Ухвала
від 23.02.2023 по справі 619/1003/23
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 619/1003/23

провадження № 2-о/619/14/23

УХВАЛА

23 лютого 2023 року м. Дергачі

Дергачівський районний суд Харківської областіу складіголовуючого суддіБолибока Є.А.

Справа № 619/1003/23

Найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб):

заявник: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ,

заінтересована особа: БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «СОРАТНИК», місце знаходження: 61058, м. Харків, пр-т Незалежності, 5, під`їзд 8;

розглянув заяву про встановлення факту, що має юридичне значення.

Суть питання, що вирішується ухвалою.

20 лютого 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою в порядку окремого провадження, в якій просила встановити юридичний факт, припинення трудових відносин між ОСОБА_1 та БЛАГОДІЙНОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «СОРАТНИК» з 28.02.2022 у зв`язку з її звільненням із посади голови наглядової ради за власним бажанням, на підставі ч.1 ст.38 КЗпП України, з виключенням запису з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань про представника, особу, яка може вчиняти дії від імені юридичної особи, в тому числі підписувати договори щодо БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «СОРАТНИК».

Мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закону, яким керувався суд.

Згідно з ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Частиною 7 статті 19 ЦПК України визначено, що окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно з ч. 1 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Під час розгляду справ окремого провадження суд у відповідності з вимогами статті 294 ЦПК України зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

ОСОБА_1 на підтвердження обставин до заяви додала належним чином не засвідчену копію свідоцтва про смерть Серія НОМЕР_1 , з якого вбачається, що ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , про що 11.05.2021 складено актовий запис № 11620.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України, у справах окремого провадження, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Для забезпеченняправильного ісвоєчасного розглядусправи посуті судвважає занеобхідне,на підставіч.2ст.294ЦПК України,витребувати уКиївського міськоговідділу державноїреєстрації смертіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ)інформацію щодонаявностіактового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мешкав за адресою: АДРЕСА_2 .

Враховуючи викладене та керуючись статтями 187, 258-261, 293, 315, 353, 354 ЦПК України, суддя

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «СОРАТНИК», про встановлення факту, що має юридичне значення.

Призначити справудо судовогорозгляду впорядку окремогопровадження на 22березня2023року о 09год 00хв у залі судових засідань №2 приміщення Дергачівського районного суду Харківської області.

Витребувати уКиївського міськоговідділу державноїреєстрації смертіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ)інформацію щодонаявностіактового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мешкав за адресою: АДРЕСА_2 .

У разі наявності актового запису про смерть (з посиланням на номер справи 619/1003/23) невідкладно направити суду на е-mail: inbox@dr.hr.court.gov.ua належним чином засвідчену копію в строк до 21 березня 2023 року.

Роз`яснити, що :

- згідно з ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно зч.8ст.84ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно з ч. 9 ст. 84 ЦПК України притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати учасникам справи. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Заявник та заінтересована особа у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV ЦПК України.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Веб-сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи - http://court.gov.ua/fair/.

Повне судове рішення складено 23 лютого 2023 року.

Суддя Є. А. Болибок

Дата ухвалення рішення23.02.2023
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу109154439
СудочинствоЦивільне
Сутьсмерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мешкав за адресою: АДРЕСА_2 . Враховуючи викладене та керуючись статтями 187, 258-261, 293, 315, 353, 354 ЦПК України,

Судовий реєстр по справі —619/1003/23

Рішення від 19.04.2023

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Болибок Є. А.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Болибок Є. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні