Ухвала
від 27.02.2023 по справі 207/823/23
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/823/23

№ 2/207/481/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2023 року суддя Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Бистрова Л.О., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного підприємства «ФАНТОМ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Вакуленко Світлана Олександрівна про визнання права власності, зняття арешту та заборон на об`єкт нерухомого майна,

В С Т А Н О В И В:

21 лютого 2023 року представник позивача ПП «ФАНТОМ», адвокат Черненко Т.Б. звернулась до Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області із вказаною позовною заявою.

27 лютого 2023 на адресу суду від представника позивача надійшла заява, згідно якої остання просить позовну заяву залишити без розгляду.

Дослідивши зміст поданої заяви суд дійшов наступного висновку.

За приписами ч.1 ст.43 ЦПК України учасники справи мають право, зокрема, подавати до суду заяви та клопотання.

Згідно п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України позовна заява повертається у випадку, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч.6 ст.185 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про повернення позовної заяви, якщо позивач до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі подав заяву про повернення позовної заяви.

Таким чином, враховуючи, що позивач подав заяву про повернення позовної заяви до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі, що є його процесуальним правом, дана заява не суперечить вимогам закону, не є порушенням права на справедливий судовий захист та не може вважатися обмеженням права доступу до суду, суд дійшов переконання про задоволення заяви позивача про повернення позовної заяви на підставі п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України, оскільки звернення до суду із даною заявою є проявом принципу диспозитивності цивільного судочинства.

Відповідно до ч.7 ст.185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.185, 354 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача - адвоката Черненко Тетяни Борисівни, яка діє в інтересах Приватного підприємства«ФАНТОМ» про повернення позовної заяви - задовольнити.

Повернути позовну заяву за позовом Приватного підприємства«ФАНТОМ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на стороніпозивача:приватний нотаріусДніпровського міськогонотаріального округуДніпропетровської областіВакуленко СвітланаОлександрівна провизнання прававласності,зняття арештута заборонна об`єктнерухомого майна з додатками.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Суддя Л.О.Бистрова

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу109290884
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності, зняття арешту та заборон на об`єкт нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —207/823/23

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні