Ухвала
від 22.02.2023 по справі 457/220/19
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 457/220/19 Головуючий у 1 інстанції Марчук В.І.

Провадження № 88-ц/811/5/22 Доповідач в 2-й інстанції Савуляк Р.В.

УХВАЛА

22 лютого 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду в складі:

головуючого судді: Савуляка Р.В.,

суддів: Левика Я.А., Приколоти Т.І.,

без з участі сторін, розглянувши в м. Львові питання про виправлення описки в ухвалі Львівського апеляційного суду від 19 вересня 2022 року у цивільній справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Датч Компані Петролеум» про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Львівського апеляційного суду від 26 серпня 2021 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Датч Компані Петролеум» до фізичної особи - громадянина України ОСОБА_1 , за участі третіх осіб на стороні Відповідача:Компанії «Меліан Менеджмент ЛТД.», в особі представника Лівшица Олександра, Компанії «Дольче Груп С.А.» в особі представника Карабаєва Дмитра, Компанії «Ньюформакс ІНК.» в особі представника Лисого Миколи Івановича, Компанії «Корнетта Інвестмент ЛТД.» в особі представника Петренко Ірини Леонідівни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фріз Оіл Груп» в особі представника Перетятька М.В., Товариства з обмеженою відповідальністю «Пром Сервіс 2000» про зобов`язання вчинити дії та визнання права власності на корпоративні права,-

ВСТАНОВИЛА:

19 вересня 2022 року ухвалою Львівського апеляційного суду відкрито провадження за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Датч Компані Петролеум» про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Львівського апеляційного суду від 26 серпня 2021 року.

Статтею 269 ЦПК України передбачено, що суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. Не є опискою граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його невірного сприйняття.

Судове рішення повинно бути точним. Помилки у тексті судового рішення, зумовлені арифметичними помилками або граматичними помилками (описками), що стосуються істотних обставин або ускладнюють виконання рішення, можуть бути усунуті судом, який ухвалив рішення або постановив ухвалу.

Згідно з п. 19 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 року №14 «Про судове рішення у цивільній справі», вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Встановлено, що вступній та резолютивній частині допущено описку при зазначенні прізвищ колегії суддів.

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду, склад суду визначено головуючим суддею Савуляка Р.В., суддів Левика Я.А., Приколоту Т.І.

Однак в зазначеній ухвалі помилково зазначено суддю Мікуш Ю.Р., замість ОСОБА_2 , а тому, допущена апеляційним судом описка підлягає виправленню.

Керуючись ст. 269 ЦПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Виправити допущенуописку ухвалі Львівського апеляційного суду від 19 вересня 2022 року, зазначивши склад суддів Левик Я.А., Приколота Т.І.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття, може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Головуючий: Савуляк Р.В.

Судді: Левик Я.А.

Приколота Т.І.

Дата ухвалення рішення22.02.2023
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу109143722
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії та визнання права власності на корпоративні права

Судовий реєстр по справі —457/220/19

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 14.03.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Постанова від 14.03.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Постанова від 09.08.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 31.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні