Ухвала
від 23.02.2023 по справі 273/1812/22
БАРАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 273/1812/22

Провадження № 4-с/273/1/23

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2023 року суддя Баранівського районного суду Житомирської області

Васильчук О. В. , розглянувши клопотання представника скаржника (боржника) ОСОБА_1 - адвоката Степанчук Олени Миколаївни про проведення в режимі відеоконференції судового засідання щодо розгляду справи за скаргою ОСОБА_1 до державного виконавця Баранівський відділ державної виконавчої служби у Звягельському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Савчук Світлани Миколаївни, заінтересована особа стягувач ОСОБА_2 , на рішення, дії та бездіяльність державного виконавця,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Баранівського районного суду перебуває на розгляді скарга ОСОБА_1 до державного виконавця Баранівський відділ державної виконавчої служби у Звягельському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Савчук Світлани Миколаївни, заінтересована особа стягувач ОСОБА_2 , на рішення, дії та бездіяльність державного виконавця у зв`язку з виконанням рішення Баранівського районного суду №273/501/19 від 04.04.2019 року про стягнення з нього аліментів користь ОСОБА_2 на утримання двох неповнолітніх дітей у частці від доходу.

21.02.2023 року до суду надійшло клопотання представника скаржника (боржника) ОСОБА_1 - адвоката Степанчук Олени Миколаївни про проведення судового засідання у вказаній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, вивчивши клопотання, розглянувши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Відповідно до вимог ч.7 ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно з ч.1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

З метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі у справі представника скаржника (боржника), беручи до уваги запроваджений в Україні воєнний стан, суд вважає за необхідне клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника скаржника (боржника) ОСОБА_1 - адвоката Степанчук Олени Миколаївни про проведення в режимі відеоконференції судового засідання щодо розгляду справи за скаргою ОСОБА_1 до державного виконавця Баранівський відділ державної виконавчої служби у Звягельському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_3 , заінтересована особа стягувач ОСОБА_2 , на рішення, дії та бездіяльність державного виконавця у зв`язку з виконанням рішення Баранівського районного суду №273/501/19 від 04.04.2019 року про стягнення з ОСОБА_1 аліментів користь ОСОБА_2 на утримання двох неповнолітніх дітей у частці від доходу - задовольнити.

Судове засідання щодо розгляду справи №273/1812/22 за скаргою ОСОБА_1 до державного виконавця Баранівський відділ державної виконавчої служби у Звягельському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_3 , заінтересована особа стягувач ОСОБА_2 , на рішення, дії та бездіяльність державного виконавця у зв`язку з виконанням рішення Баранівського районного суду №273/501/19 від 04.04.2019 року про стягнення з ОСОБА_1 аліментів користь ОСОБА_2 на утримання двох неповнолітніх дітей у частці від доходу, яке призначене на 27.02.2023 року о 10 год. 00 хв. - провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку "EASYCON" за участю представника скаржника (боржника) ОСОБА_1 - адвоката Степанчук Олени Миколаївни.

Роз`яснити представнику скаржника (боржника) ОСОБА_1 - адвоката Степанчук Олені Миколаївні, що участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду проводиться з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Виконання ухвали суду в частині забезпечення відеоконференції Баранівського районного суду Житомирської області о 10.00 год. 27 лютого 2023 рокудоручити головному спеціалісту суду Осіпчуку С.М., секретарю судового засіданняМуравській М.М.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників справи.

Копію ухвали, направити сторонам.

У відповідності до ст. 353 ЦПК України, ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Васильчук

Дата ухвалення рішення23.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109177218
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення в режимі відеоконференції судового засідання щодо розгляду справи за скаргою ОСОБА_1 до державного виконавця Баранівський відділ державної виконавчої служби у Звягельському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Савчук Світлани Миколаївни, заінтересована особа стягувач ОСОБА_2 , на рішення, дії та бездіяльність державного виконавця

Судовий реєстр по справі —273/1812/22

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні