Ухвала
від 23.02.2023 по справі 463/1183/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/1183/23

Провадження №2/463/945/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

23 лютого 2023 року суддя Личаківського районного суду м.Львова Грицко Р.Р., вивчивши матеріали позовної заяви Львівської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Салон «ЖЕ-О-ЗЕ», Приватного підприємства «Мадич», треті особи приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Стоцко Тарас Львович, приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Ющук Ірина Львівна про скасування державної реєстрації права власності, визнання недійсним договору купівлі-продажу та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,

в с т а н о в и в :

позивач звернувсяв судз позовомдо відповідачівпро скасуваннядержавної реєстраціїправа приватноївласності Товаристваз обмеженоювідповідальності «Салон«ЖЕ-О-ЗЕ»на об`єктнерухомого майназагальною площею56,5кв.м.на АДРЕСА_1 (реєстраційнийномер об`єктанерухомого майна35899039); визнання недійснимдоговору купівлі-продажувід 16.02.2012року №340,укладеного міжТовариством зобмеженою відповідальністю«Салон «ЖЕ-О-ЗЕ»та Приватнимпідприємством «Мадич»,посвідченого приватнимнотаріусом Львівськогоміського нотаріальногоокругу Стоцком Т.Л.,скасування державноїреєстрації праваприватної власностіПриватного підприємства«Мадич» наоб`єкт нерухомогомайна загальноюплощею 56,5кв.м.на АДРЕСА_1 (реєстраційнийномер об`єктанерухомого майна35899039); визнання недійсним договору купівлі-продажу від 31.05.2012 року № 1284 укладеного між Приватним підприємством «Мадич» та ОСОБА_1 , посвідченого приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Ющук І.Л.; скасування державної реєстрації права приватної власності ОСОБА_1 на об`єкт нерухомого майна загальною площею 56,5 кв.м. на АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 35899039); усунення перешкод у користуванні Львівською міською радою земельною ділянкою за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом демонтажу ОСОБА_1 будівлі магазину площею 56,5 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер майна 35899039).

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, підсудна Личаківському районному суду м.Львова відповідно до ч.1 ст.30 ЦПК України. Підстави для залишення позову без руху, повернення позову, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, виходячи із значення справи для сторін, обраного позивачем способу захисту, категорії та складності справи, а відтак її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

До позовної заяви представником позивача долучено клопотання про витребування з Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» (м.Львів, вул.Липинського,54) реєстраційну справу на об`єкт нерухомого майна-булівлю магазину за адресою: АДРЕСА_1 , площею 56,5 кв.м.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подавати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч.3 ст.84 ЦПК України у разі задоволення клопотання, суд своє ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно вимог ч.3 ст.177 ЦПК України у разі необхідності до позовної заяви додається клопотання про витребування доказів. В ухвалі про відкриття провадження у справі зазначається, зокрема, результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Вивчивши клопотання про витребування доказів, суд приходить до висновку, що таке підлягає задоволенню, оскільки відомості які містяться у вказаних документах мають значення для встановлення обставин справи, повного та всебічного її розгляду.

Відповідно до ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Керуючись ст.ст.19, 30, 175, 177, 187, 189 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом Львівської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Салон «ЖЕ-О-ЗЕ», Приватного підприємства «Мадич», треті особи приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Стоцко Тарас Львович, приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Ющук Ірина Львівна про скасування державної реєстрації права власності, визнання недійсним договору купівлі-продажу та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) осіб на 12 год.30хв.23березня 2023року у приміщенні Личаківського районного суду м.Львова за адресою: м.Львів, вул.Б.Лепкого,16.

Витребувати з Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» (м.Львів, вул.Липинського,54) реєстраційну справу на об`єкт нерухомого майна - будівлю магазину за адресою: АДРЕСА_1 , площею 56,5 кв.м.

Зазначені докази мають бути подані до Личаківського районного суду м.Львова (79007, м.Львів, вул.Б.Лепкого, 16) протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

Копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву. Роз`яснити відповідачу право протягом зазначеного строку надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням відзиву до суду копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач вправі пред`явити зустрічний позов у строк визначений для подання відзиву.

Встановити третій особі десятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову, які повинні відповідати вимогам, встановленим ст.181 ЦПК України.

Визначити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, а відповідачу п`ятиденний строк з дня його отримання для подання заперечення.

Третя особа має право надати свої письмові пояснення щодо відзиву протягом п`яти днів із дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повне найменування (ім`я) учасників справи та їх місце проживання (місцезнаходження):

Позивач: Львівська міська рада, місцезнаходження: 79006, м.Львів, площа Ринок,1, код ЄДРПОУ 04055896.

Відповідач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 .

Вдповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Салон «ЖЕ-О-ЗЕ», місцезнаходження: 79008, м.Львів,вул.Гнатюка,12, код ЄДРПОУ 19163029.

Відповідач: Приватне підприємство «Мадич», місцезнаходження: 79068, м.Львів, проспект Чорновола,101/50, код ЄДРПОУ 31804392.

Третя особа: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Стоцко Тарас Львович, місцезнаходження: 79053, м.Львів, вул.В.Великого,125/73.

Третя особа: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Ющук Юлія Володимирівна, місцезнаходження: 79053, м.Львів, вул.В.Великого,125/73.

Суддя Грицко Р.Р.

Дата ухвалення рішення23.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109167616
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації права власності, визнання недійсним договору купівлі-продажу та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —463/1183/23

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні