Ухвала
від 02.03.2023 по справі 333/1550/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/1550/23

Пр.1-кс/333/614/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 березня 2023 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання: ОСОБА_2 , слідчого: ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя, клопотання слідчого слідчого управління ГУНП в Запорізькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене процесуальним прокурором, про проведення обшуку нежитлового приміщення, заявлене в межах досудового розслідування кримінального провадження №42022082030000065 від 05.08.2022, за ознаками кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України, -

В С Т А Н О В И Л А:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду із вищевказаним клопотанням, яке обґрунтоване наступним.

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Запорізькій області та ВП №4 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні №42022082030000065 від 05.08.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група невстановлених осіб, за попердньою змовою, здійснюють незаконне виготовлення, придбання, зберігання, з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів на території Комунарського району м. Запоріжжя.

До СУ ГУНП в Запорізькій області від УСБУ в Запорізькій області надійшла інформація про те, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснює збут психотропної речовини «метамфетамін» в особливо великих розмірах.

Відповідно до рапорту начальника 3-го відділу ГВ ЗНД УСБУ в Запорізькій області ОСОБА_5 , ОСОБА_4 орендує гараж № НОМЕР_1 у кооперативі «Чайка», що розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Автозаводська, буд. 1. З вище вказаного гаражу ОСОБА_4 здійснює збут психотропної речовини «амфетамін», та зберігає її у великих розмірах..

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно гараж № НОМЕР_1 у кооперативі «Чайка-1», що розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Автозаводська, буд. 1 належить юридичній особі ГК «Чайка» код ЄРДПОУ: 25679636.

З метою встановлення та вилучення: наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, електронних та механічних терезів, засобів для пакування (зіп-пакети, полімерних, паперових згортків, фольги, тощо), банківських карток, договорів про відкриття банківських рахунків, квитанції з банкоматів, та інших платіжних систем, грошових коштів, мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів, сім-карток операторів стільникового зв`язку, стартових пакетів, пристроїв для вживання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, блокнотів, чорнових записів, нотаток, та інших речей та предметів, що можуть мати значення у кримінальному провадженні, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку у гаражі (наземних, підземних) будівлях № НОМЕР_1 , у гаражному кооперативі «Чайка», що розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Автозаводська, буд. 1, належить юридичній особі ГК «Чайка» код ЄРДПОУ: 25679636, так як будь-яким іншим шляхом виявлення слідів злочинної діяльності не надається можливим.

В судовому засідання слідчий ОСОБА_3 підтримав своє клопотання та просила його задовольнити з підстав, зазначених в ньому.

Вислухав пояснення слідчого, допитав свідка, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали у їх сукупності, слідча суддя приходить до висновку про необхідність у задоволені зазначеного клопотання з наступних підстав.

Клопотання слідчого оформлене у відповідності до вимог ст.234 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Запорізькій області та ВП №4 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №42022082030000065 від 05.08.2022, за ознаками кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

В судовому засіданні слідчим доведено, що є підстави вважати, що: були вчинені кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України; речові докази на які посилається слідчий (відшукувані речі) мають значення для досудового розслідування; відшукувані речі знаходяться за зазначеною в клопотанні адресою; іншим способом знайти та вилучити відшукувані речі, які мають значення для даного кримінального провадження, без ризику їх можливого знищення особою, яка вчинила вищевказані правопорушення, неможливо.

В зв`язку з чим, клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.234-235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати слідчим, уповноваженим здійснювати досудове розслідування по кримінальному провадженню №42022082030000065 від 05.08.2022, за ознаками кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України, дозвіл на проведення обшуку у гаражі (наземних, підземних) будівлях № НОМЕР_1 , у гаражному кооперативі «Чайка», що розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Автозаводська, буд. 1, належить юридичній особі ГК «Чайка» код ЄРДПОУ: 25679636, з метою встановлення та вилучення: наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, електронних та механічних терезів, засобів для пакування (зіп-пакети, полімерних, паперових згортків, фольги, тощо), банківських карток, договорів про відкриття банківських рахунків, квитанції з банкоматів, та інших платіжних систем, грошових коштів, мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів, сім-карток операторів стільникового зв`язку, стартових пакетів, пристроїв для вживання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, блокнотів, чорнових записів, нотаток, та інших речей та предметів, що можуть мати значення у кримінальному провадженні.

Ухвала діє протягом місяця з дня її постановлення - до 02.04.2023 р.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу109307809
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —333/1550/23

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні