Ухвала
від 27.02.2023 по справі 911/3000/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"27" лютого 2023 р. Справа № 911/3000/21 (911/555/23)

Господарський суд Київської області у складі судді Лутак Т.В., розглянувши матеріали

за заявою Ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С» арбітражного керуючого Різника Олександра Юрійовича

до 1) ОСОБА_1

2) Товариства з обмеженою відповідальністю «Київсітібуд»

3) Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Євроінфо»

про застосування субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням до банкрутства

у справі № 911/3000/21

за заявою Головного управління ДПС у Київській області

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С»

про банкрутство

встановив:

У провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа № 911/3000/21 за заявою Головного управління ДПС у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С» про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 23.12.2021 відкрито провадження у справі № 911/3000/21 та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою Господарського суду Київської області від 11.07.2022 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С» (08154, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Боярка, вулиця 40 років Жовтня, будинок 17/4, ідентифікаційний код - 39580585) та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С» призначено арбітражного керуючого Різника Олександра Юрійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1939 від 08.01.2020; адреса офісу: 01032, місто Київ, вулиця Симона Петлюри, будинок 16/108, кабінет № 20; адреса для листування: 01032, місто Київ, вулиця Саксаганського, будинок 88, а/с № 254).

До Господарського суду Київської області від ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С» арбітражного керуючого Різника Олександра Юрійовича надійшла заява вих. № 02-21/49 від 21.02.2023 (вх. № 491/23 від 22.02.2023) про застосування субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням до банкрутства, у якій він просить суд: витребувати у Відділу з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації та у Відділу з надання адміністративних послуг Боярської міської територіальної громади інформацію щодо місця проживання (реєстрації) громадянина України ОСОБА_1 ; покласти субсидіарну відповідальність за зобов`язаннями Товариства з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С» у зв`язку із доведенням товариства до банкрутства у розмірі 71 424 665, 55 грн на наступних осіб: громадянина України ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Київсітібуд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Євроінфо»; стягнути грошові кошти у розмірі 71 424 665, 55 грн на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Сігнал-С» у зв`язку з доведенням товариства до банкрутства солідарно з наступних осіб: громадянина України ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Київсітібуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Євроінфо».

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 6 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, що не є підприємцем, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Згідно з ч. 7 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України інформація про місце проживання (перебування) фізичної особи має бути надана протягом п`яти днів з моменту отримання відповідним органом реєстрації місця проживання та перебування особи відповідного звернення суду.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не є підприємцем, суд відкриває провадження протягом п`яти днів з дня отримання судом інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

З огляду на вищезазначене, враховуючи, що одним із відповідачів у даній заяві вказана фізична особа, а саме ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ; дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 ; серія та номер паспорта: НОМЕР_2 ), суд дійшов висновку про необхідність, в порядку ст. 176 Господарського процесуального кодексу України, витребування від Відділу з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації і Відділу реєстрації місця проживання громадян та формування і ведення реєстру територіальної громади Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Боярської міської ради інформації про зареєстроване місце проживання вказаної фізичної особи в межах території України.

Керуючись ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства та статтями 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Зобов`язати Відділ з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації (01054, місто Київ, бульвар Шевченка Тараса, будинок 26/4), а також Відділ реєстрації місця проживання громадян та формування і ведення реєстру територіальної громади Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Боярської міської ради (08150, Київська область, Фастівський район, місто Боярка, вулиця М. Грушевського, будинок 39) у п`ятиденний термін з дня отримання даної ухвали надати Господарському суду Київської області інформацію про зареєстроване місце проживання ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ; дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 ; серія та номер паспорта: НОМЕР_2 ).

У разі неможливості надання запитуваної інформації зазначити державний орган чи посадову особу, які уповноважені на надання вказаної інформації.

2. Попередити Відділ з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, а також Відділ реєстрації місця проживання громадян та формування і ведення реєстру територіальної громади Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Боярської міської ради про те, що невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

3. Копії даної ухвали направити учасникам даної справи, Відділу з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації (01054, місто Київ, бульвар Шевченка Тараса, будинок 26/4), Відділу реєстрації місця проживання громадян та формування і ведення реєстру територіальної громади Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Боярської міської ради (08150, Київська область, Фастівський район, місто Боярка, вулиця М. Грушевського, будинок 39).

Відповідно до частин 6 та 7 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України: адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність у значенні, наведеному в Законі України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки», реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

У зв`язку з введенням указами Президента України воєнного стану на всій території України, можливістю незнаходження осіб за вказаними ними адресами, припиненням роботи АТ «Укрпошта» на тимчасово окупованих територіях України, відсутністю у суді фінансування на здійснення відправлення поштової кореспонденції, з метою належного повідомлення сторін, відповідно до приписів пунктів 6, 7 ст. 6 та ст. 169 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за можливе повідомляти осіб про хід справи не через АТ «Укрпошта», а іншими засобами, які доступні в період воєнного стану (надсилання повідомлення на електрону пошту сторін, електронний кабінет, повідомлення на офіційному сайті суду); докази повідомлення долучати до матеріалів справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвалу підписано 27.02.2023.

Суддя Т.В. Лутак

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу109209181
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/3000/21

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 25.05.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 08.05.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 13.04.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 03.04.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні