Ухвала
від 28.02.2023 по справі 914/670/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

28.02.2023 р. Справа № 914/670/23

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Щигельської О.І., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Відділу освіти Куликівської селищної ради Львівського району Львівської області, смт. Куликів, Львівського району Львівської області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Прайм Лайт», м. Львів

про стягнення 110214,50 грн

встановив:

Відділ освіти Куликівської селищної ради Львівського району Львівської області звернувся до Господарського суду Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Прайм Лайт» про стягнення 110214,50 грн заборгованості за Договором про закупівлю №4с від 16.03.2021 року, з яких 72 230,40 грн сума основного боргу, 2 065,00 грн пеня, 9622,80 грн штраф, 23 215,13 грн індекс інфляції та 3 081,17 грн 3% річних.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на таке.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Частиною 1 ст. 172 ГПК України встановлено, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копію та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Відповідно до Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270, розрахунковим документом, що підтверджує факт надання послуг поштового зв`язку, є документ встановленої, відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», форми і змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Враховуючи викладене, належним доказом відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів є опис вкладення в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), надані в оригіналі.

На підтвердження відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів до позовної заяви долучено поштову накладну АТ «Укрпошта» від 22.02.2023 року та два описи вкладення.

При цьому суд вказує що згідно з поштовою накладною АТ «Укрпошта» відправлення скеровано на адресу вул. Єфремова, 81, м. Львів, 79057, водночас описи вкладення містять адреси 79044, м. Львів, вул. Єфремова та 79044, м. Львів, вул. Єфремова, 81/1Б.

Суд звертає увагу, що відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцемзнаходженням відповідача є - 79044, Львівська обл., місто Львів, вулиця Єфремова, будинок 84/1 Б.

Крім того, суд звертає увагу позивача, що описи вкладення серед переліку документів надісланих відповідачу не містять позовної заяви №01-22/52 від 22.02.2023 р.

Отже, у випадку усунення позивачем недоліків позовної заяви, позивачу слід подати суду належні докази направлення відповідачу позовної заяви та додатків до неї.

Також, згідно п. 8 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява, окрім переліку документів та інших доказів, що додаються до заяви, та зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), повинна також містити зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви. Водночас, таку інформацію щодо наявності оригіналів доказів позивачем не надано.

Крім того, всупереч вимогам, встановленим п.9 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява не містить попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи.

Окрім цього, всупереч вимогам п. 10 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява не містить підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Також варто зазначити, що п. 7 ч. 3 ст.162 ГПК України встановлено, що позовна заява повинна містити відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися. Позивач, однак, не зазначив у позові такої інформації.

Відповідно до ч.2 ст.164 ГПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В позовній заяві зазначено, що позивач неодноразово скеровував на електронну та поштову адресу відповідача претензійні листи, проте доказів надіслання таких відповідачу до позову не долучено.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Львівської області, -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Відділу освіти Куликівської селищної ради Львівського району Львівської області залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк на усунення недоліків позовної заяви 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали шляхом подання заяви про усунення недоліків, в якій слід зазначити (долучити):

-докази на підтвердження відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів.

-відомості на виконання вимог п. 8 ч. 3 ст. 162 ГПК України щодо наявності оригіналів доказів, копії яких долучено до позовної заяви;

-попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи, згідно з п. 9 ч. 3 ст. 162 ГПК України;

-підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав відповідно до вимог п. 10 ч. 3 ст. 162 ГПК України;

-відомості на виконання вимог п. 7 ч. 3 ст. 162 ГПК України щодо вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися.

-докази на підтвердження надсилання претензії відповідачу.

3. Попередити позивача, що відповідно до ч.4 ст.174 ГПК України, у разі якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

5. Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud5015.

Суддя Щигельська О.І.

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу109271817
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 110214,50 грн

Судовий реєстр по справі —914/670/23

Рішення від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

Ухвала від 28.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні