Ухвала
від 27.02.2023 по справі 910/2616/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua0,2

УХВАЛА

м. Київ

27.02.2023Справа № 910/2616/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Полякової К.В., розглянувши матеріали

за позовом заступника керівника Київської міської прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «Оптова мережа 2011», 2) Товариства з обмеженою відповідальністю «Скай Сіті Девелопмент», 3) Товариства з обмеженою відповідальністю «Скай Фінанс»

про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Київської міської прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради звернувся до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Оптова мережа 2011», Товариства з обмеженою відповідальністю «Скай Сіті Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «Скай Фінанс» про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою кадастровий номер 8000000000:66:016:0164.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для її повернення, зважаючи на наступне.

Відповідно до частини 2 статті 162 ГПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Згідно з частиною 5 статті 164 ГПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Частиною 3 статті 56 ГПК України передбачено, що юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

У порядку самопредставництва юридична особа може представляти за посадою її керівник або інші особи, повноваження яких визначені законодавством чи установчими документами.

Як вбачається з поданих матеріалів, позовну заяву підписано Максимом Рябенком як заступником керівника Київської міської прокуратури, однак доказів наявності повноважень на право підпису (представництва інтересів) та перебування вказаної особи на зазначеній посаді до суду не надано, що позбавляє суд можливості встановити відповідність поданого позову вимогам чинного законодавства в частині його підписання повноважною особою.

Також відомості про наявність у Максима Рябенка повноважень вчиняти дії від імені Київської міської прокуратури відсутні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Як передбачено пунктом 1 частини 5 статті 174 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Суд також наголошує, що згідно з частиною 8 статті 174 ГПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Ураховуючи викладене та керуючись п. 1 ч. 5 ст. 174, ст. 233, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву заступника керівника Київської міської прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Оптова мережа 2011», Товариства з обмеженою відповідальністю «Скай Сіті Девелопмент», Товариства з обмеженою відповідальністю «Скай Фінанс» про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою, разом із доданими до неї документами повернути.

Роз`яснити заявнику, що повернення вказаної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строк, передбачені ст. ст. 254-256 Господарського процесуального кодексу України.

Дата підписання: 27.02.2023 року.

Суддя К.В. Полякова

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109238626
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —910/2616/23

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні