Постанова
від 28.02.2023 по справі 1-38/11
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 1-38/11

Провадження № 1-в/591/21/23

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 січня 2023 рокум. Суми

Суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , особи, відносно якої надійшло подання ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу за поданням т.в.о. начальника Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,громадянина України, проживаючогоза адресою: АДРЕСА_1 , раніше неодноразово засудженого (востаннє 26 лютого 2019 року Зарічним районним судом м. Суми за ч. 1 ст. 185 КК України до примусових мір медичного характеру у вигляді госпіталізації до психоневрологічного закладу зі звичайним наглядом),

про встановлення адміністративного нагляду,

ВСТАНОВИВ:

До Зарічного районного суду м. Суми надійшло зазначене подання, яке мотивовано тим, що ОСОБА_3 після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став та систематично порушує громадський порядок, зловживає спиртними напоями, неодноразово попереджався про те, що відносно нього може бути встановлено адміністративний нагляд, проте висновків для себе не зробив, за що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. У зв`язку з цим т.в.о. начальника Сумського РУП ГУНП в Сумській області звернувся до суду із зазначеним поданням.

ОСОБА_3 в судовому засіданні заперечень не висловив, підтвердивши, що дійсно притягувався до адміністративної відповідальності, не дивлячись на попередження про можливість встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Суд, вислухавши пояснення учасників процесу, вивчивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до Закону України "Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі", адміністративний нагляд - це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами Національної поліції.

Адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

Як встановлено судом, ОСОБА_3 після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став та, не дивлячись на неодноразові попередження про можливість встановлення відносно нього адміністративного нагляду, порушує порядок, що підтверджується матеріалами, доданими до подання.

За таких обставин суд вважає, що встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 є доцільним, тому подання підлягає задоволенню.

Керуючись п. «в» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі», суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання т.в.о. начальника Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_4 - задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд над ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 терміном на 12 (дванадцять) місяців із застосуванням наступних обмежень:

1. Зобов`язати явкою на реєстраційну відмітку в період нагляду в 1-шу, 3-тю суботу місяця з 09.00 до 12.00 годин в ОВС, за адресою: м. Суми, вул. Першотравнева, 21.

2. Заборонити вихід з квартири або власного домоволодіння після 21:00 до 05:00 години наступного дня без отримання на те письмового дозволу керівництва ОВС. При необхідності вийти на роботу під час дії даного обмеження піднаглядний зобов`язаний попередити керівництво ОВС та надати відповідну довідку з місця роботи.

3. Заборонити виїзд за межі населеного пункту місця проживання на постійне або тимчасове проживання без письмового дозволу керівництва ОВС. В разі необхідності виїзду піднаглядний зобов`язаний письмово доповісти керівництву ОВС про мету, строк виїзду та точного місця знаходження, отримати дозвіл та маршрутний лист, в якому зробити відповідні реєстраційні відмітки.

4. Заборонити перебувати в ресторанах, барах, кафе, магазинах де алкогольні напої реалізуються на розлив, а також на вокзалах, аеропортах, ринках за місцем проживання.

Постанова суду може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду через Зарічний районний суд м. Суми впродовж 7 діб з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109235747
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про установлення, припинення адміністративного нагляду

Судовий реєстр по справі —1-38/11

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сибільов О. В.

Ухвала від 19.11.2021

Кримінальне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Лиманська М. В.

Постанова від 22.12.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 17.05.2012

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 23.03.2012

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 03.10.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Постанова від 17.02.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Ухвала від 19.08.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Вирок від 15.06.2011

Кримінальне

Вугледарський міський суд Донецької області

Биліна Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні