Ухвала
від 28.02.2023 по справі 420/16760/22
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/16760/22

УХВАЛА

28 лютого 2023 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Юхтенко Л.Р., розглянувши в порядку письмового провадження питання про поновлення провадження, клопотання представника відповідача про продовження строку на подачу відзиву на позовну заяву у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Строй Сервіс Груп» (код ЄДРПОУ 41712963, місцезнаходження: 65088, м. Одеса, вул. Люстдорфська дорога, 92/94, офіс 807) до Державної служби України з безпеки на транспорті в особі Відділу державного нагляду (контролю) в Одеській області (код ЄДРПОУ 39816845, місцезнаходження: 65014, м. Одеса, вул. Успенська, 4) про визнання протиправними та скасування постанов про застосування адміністративно-господарського штрафу,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться ця справа.

Ухвалою суду від 26 грудня 2022 року відповідача зобов`язано надати суду належним чином засвідчені копії оскаржуваних постанов та документи, на підставі яких їх було прийнято та зупинено провадження у справі до їх одержання.

Через канцелярію суду (вхід. № ЕП/50/23 від 02.01.2023 року) від відповідача надійшов відзив на позовну заяву та витребувані судом документи.

Відповідно до ст. 237 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Тому суд доходить висновку про можливість поновлення провадження у справі, зі стадії на якій його було зупинено.

У відзиві на позовну заяву представник відповідача просить поновити йому строк на надання відзиву на позовну заяву, у зв`язку з тим, що з листопада 2022 року на території Одеської області діють стабілізаційні та екстрені відключення світла, що викликають постійні перебої у роботі Відділу.

Розглянувши це клопотання, суд доходить такого висновку.

Відповідно до ч. 2,3 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Суд зазначає, що Указом Президента України № 64/2022 «Про ведення воєнного стану в Україні», у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України постановлено введення в Україні воєнного стану.

Оцінюючи надані доводи, введені через військову агресію обмеження в країні, а саме через загрозу ракетних обстрілів, стабілізаційні та екстрені відключенні світла, суд вважає, що вказані обставини не залежали від волевиявлення відповідача, а тому суд доходить висновку продовжити відповідачу строк на подачу відзиву на позовну заяву та приєднати його до матеріалів справи.

За таких обставин, з урахуванням надання відзиву на позовну заяву, суд доходить висновку, щодо задоволення клопотання представника відповідача та продовження відповідачу строку на надання відзиву на позовну заяву, та приєднання його до матеріалів справи.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст.121, 237,248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Поновити провадження у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Строй Сервіс Груп» (код ЄДРПОУ 41712963, місцезнаходження: 65088, м. Одеса, вул. Люстдорфська дорога, 92/94, офіс 807) до Державної служби України з безпеки на транспорті в особі Відділу державного нагляду (контролю) в Одеській області (код ЄДРПОУ 39816845, місцезнаходження: 65014, м. Одеса, вул. Успенська, 4) про визнання протиправними та скасування постанов про застосування адміністративно-господарського штрафу, - зі стадії, на якій його було зупинено.

Клопотання представника відповідача про продовження строку на подачу відзиву на позовну заяву, - задовольнити.

Продовжити Державної служби України з безпеки на транспорті в особі Відділу державного нагляду (контролю) в Одеській області (код ЄДРПОУ 39816845, місцезнаходження: 65014, м. Одеса, вул. Успенська, 4) строк на подачу відзиві на позовну заяву та приєднати відзив на позовну заяву до матеріалів справи.

Запропонувати позивачу у п`ятиденний строк з моменту отримання копії ухвали надати суду відповідь на відзив.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, встановлені ст. 256 КАС України.

Cуддя Л.Р. Юхтенко

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу109250113
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —420/16760/22

Рішення від 15.03.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 28.02.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 26.12.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 22.11.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні