Ухвала
від 28.02.2023 по справі 912/4687/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 32-05-11/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

28 лютого 2023 рокуСправа № 912/4687/16

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, звіт арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, а також клопотання №01/113 від 28.01.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про стягнення основної винагороди арбітражного керуючого Оберемка Р.А. за виконання функцій ліквідатора

у справі №912/4687/16 від 04.01.2017

за заявою кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроток ЛТД"</a> (далі - ТОВ "Агроток ЛТД"), 25004, м. Кіровоград, вул. Хабаровська, 3, кв. 56

до боржника Фермерського господарства "Наталка" (далі - ФГ "Наталка"), 28036, Кіровоградська область, Олександрійський р-н, с. Морозівка, вул. Попова, 96

про банкрутство,

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредиторів - не з`явились;

від банкрута - не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 03.02.2022 господарський суд визнав ФГ "Наталка" банкрутом. Відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута - ФГ "Наталка". Припинив повноваження керуючого санацією, арбітражного керуючого Оберемка Р.А., призначеного ухвалою суду від 14.01.2021. Призначив ліквідатором банкрута - ФГ "Наталка" арбітражного керуючого Оберемка Р.А. Зобов`язав ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А.:

- протягом 12 місяців здійснити ліквідацію ФГ "Наталка";

- не менш як один раз на місяць подавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;

- після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються:

відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси;

відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо);

реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів;

довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню;

для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку;

для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів;

- за п`ять днів до закінчення ліквідаційної процедури подати до господарського суду звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації.

До господарського суду на електронну пошту (з КЕП) 30.01.2023 ліквідатором, арбітражним керуючим Оберемком Р.А. подано звіт №01/64 від 23.01.2023 про роботу ліквідатора ФГ "Наталка" адресований комітету кредиторів з вимогою, адресованою комітету кредиторів, схвалити звіт ліквідатора ФГ "Наталка", ліквідаційний баланс банкрута та клопотання №01/113 від 28.01.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про стягнення основної винагороди арбітражного керуючого Оберемка Р.А. за виконання функцій ліквідатора у справі з вимогою винести ухвалу, якою стягнути суму винагороди за виконання функцій ліквідатора у справі наступних чином:

1) Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Фараон-Олександрія" 28008, Кіровоградська область, місто Олександрія, вул. 6-го Грудня, буд. 141, ЄДРПОУ 38680806, на користь арбітражного керуючого Оберемка Романа Анатолійовича, місце реєстрації: АДРЕСА_1 , індивідуальний номер платника податку НОМЕР_1 - 140 615,10 грн.

2) Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроток ЛТД"</a> 25004, Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Хабаровська, буд. 3. кв. 56, код ЄДРПОУ 36585010, на користь арбітражного керуючою Оберемка Романа Анатолійовича, місце реєстрації: АДРЕСА_1 , індивідуальний номер платника податку НОМЕР_1 - 35 000 грн.

3) Стягнути з Дочірнього сільськогосподарського підприємства "Лікарівка-2" 28032, Кіровоградська обл., Олександрійський район, село Лікарівка, ЄДРПОУ 23680894, на користь арбітражного керуючого Оберемка Романа Анатолійовича, місце реєстрації: АДРЕСА_1 , індивідуальний номер платника податку НОМЕР_1 - 2 735,28 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) - про час і місце судового засідання, у якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку. (ч. 6 ст. 30 КУзПБ)

Ухвалою від 03.02.2023 господарський суд розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, звіту арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, а також клопотання №01/113 від 28.01.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про стягнення основної винагороди арбітражного керуючого Оберемка Р.А. за виконання функцій ліквідатора у справі призначив на 28.02.2023 - 11:30 год. Зобов`язав ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. до засідання суду, не пізніше 23.02.2022, надати господарському суду: перелік документів (доказів) на підставі яких складено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, з долученням до матеріалів справи оригіналів таких документів (доказів); письмове пояснення щодо того, як відсутність об`єктів рухомого майна, зареєстрованих за ТОВ "ТД "Айвенго", впливає на формування ліквідаційної маси банкрута; документально підтверджені відомості щодо наявності (відсутності) об`єктів нерухомого майно у власності або господарському віданні банкрута, як на дату відкриття ліквідаційної процедури так і на дату складання звіту ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута; документально підтверджені відомості списання об`єктів рухомого майна, зареєстрованих за банкрутом. Явку ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. та повноважних представників кредиторів в засідання суду визнав обов`язковою.

До господарського суду 23.02.2023 електронною поштою без кваліфікованого електронного підпису надійшла заява кредитора ДП "ДСП "Лікарівка 2" про розгляд справи без участі.

Відповідно до ст. 6 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа. Відносини, пов`язані з використанням удосконалених та кваліфікованих електронних підписів, регулюються Законом України "Про електронні довірчі послуги". Використання інших видів електронних підписів в електронному документообігу здійснюється суб`єктами електронного документообігу на договірних засадах.

Відповідно до п. 12, 23 ч. 1 ст. 1 Закону України "Про електронні довірчі послуги":

електронний підпис - електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов`язуються і використовуються ним як підпис;

кваліфікований електронний підпис - удосконалений електронний підпис, який створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису і базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Згідно з ч. 4 ст. 18 Закону України "Про електронні довірчі послуги" кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису.

Отже, за відсутності кваліфікованого електронного підпису документ, що надійшов на електронну адресу суду не вважається підписаним. Тому, правові підстави для розгляду вказаної заяви кредитора по суті відсутні.

До господарського суду на електронну пошту (з КЕП) 27.02.2023 ліквідатором, арбітражним керуючим Оберемком Р.А. подано пояснення та докази.

Ліквідатор, арбітражний керуючий Оберемко Р.А. та повноважні представники кредиторів в засідання суду, призначене на 11:30 - 28.02.2023, не з`явились, про наявність поважних причин неможливості прибуття в таке засідання суду не повідомили.

Крім цього, ліквідатор, арбітражний керуючий Оберемко Р.А. вимоги зазначеної ухвали суду не виконав, перелік документів (доказів) на підставі яких складено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, з долученням до матеріалів справи оригіналів таких документів (доказів); письмове пояснення щодо того, як відсутність об`єктів рухомого майна, зареєстрованих за ТОВ "ТД "Айвенго", впливає на формування ліквідаційної маси банкрута; документально підтверджені відомості щодо наявності (відсутності) об`єктів нерухомого майно у власності або господарському віданні банкрута, як на дату відкриття ліквідаційної процедури так і на дату складання звіту ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута; документально підтверджені відомості списання об`єктів рухомого майна, зареєстрованих за банкрутом, суду, як і раніше, не надав, про наявність поважних причин неможливості виконання вимог ухвали суду не повідомив.

За ч. 1 ст. 2 КУзПБ - провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України (далі - ГПК України), іншими законами України.

Судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. (ч. 1 ст. 3 ГПК України)

За ч. 1 ст. 216 ГПК України - суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, звіту арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, а також клопотання №01/113 від 28.01.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про стягнення основної винагороди арбітражного керуючого Оберемка Р.А. за виконання функцій ліквідатора у справі.

Керуючись ст. 2, 30, 65, п. 2, 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, 12, 202, 216, 234-236, 326 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, звіту арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, а також клопотання №01/113 від 28.01.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. про стягнення основної винагороди арбітражного керуючого Оберемка Р.А. за виконання функцій ліквідатора у справі відкласти до "28" березня 2023 р. - 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань №206, тел. 0(522)32-05-11.

2. Повторно зобов`язати ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. до засідання суду, не пізніше 21.03.2023, надати господарському суду:

- перелік документів (доказів) на підставі яких складено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, з долученням до матеріалів справи оригіналів таких документів (доказів);

- письмове пояснення щодо того, як відсутність об`єктів рухомого майна, зареєстрованих за ТОВ "ТД "Айвенго", впливає на формування ліквідаційної маси банкрута;

- документально підтверджені відомості (зокрема, Інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта) щодо наявності (відсутності) об`єктів нерухомого майно у власності або господарському віданні банкрута, як на дату відкриття ліквідаційної процедури так і на дату складання звіту ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута;

- документально підтверджені відомості списання об`єктів рухомого майна, зареєстрованих за банкрутом.

Явку ліквідатора, арбітражного керуючого Оберемка Р.А. та повноважних представників кредиторів в засідання суду визнати обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Примірники ухвали направити: кредиторам (п. 1 ухвали від 13.03.2017), ДП "ДСП "Лікарівка-2" (28032, Кіровоградська область, Олександрійський район, село Лікарівка), банкруту, ліквідатору-арбітражному керуючому Оберемку Р.А. (на е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 та е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Повний текст ухвали складено 02.03.2023.

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу109299641
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —912/4687/16

Ухвала від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 28.02.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 03.02.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Постанова від 13.07.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 20.06.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 20.03.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Постанова від 03.02.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні