Ухвала
від 24.02.2023 по справі 478/208/23
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/208/23 пров. №2/478/76/2023

У х в а л а

провідкриття провадженняу справі

24 лютого 2023 року Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Сябренко І.П. ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до Казанківської гімназії №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Українська, буд. №192), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Казанківська районна організація профспілки працівників освіти і науки України (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №193), Відділ освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №194), Казанківська селищна рада (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №208) про визнання недійсним наказу та зобов`язання вчинити певні дії,

В с т а н о в и в:

21 лютого 2023 року ОСОБА_1 , в інтересахякої діє ОСОБА_2 , звернулася до суду з позовом до Казанківської гімназії №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Казанківська районна організація профспілки працівників освіти і науки України, Відділ освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради Миколаївської області, Казанківська селищна рада про визнання недійсним наказу та зобов`язання вчинити певні дії.

В обґрунтуванняпозовних вимогпредставник позивача зазначив,що відповідно до Наказу №67а-к від 30 серпня 2019 року позивача ОСОБА_1 було призначено на посаду вчителя фізики та астрономії Казанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Казанківської селищної ради Казанківського району Миколаївської області (назву якого було перейменовано на - Казанківська гімназія №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області), в порядку переводу з Казанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 п.5 ст.36 КЗпП України, з 02 вересня 2019 року.

Позивач ОСОБА_1 протягом трудової діяльності була забезпечена повним педагогічним навантаженням, однак з 2022 навчального року відповідачем в односторонньому порядку було зменшено її педагогічне навантаження, як викладача, без отримання її згоди. Так, Наказом №55 від 30 серпня 2022 року «Про педагогічне навантаження на 2022-2023 навчальний рік» позивачу ОСОБА_1 було встановлено педагогічне навантаження 16 навчальних годин на тиждень.

Позивач ОСОБА_1 вважає даний наказ незаконним та таким, що порушує її трудові права, оскільки повне педагогічне навантаження вчителя на одну тарифну ставку повинно складати не менше 18 навчальних годин на тиждень. Позивачу до пенсії залишилось менше ніж три роки, а так як заробітна плата викладача і обрахування розміру пенсії залежить в тому числі від педнавантаження, роботодавець не вправі самостійно зменшувати такі години без її письмового погодження. Крім того, у навчальному закладі діє Колективний договір за положеннями якого не допускається зменшення обсягу навчального навантаження особам перед пенсійного віку.

Посилаючись на те, що позивач ОСОБА_1 не надавала своєї згоди працювати за встановленим наказом зменшеним педагогічним навантаженням. Крім того, від відповідача позивач не отримував жодного особистого письмового попередження не менше як за два місяця про зміну істотних умов праці, остання письмово не висловлювала своєї згоди щодо зміни істотних умов праці, які полягають у зменшені їй педагогічного навантаження, тому вважає, що відповідач неправомірно, всупереч вищезазначених норм, змінив істотні умови праці без її згоди.

На підставі зазначеного представник позивача просив визнати недійсним Наказ Казанківської гімназії №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області №55 від 30 серпня 2022 року «Про педагогічне навантаження на 2022-2023 навчальний рік» в частині встановлення ОСОБА_1 педагогічного навантаження в кількості 16 навчальних годин, та зобов`язати Казанківську гімназію №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області встановити Кривцовій педагогічне навантаження не менше 18 навчальних годин на тиждень.

Позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 , подано і оформлено в порядку, встановленому ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження усправівідсутні, тому маються підстави для відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог п.2 ч.1 ст.274 ЦПК України, дана категорія справ підлягає розгляду у порядку спрощеного провадження як справа, що виникає з трудових відносин (ч.4 ст.19 ЦПК України).

Керуючись ст.13, ст.19, ст.187, ст.ст.274-279 ЦПК України, суддя

П о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до Казанківської гімназії №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Українська, буд. №192), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Казанківська районна організація профспілки працівників освіти і науки України (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №193), Відділ освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №194), Казанківська селищна рада (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №208) про визнання недійсним наказу та зобов`язання вчинити певні дії.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) до Казанківської гімназії №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Українська, буд. №192), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Казанківська районна організація профспілки працівників освіти і науки України (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №193), Відділ освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №194), Казанківська селищна рада (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №208) про визнання недійсним наказу та зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити розгляд справи в приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження на 11год.00хв. 14 березня 2023 року з викликом сторін.

Під час підготовки справи до розгляду:

?Зобов`язатиКазанківську гімназію №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області (56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Українська, буд. №192) надати суду до 14.03.2023року належним чином завірену: копію Колективного договору Казанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 на 2021-2025 роки; копію рішення про перейменування Казанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 - на Казанківська гімназія №1 Казанківської селищної ради Миколаївської області; копію протоколу засідання тарифікаційної комісії від 29 серпня 2022 року за №3; докази ознайомлення ОСОБА_1 з її педагогічним навантаженням на 2022-2023 навчальний рік; докази, які підтверджують те, що ОСОБА_1 адміністрацією навчального закладу було запропоновано додаткові 2 години до педагогічного навантаження.

Роз`яснити відповідачу, що вона має право подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження у строк, який не може бути меншим п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідач має право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов.

Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити для позивача строк для надання відповіді на відзив відповідача та заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву відповідача з наданням суду доказів щодо направлення (надання) відповідачу копії цих документів (відповіді на відзив та заперечення).

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити відповідачу, що вона має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Одночасно позивачу доцільно висловити свою думку щодо можливості вирішення справи шляхом ухвалення заочного рішення на підставі наявних у справі доказів за наявності умов, передбачених ст.280 ЦПК України.

Треті особи, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають право подати суду протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі пояснення щодо позову або відзиву, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 статті 178 цього Кодексу.

Надіслати учасникам справи копію цією ухвали. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу та третім особам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: inbox@kz.mk.court.gov.ua, web: www.court.gov.ua. на офіційному вебпорталі «Судова влада України».

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109168116
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —478/208/23

Постанова від 18.07.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Постанова від 11.07.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Рішення від 12.04.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Рішення від 12.04.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні