Ухвала
від 28.02.2023 по справі 139/147/23
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ПРО ПРИЙНЯТТЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ ТА ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

№ 139/147/23

28 лютого 2023 року смт Муровані Курилівці

Суддя Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області Тучинська Н.В., отримавши позовну заяву за позовом ОСОБА_1 (зареєстрована адреса проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Фермерського господарства "Інтер Агро" (юридичнаадреса:23400,смт МурованіКурилівці Вінницькоїобласті,вул.Комарова,31, ЄДРПОУ 39551109) про розірвання договору оренди землі,

У С Т А Н О В И Л А:

Позивач 24 лютого 2023 року звернулася до суду з цим позовом.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючою суддею для розгляду справи визначено Тучинську Наталію Василівну.

Предметом позову є договір оренди землі з кадастровим номером 0522880800:04:002:0248, укладений між сторонами 14 листопада 2017 року. Підставою для вимоги названо факт володіння позивачем земельною ділянкою на території колишньої Вербовецької сільської ради колишнього Мурованокуриловецького району Вінницької області, факт передачі цієї земельної ділянки в оренду ФГ «Інтер Агро» на підставі відповідного договору строком на десять років та факт невиконання ФГ «Інтер Агро» своїх зобов`язань зі сплати орендної плати за 2020 - 2022 роки.

Позов відповідно до ч. 2 ст. 27 та ч. 1 ст. 30 ЦПК України підсудний Мурованокуриловецькому районному суду, відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. До малозначних справ, відповідно до пунктів 1 і 2 ч. 6 ст. 19 ЦПК України, віднесено справи з ціною позову, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2023 року становить 2684 гривні. Ціна позову в цій справі зазначена як 6596 гривень 91 копійка.

Вимога, заявлена в позовній заяві, не віднесена законодавством до спорів, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного провадження (у ч. 4 ст. 274 ЦПК України).

Таким чином, дана справа є малозначною і підлягає розгляду в спрощеному провадженні.

Разом з позовом позивач подала клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Вважаю, що в задоволенні такого клопотання слід відмовити. Так, предметом позову не є стягнення грошової суми, а є договір оренди землі. Характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, оскільки існує усталена практика з розгляду подібних спорів.

Керуючись пунктами1і 2ч.6ст.19,ч.2ст.27, ч. 1 ст. 30, ст.ст. 175, 177-180, 187, 274-278 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовну заяву до розгляду Мурованокуриловецького районного суду.

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства "Інтер Агро" про розірвання договору оренди землі.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачеві строк 15днів здня врученняухвали провідкриття провадженняу справі для подання відзиву на позов та заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. Копія відзиву та доданих до нього документів надсилається іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа будевирішуватись на підставі наявних у ній матеріалів. Крім того, відповідач має право подати заяву про визнання позову, пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив впродовж п`яти днів з моменту отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь позивача на відзив впродовж п`яти днів з моменту отримання відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5ст. 279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомленнясторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7ст. 279 ЦПК України).

ОСОБА_1 відмовити в задоволенні клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Розгляд справипо сутівідбудеться черезтридцять днівз днявідкриття провадження (з 28 березня 2023 року до 28 квітня 2023 року) (ч. 2 ст. 279 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://mr.vn.court.gov.ua.

Учасникам справи роз`яснити, що з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37 і 38 ЦПК України, судді може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Сторони мають право звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати позивачеві та відповідачеві (останньому - разом із копією позовної заяви та доданих до неї документів).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :


СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109231900
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —139/147/23

Рішення від 03.04.2023

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні