Ухвала
від 21.02.2023 по справі 463/383/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/383/23

Провадження №1-кс/463/1144/23

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

21 лютого 2023 року слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участюсекретаря судовихзасідань ОСОБА_2 ,розглянувши клопотаннядетектива Відділу детективів (на правах самостійного відділу) ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 ,про наданнятимчасового доступудо інформаціїу кримінальномупровадженні№12022141390000241 від 08.04.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.199, ч.3ст.28-ч.2ст.204 КК України, -

в с т а н о в и в:

детектив Відділудетективів (направах самостійноговідділу) ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 за погодженням заступника начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , звернувся з клопотанням до слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова про надання тимчасового доступу, а саме до інформаційної системи з даними про зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, у період часу з 00 год. 00 хв. 01.01.2022 по 31.12.2022 за абонентським номером: НОМЕР_1 , що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ,розташованого заадресою: АДРЕСА_1 ., та містить інформацію про: ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг (абонентський номер, ІМЕІ), з яким відбувався сеанс зв`язку кінцевого обладнання споживача телекомунікаційних послуг з абонентським номером: НОМЕР_1 абонент А (абоненти Б); тип з`єднання абонентів (вхідні, вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), вихід в мережу Інтернет, переадресація, з`єднання нульової тривалості; дата, час, та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйнятті виклики) абонента А; адреси розташування та ідентифікуючі ознаки базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг абонентів А; за наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентами А надати відомості про його особу (з наданням повних анкетних даних власника(ів) мобільного номерів телефонів та належним чином завірених копій документів на підставі яких видані контрактні номери); місцезнаходження абонента з абонентським номером: НОМЕР_1 в період часу з 00 год. 00 хв. 01.01.2022 по 31.12.2022, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АДРЕСА_1 ; фінансові операції з зарахування, поповнення, переведення та виведення грошових коштів з використанням абонентських номерів мобільного телефону НОМЕР_1 , з зазначенням отримувача грошових коштів, суми транзакцій, дати та часу виконання.

Клопотання мотивує тим, що в провадженні Відділу детективів (на правах самостійного відділу) ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12022141390000241 від 08.04.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.199, ч.3ст.28-ч.2ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 (надалі ОСОБА_5 ), маючи умисел на незаконне виготовлених підакцизних товарів тютюнових виробів, в порушення нормативно-правових актів, а саме: ст.ст. 11, 14, 215, 226 Податкового кодексу України, Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995, «Про ліцензуваннявидів господарськоїдіяльності» від02.03.2015, діючи якорганізатор ускладі організованоїгрупи,до складуякої входили ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ,з корисливихмотивів,в періодчасу звересня 2022по 16.11.2022року,за адресою: АДРЕСА_2 , в нежитловому приміщені, що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 0720580800:07:001:1109, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , без проведеної реєстрації в органах державної реєстрації суб`єкта господарської діяльності, організував незаконне виробництво та зберігання з метою збуту тютюнових виробів, тобто здійснював таку діяльність без спеціального дозволу ліцензії.

Так,за результатамипроведення обшукуу нежитловихприміщеннях,котрі знаходятьсяна земельнійділянці кадастровийномер 0720580800:07:001:1109за адресою: АДРЕСА_2 ,було виявленонезаконне виробництво(цех)тютюнових виробів.Окрім цього,було виявленота вилученонаступну комп`ютернутехніку тамобільні пристрої,а саме: мобільний телефон марки SAMSUNG GTE1170 IMEI: НОМЕР_3 з сiм карткою Lifecell; мобільний телефон марки IPHONE XS MAX IMEI: НОМЕР_4 із сiм карткою Lifecell з номером НОМЕР_5 ; мобільний телефон марки IPHONE SE, в прозорому силіконовому чохлi IMEI356479107958247; мобільний телефон марки IPHONE 7, в чохлі чорного кольору; мобільний телефон марки SAMSUNG GTE1170 IMEI НОМЕР_6 з сiм карткою Lifecell; мобільний телефон марки Xiaomi M2006C3LG, IMEI1: НОМЕР_7 , IMEI2: НОМЕР_8 ; мобільний телефон в корпусі білого кольору IMEI НОМЕР_9 .

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 у вказаний період часу користувався абонентським номером НОМЕР_1 , який належить оператору мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування, документування та здобуття доказів кримінально-протиправної діяльності, встановлення кола всіх осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до речей і документів, а саме до інформаційної системи з даними про зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, у період часу з 00 год. 00 хв. 01.01.2022 по 31.12.2022 з абонентським номером: НОМЕР_1 , що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,та містять інформацію вказану у клопотанні.

Відомості про вхідні та вихідні з`єднання (а також дзвінки нульової тривалості), ІМЕІ, текстові повідомлення за вказаними абонентськими номерами із прив`язкою до базових станцій можуть мати доказове значення у цьому кримінальному провадженні як самостійно так і в сукупності з іншими доказами.

08.04.2022 відомості про кримінальне правопорушення відповідно до вимог ч.ч.1,4ст.214КПК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022141390000241 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.199, ч.3ст.28-ч.2ст.204 КК України.

Отримання тимчасового доступу до речей і документів, які становлять таємницю спілкування, має істотне значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме події правопорушення, та осіб, що його вчинили.

А відтак, на думку детектива, вказана у клопотанні інформація сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Іншим способом, ніж отримати тимчасовий доступ до вищевказаних відомостей, що мають доказове значення в провадженні, неможливо.

У зв`язку з цим детектив звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке просить задовольнити.

Детектив в судове засідання не з`явився, попередньо подав заяву про слухання справи у його відсутності, просив таке задоволити.

З врахуванням належного повідомлення володільців інформації про дату, час та місце розгляду клопотання, вважаю за можливе здійснити розгляд клопотання без участі представників володільців інформації.

У відповідності до вимог ч.4 ст.107 КПК України, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування кримінального провадження за допомогою технічних засобів в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання та докази, додані до такого, слідчий суддя встановив наступне.

Згідно з ч.5 ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Положеннями частини2статті 160КПК України закріпленозагальні вимогищодо змістуклопотання пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів.Так,п.п.5,7ч.2ст.160КПК України передбачено,що у клопотаннізазначаються:значення речейі документівдля встановленняобставин укримінальному провадженні;обґрунтування необхідностівилучення речейі оригіналівабо копійдокументів,якщо відповіднепитання порушуєтьсястороною кримінальногопровадження.

При цьому, відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів, передавання тощо, належать до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Згідно з ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Зважаючи на вищевказані обставини, те, що речі та документи, дозвіл на тимчасовий доступ до яких, просить надати детектив,знаходяться уволодінніТовариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а такожте,що вонимають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні№12022141390000241,відомості,що містятьсяв цихречах ідокументах можутьбути використаніяк доказ,іншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів неможливо,приходжу довисновку,що клопотанняпідставне тайого слідзадовольнити.

Керуючись ст.ст. 40-1, 131, 132, 159-164, 298-3 КПК України, -

п о с т а н о в и в :

клопотання задовольнити.

Надати детективам Відділу детективів (на правах самостійного відділу) Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_3 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, а саме до інформаційної системи з даними про зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, у період часу з 00 год. 00 хв. 01.01.2022 по 31.12.2022 за абонентським номером: НОМЕР_1 та містить інформацію про:

1.1 Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг (абонентський номер, ІМЕІ), з яким відбувався сеанс зв`язку кінцевого обладнання споживача телекомунікаційних послуг з абонентським номером: НОМЕР_1 абонент А (абоненти Б).

1.2. Тип з`єднання абонентів (вхідні, вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), вихід в мережу Інтернет, переадресація, з`єднання нульової тривалості;

1.3 Дата, час, та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйнятті виклики) абонента А.

1.4 Адреси розташування та ідентифікуючі ознаки базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг абонентів А.

1.5 За наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентами А надати відомості про його особу (з наданням повних анкетних даних власника(ів) мобільного номерів телефонів та належним чином завірених копій документів на підставі яких видані контрактні номери).

1.6 Місцезнаходження абонента з абонентським номером: НОМЕР_1 в період часу з 00 год. 00 хв. 01.01.2022 по 31.12.2022, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АДРЕСА_1 .

1.7 Фінансові операції з зарахування, поповнення, переведення та виведення грошових коштів з використанням абонентських номерів мобільного телефону НОМЕР_1 , з зазначенням отримувача грошових коштів, суми транзакцій, дати та часу виконання, що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого заадресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали 2 (два) місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до вимог ч.1 ст.166 КПК України, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених вище речей.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109167607
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —463/383/23

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 25.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 25.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні