Ухвала
від 22.02.2023 по справі 927/282/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

22 лютого 2023 рокум. Чернігів справа № 927/282/23

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Федоренка Ю.В., розглянувши матеріали позовної заяви №9/п від 16.02.2023

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю ЕНЕРА,

юридична адреса: вул. Госпітальна, буд.12-Е, 3 поверх, кімната 16, м. Київ, 01601,

поштова адреса: пр-т Перемоги, 126Б, м.Чернігів, 14013

е-mail: enera@enera.ua

представника позивача: адвокат - Бузина Н.В., АДРЕСА_1 : buzina1008@gmail.com

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю БІРВІЛЬ,

вул.Київська, , буд.74, м. Чернігів, 14034

про стягнення 199 979,57 грн.

Встановив:

Товариством з обмеженою відповідальністю ЕНЕРА подано позов до Товариства з обмеженою відповідальністю БІРВІЛЬ про стягнення 199 979,57 грн. заборгованості, а саме: заборгованості з оплати за спожиту електричну енергію за період січень, лютий, травень 2022 року у сумі 137 802,24грн на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання № НОМЕР_1 , АБ «Укргазбанк», МФО 320478. Також про стягнення пені в сумі 44 414,34грн; трьох відсотків річних в сумі 2 664,86грн, інфляційних витрат в сумі 15 098,12грн на поточний рахунок № НОМЕР_2 в АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК».

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем умов Договору про постачання електричної енергії споживачу від 14.09.2021 №1000541 та підписаної заяви-приєднання до умов договору про постачання електричної енергії споживачу, яка є додатком №1 до договору.

Судом встановлено, що дану позовну заяву подано з урахуванням вимог статей 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження по справі, що передбачені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до ч. 1,2,3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує положення ч.3 ст.247 Господарського процесуального кодексу України.

Частиною 1 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Здійснивши аналіз ціни позову, предмета та підстав позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін, значення для суспільного інтересу, суд дійшов висновку, що дана справа відноситься до категорії малозначних та підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.5 ст.252 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч.7 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України).

Враховуючи вищевикладені обставини, суд доходить висновку про відкриття провадження у даній справі та її розгляд у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Керуючись ст. 165, 166, 167, 176, 178, 234, 247, 250-252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін (без проведення судового засідання).

3. Запропонувати відповідачу на підставі ст. 165 Господарського процесуального кодексу України надати відзив на позовну заяву та докази на підтвердження своєї позиції не пізніше 15 календарних днів з дня отримання вказаної ухвали, надіславши одночасно копію відзиву з доказами позивачу, а докази направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

4. Встановити позивачу згідно із ст. 166 Господарського процесуального кодексу України триденний строк з дня отримання відзиву на позов для подання до суду та іншому учаснику справи відповіді на відзив та доданих до нього документів.

5. Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду та іншому учаснику справи заперечень з доданими до них документами.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Суд звертає увагу сторін, що відповідно до ст. 56 ГПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь в судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Особиста участь у справі особи не позбавляє її права мати в цій справі представника.

Юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Суддя Ю. В. Федоренко

Дата ухвалення рішення22.02.2023
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу109129268
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 199 979,57 грн

Судовий реєстр по справі —927/282/23

Судовий наказ від 12.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Судовий наказ від 12.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Рішення від 21.04.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

Ухвала від 22.02.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Федоренко Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні