Ухвала
від 24.02.2023 по справі 529/1194/22
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 529/1194/22 Номер провадження 22-ц/814/2690/23Головуючий у 1-й інстанції Петренко Л.Є. Доповідач ап. інст. Пікуль В. П.

У Х В А Л А

24 лютого 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд в особі судді-доповідача судової палати з розгляду цивільних справ Пікуля В.П., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційноюскаргою ОСОБА_1 , поданої в інтересах комунального некомерційного підприємства «Диканська лікарня планового лікування» на рішення Диканського районного суду Полтавської області від 14 грудня 2022 року (повний текст рішення складено 15 грудня 2022 року) у справіза позовом ОСОБА_2 до комунального некомерційного підприємства «Диканська лікарня планового лікування» про скасування наказу про переміщення та поновлення на попередньому місці роботи,

в с т а н о в и в:

Рішенням Диканського районного суду Полтавської області від 14 грудня 2022 року позовну заяву ОСОБА_2 до КНП «Диканська лікарня планового лікування» про скасування наказу про переміщення та поновлення на попередньому місці роботи задоволено.

Скасовано наказ КНП «Диканська лікарня планового лікування» від 24 серпня 2022 року № 191-ос «Про переміщення ОСОБА_2 » та поновлено ОСОБА_2 на попередньому місці роботи.

Стягнуто з КНП «Диканська лікарня планового лікування» на користь ОСОБА_2 сплачений судовий збір в розмірі 992,40 грн.

Не погодившись з вищевказаним рішенням суду, його в апеляційному порядку оскаржила ОСОБА_1 , вказавши, що вона є представником КНП «Диканська лікарня планового лікування».

Під час дослідження матеріалів справи встановлено, що апеляційна скарга не відповідає вимогам статті 356 ЦПК України, у зв`язку із чим підлягає залишенню без руху.

Відповідно до частини третьої статті 356 ЦПК України апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи.

Пунктом 1 частини четвертої статті 356 ЦПК України визначено, що до апеляційної скарги додаються д овіреність абоінший документ,що посвідчуєповноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

Аналізуючи матеріали даної справи судом встановлено, що в них відсутні докази представлення інтересів відповідача особою, яка підписала від його імені апеляційну скаргу ОСОБА_1 , водночас, остання підписуючи подану нею апеляційну скаргу до суду апеляційної інстанції вказала, що вона є представником по довіреності, однак на підтвердження зазначеного доказів не надала.

Крім того, за правилами пункту 3 частини четвертої статті 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи,що підтверджуютьсплату судовогозбору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до Закону.

Пунктом 1.6. частини другої статті 4 З акону України«Про судовийзбір» закріплено, що за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду; заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду; апеляційної скарги на судовий наказ; заяви про перегляд судового рішення у зв`язку з нововиявленими обставинами сплачується судовий збір в розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої зави і скарги.

За подачу позовної заяви підлягав сплаті судовий збір у розмірі 992,40 грн.

Враховуючи, що скаржником оскаржується повністю судове рішення, то при подачі апеляційної скарги підлягає сплаті судовий збір у розмірі 1488,60грн (992,40 грн х 150 %).

Таким чином, оплаті КНП «Диканська лікарня планового лікування» підлягає судовий збір у розмірі 1488,60 грн за реквізитами:

отримувач коштів: ГУК у Полт.обл/тг м.Полтава/22030101

код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37959255

банк отримувача: Казначейство України (ел. адм. подат.)

код банку отримувача (МФО): 899998

рахунок отримувача: UA528999980313111206080016719

код класифікації доходів бюджету: 22030101

призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення) по справі
(Номер справи), Полтавський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Порядок сплати судового збору визначено статтею 6 Закону України «Про судовий збір». На підтвердження сплати судового збору необхідно суду надати документ, що підтверджує його сплату.

При цьому, апеляційний суд зазначає, що скаржник не позбавлений можливості заявити клопотання про відстрочення або звільнення від сплати судового збору з підстав, передбачених Законом України «Про судовий збір».

Також відповідно до пункту 2 частини 4 статті 356ЦПК України до апеляційної скарги додаються копії скаргита доданихписьмових матеріаліввідповідно докількості учасниківсправи. Тому скаржнику необхідно надіслати до суду апеляційної інстанції копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до частини другої статті 357 ЦПК України апеляційна скарга, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених цим Кодексом, у відповідності до положення статті 185цього Кодексу залишається без руху.

За таких обставин, суд апеляційної інстанції позбавлений можливості вирішити питання про відкриття апеляційного провадження по вказаній справі, а тому апеляційну скаргу необхідно залишити без руху та надати скаржнику десятиденний строк для усунення недоліків щодо надання: доказів сплати судового збору, копії скаргита доданихписьмових матеріаліввідповідно докількості учасниківсправи,довіреності абоіншого документа,що посвідчуєповноваження представника,-роз`яснивши, що у разі не усунення зазначених недоліків впродовж вказаного строку, апеляційна скарга буде визнана неподаною і повернута апелянту.

Керуючись статтями 185, 356, 357 ЦПК України,

у х в а л и в :

Апеляційну скаргу Бехтер Л.В., поданої в інтересах комунального некомерційного підприємства «Диканська лікарня планового лікування», на рішення Диканського районного суду Полтавської області від 14 грудня 2022 року залишити без руху та надати строк для усунення наведених недоліків - десять днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити особі, яка подала апеляційну скаргу, що в разі невиконання вимог ухвали - апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута апелянту.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. П. Пікуль

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109228635
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —529/1194/22

Постанова від 18.07.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні