Ухвала
від 28.02.2023 по справі 688/2547/22
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/2547/22

№ 2/688/75/23

УХВАЛА

28 лютого 2023 року м.Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Стаднічук Н.Л.,

при секретарі Березюк Н.А.,

з участю представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Шепетівської міської ради, третя особа Перша Шепетівська державна нотаріальна контора про визнання права власності,

ВСТАНОВИВ :

16.09.2023 року ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 звернулися до суду через свого представника ОСОБА_1 з позовом до Шепетівської міської ради, третя особа Перша Шепетівська державна нотаріальна контора про визнання за кожною права власності в порядку спадкування за законом на 2/75 частку в праві спільної часткової власності на житловий будинок з належними до нього надвірними будівлями АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 21.09.2022 року позовну заяву залишено без руху, позивачам надано строк для усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою суду від 03.10.2022 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

25.01.2023 року представник позивачів подав клопотання про долучення до матеріалів справи письмових доказів: копії свідоцтва про право на спадщину за законом від 23.09.2021 року №1315, копії свідоцтва про право на спадщину за законом від 23.09.2021 року №1316, копії свідоцтва про право на спадщину за законом від 23.09.2021 року №1317, копії довідки від 08.11.2022 року №67.

Позивачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 в підготовче судове засідання не з`явилися, були повідомлені про час і місце підготовчого судового засідання.

Представник позивачів ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні підтримав позовну заяву та заявив, що повідомив про всі відомі обставини та надав усі наявні у позивачів докази, клопотань не має, уточнювати позовні вимоги не бажає.

Представник відповідача Шепетівської міської ради в підготовче судове засідання не з`явилася, подала заяву про проведення судових засідань без участі представника, проти задоволення позовних вимог не заперечує.

Представник третьої особи Першої Шепетівської державної нотаріальної контори в підготовче судове засідання не з`явилася, подала заяву про розгляд справи без її участі, при винесенні рішення поклалась на розсуд суду.

Відповідно до ст.83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази безпосередньо до суду. Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву до неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Враховуючи, що представником позивачів до клопотання про долучення доказів не подано підтвердження подання копій цих доказів відповідачу та третій особі, суд дійшов висновку, що клопотання про доручення доказів до матеріалів справи не підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.206 ЦПК України у разі визнання позову відповідачем суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову в прийнятті відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Враховуючи відсутність законних підстав, суд вважає необхідним відмовити у прийнятті визнання позову відповідачем.

Таким чином, судом виконано вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України. Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі не встановлено.

Відповідно до ч.2ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За таких обставин, суд вважає за доцільне закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

За таких обставин, суд вважає необхідним закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.197, 200, 206, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника позивача у доручення доказів до матеріалів справи відмовити.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 10.00 год. 22 березня 2023 року в приміщенні Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області (м.Шепетівка, вул.Героїв Небесної Сотні, 30), з викликом учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Л. Стаднічук

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу109246573
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —688/2547/22

Рішення від 22.03.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Стаднічук Н. Л.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Стаднічук Н. Л.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Стаднічук Н. Л.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Стаднічук Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні