Постанова
від 15.07.2010 по справі 2а-5604/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

   

  15.07.2010                                                                                                                                                                                                                                                                   < копія > 

                                   

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

                              

09 липня 2010 р.  

Справа № 2а-5604/10/0470

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -                                      Чабаненко С.В.

при секретарі -                              Росітюк Є.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпропетровську адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс-Кривбас»про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

До  Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов Управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс-Кривбас»з вимогою: стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс-Кривбас»на користь управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області заборгованість по страховим внескам на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в сумі 264,02 грн.

В обґрунтування позову позивач зазначив, що відповідач не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, в результаті чого допустився заборгованості у вищезазначеному розмірі.

Представник позивача в судове засідання не прибув, подав до суду письмове клопотання в якому зазначив прохання розглянути позов без участі представника позивача.

Відповідач до суду не з'явився. Судом було направлено на адресу відповідача копію ухвали про відкриття провадження у справі, судову повістку, а також копію позовної заяви та доданих до неї документів, проте  конверт повернувся до суду з відміткою поштового відділення, яка свідчить, що відповідач не знаходиться за вказаною адресою.  Згідно Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, яка надана позивачем в якості доказу по справі, юридична адреса відповідача не змінена. З урахуванням викладеного суд доходить висновку про належне повідомлення відповідача про дату судового розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Онікс-Кривбас»є платником страхових внесків (страхувальником)  на  загальнообов'язкове   державне пенсійне страхування та зареєстроване в УПФУ в Дзержинському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Під час розгляду справи судом встановлено, що відповідач мав заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за період з 01.03.2010 року по 31.03.2009 року на суму 305,89 грн., про що свідчить звіт підприємства за 2 місяці 2010р.

Проте в ході судового розгляду справи позивачем було частково сплачено суму боргу в розмірі 41,49 грн.

При цьому, ТОВ «Онікс-Кривбас»була пред’явлена вимога про сплату боргу від 08.04.2010 року № Ю-54 на суму 264,02 грн.

Таким чином борг ТОВ «Онікс-Кривбас»перед УПФУ складає 264,02 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»страхові внески обчислюються виключно в грошовій формі, у тому числі з виплат (доходу), що здійснюються в натуральній формі.

Частиною  6  ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»визначено, що страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом для страхувальників є календарний місяць.

Згідно з п. 11.11 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління ПФУ від 19.12.203 року № 21-1, зареєстрованою в МЮУ 16.01.2004 року № 64/8663 платники страхових внесків щомісяця складають у двох примірниках розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, у якому самостійно зазначають обчислені суми страхових внесків за формою згідно з додатком № 23 цієї інструкції.

Частиною 2 ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»передбачено, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків.

Статтею 23 цього ж закону передбачено, що спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судовому порядку.

На підставі викладеного суд доходить висновку, що позов управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області  підлягає задоволенню.

          Керуючись статями 2, 9, 11, 18, 70-71, 86, 128, 158-163, 167, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

          

П О С Т А Н О В И В:

          Позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс-Кривбас» про стягнення заборгованості задовольнити.

          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс-Кривбас» (код ЄДРПОУ 30643856, юр. адреса: 50005, м. Кривий Ріг, вул. Тбіліська, 15, р/р 2600801574120 в ПАТ Укрсімбанк, МФО 305589) недоїмку в сумі 264,02 грн. (двісті шістдесят чотири гривні 02 коп.) на користь управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області (р/р 25601719464872 в Дзержинському відділенні ощадбанку України № 7806 м. Кривий Ріг МФО 306072, код ЄДРПОУ 24450498).

          Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження через Дніпропетровський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови, а апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

Повний текст постанови викладений 15.07.2010 року.

Суддя                                                                                          С.В.Чабаненко

Дата ухвалення рішення15.07.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу10924488
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5604/10/0470

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Постанова від 15.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні