у визначеному Законом України "Про судовий збір" порядку та розмірі (26 840,00грн) та доказів авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 60 300,00грн не надано.

Крім того, суд звертає увагу, що за приписами ч.ч.2, 4 та 5 ст.91 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Згідно із п.5.27 Державної Уніфікованої системи документації ДСТУ 4163-2003 відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Додані до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Жилкомсервіс" копії документів заявником належним чином не засвідчені, оскільки не містять назви посади особи, її ініціалів та прізвища, яка засвідчила копії, а також дати їх засвідчення. Деякі документи, окрім означеного, також не містять і підпису особи, яка їх засвідчила, лише печатку товариства заявника та "Копія вірна".

Відповідно до ч.3 ст.37 Кодексу України з процедур банкрутства суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

За приписами ст.174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про залишення заяви Товариство з обмеженою відповідальністю "Кітос" без руху.

Керуючись ст.ст.2, 34, 37 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.164, 172, 174, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Кітос" про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Жилкомсервіс" залишити без руху.

Повідомити Товариство з обмеженою відповідальністю "Кітос" про допущені недоліки заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Жилкомсервіс".

Заявнику, Товариству з обмеженою відповідальністю "Кітос", у десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали усунути недоліки та надати суду:

- докази оплати судового збору у розмірі 26 840,00грн;

- докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень у розмірі 60300,00грн;

- належним чином засвідчені копії документів, доданих до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Жилкомсервіс".

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "Кітос", що у разі не усунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою.

Ухвалу направити заявнику.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею. Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 22.02.2023.

Суддя Лавренюк Т.А.

Дата ухвалення рішення22.02.2023
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу109129029
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —922/630/23

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 22.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні