Ухвала
від 27.02.2023 по справі 295/2102/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/2102/23

1-кс/295/923/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.02.2023 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Житомирського РУП ГУНП України в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 42023062190000007 від 10.02.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з указаним клопотанням, посилаючись на те, що у провадженні слідчого відділу Житомирського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023062190000007 від 10.02.2023, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28.07.2022 ПП « ОСОБА_5 » стало переможцем за результатами проведення тендерних процедур ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 . Згідно умов договору вартість робіт за цим договором складає 276 671 грн., прийняття виконаних робіт здійснюється Замовником за умови належного виконання робіт та надання Підрядником документів, що підтверджують якість матеріальних ресурсів, використаних при виконанні робіт (якщо наявність сертифікатів, протоколів є обов`язковою згідно з чинним законодавством України) та іншої документації щодо таких робіт, передбаченої проектною документацією. Договір набирає чинності з дня його підписання та діє до 23.08.2022, а в частині оплати за надану послугу - до повного виконання сторонами узятих на себе зобов`язань. Крім цього, встановлено, що ПП « ОСОБА_5 » стало переможцем за результатами проведення тендерних процедур ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 . За умовами договору вартість робіт за цим договором складає 218 346 грн., прийняття виконаних робіт здійснюється Замовником за умови належного виконання робіт та надання Підрядником документів, що підтверджують якість матеріальних ресурсів, використаних при виконанні робіт (якщо наявність сертифікатів, протоколів є обов`язковою згідно з чинним законодавством України) та іншої документації щодо таких робіт, передбаченої проектною документацією. Договір набирає чинності з дня його підписання та діє до 23.08.2022, а в частині оплати за надану послугу - до повного виконання сторонами узятих на себе зобов`язань. Проведеним оглядом фактично виконаних робіт на вказаних об`єктах, а також вивченням договорів підряду укладених ІНФОРМАЦІЯ_1 з ПП « ОСОБА_5 » про проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби у ІНФОРМАЦІЯ_2 та Андрівському ліцеях ІНФОРМАЦІЯ_2 виявлено не відповідність наявних робіт із зазначених в кошторисній документації, а також завищення поточних цін щодо виконання поточного ремонту та використанням матеріальних ресурсів, що не відповідають чинним нормам та призвело до розтрати коштів місцевого бюджету на суму понад 100 тис. грн.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий вказав, що є достатні підстави вважати, що в документах які стосуються виконання поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби у ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » ( код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а саме містять необхідну інформацію для об`єктивного та всебічного досудового розслідування, необхідні для встановлення свідків, осіб, які можуть бути причетні до скоєння вказаного злочину, є процесуальним джерелом доказів у кримінальному провадженні та можуть використовуватись при проведенні судової почеркознавчої, будівельно-технічної та судово-економічної експертизи.

Тому слідчий просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, які зберігаються ПП « ОСОБА_5 ».

Слідчий в судове засідання не з`явився та надав до суду заяву про проведення розгляду клопотання без його участі.

Розгляд клопотання проведено без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, що відповідає положенням ч. 2. ст. 163 КПК України.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню частково з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 КПК України.

Згідно з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Оскільки документи, які зберігаються у ПП « ОСОБА_5 », тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні для проведення слідчих дій, не становлять собою речей, які містять охоронювану законом таємницю, тому клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню частково в частині надання тимчасового доступу до документів з можливістю вилучення (виїмки) їх копій, зважаючи на недоведеність належним чином необхідності вилучення (виїмки) саме оригіналів зазначених у клопотанні документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 132, 159, 160, 163-165, 166, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_6 , слідчому СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , начальнику відділення Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області підполковнику поліції ОСОБА_8 дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » ( код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_3 з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, а саме:

- організаційно-розпорядчі документи (накази, розпорядження, рішення, бюджетні запити, тощо) щодо виділення бюджетних коштів на проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 та проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 , а також інших документів на підставі яких укладено договори на проведення вищевказаних будівельних робіт;

- договорів на розроблення проектно-кошторисної документації щодо проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 та проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 , з додатками, змінами, додатковими угодами та доповненнями (зведений кошторисний розрахунок вартості об`єкта будівництва, локальний кошторис на будівельні роботи, розрахунок загальновиробничих витрат до локального кошторису на підсумкова відомість ресурсів до локального кошторису, дефектні акти по об`єктам, актами виконаних робіт, та інших документів, складових проектно-кошторисної документації);

- договори з додатками, специфікаціями, додатковими угодами укладених між приватним підприємством « ОСОБА_5 » та ІНФОРМАЦІЯ_1 на виконання поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 та проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 , а також, кошториси, розрахунки на прямі та загальновиробничі витрати, підсумкові відомості використаних ресурсів, документи щодо договірної вартості робіт, пояснювальні записки, зведені кошторисні розрахунки, дефектні акти, акти прийому-передачі змонтованого устаткування, акти приймання виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, видаткові накладні, платіжні доручення, видаткові накладні, тощо;

- договорів (зі змінами, додатками та доповненнями, сертифікатами, дозволами, тощо) на здійснення технічного та авторського наглядів щодо проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 та проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 ;

- інших документів первинної бухгалтерської документації, що стосуються проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 , проведених відповідно до договору № 117 від 28.07.2022 та проведення поточного ремонту системи димовідведення з заміною димової труби в ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 проведених відповідно до договору № 116 від 28.07.2022.

Строк дії ухвали визначити до 27.03.2023 року.

У задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109205567
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —295/2102/23

Ухвала від 27.02.2023

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні