Ухвала
від 02.03.2023 по справі 466/2122/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/2122/23

Провадження № 1-кс/466/417/23

У Х В А Л А

01 березня 2023 року , слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника Сектору дізнання Відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1 Головного управління національної поліції у Львівській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Галицької окружної прокуратури м. Львова ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12023142380000133 від 01.03.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, -

в с т а н о в и в :

01.03.2023, начальник СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області, капітан поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Галицької окружної прокуратури м. Львова ОСОБА_4 , звернувся із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12023142380000133 від 01.03.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, а саме за фактом незаконного будівництва 5-ти поверхового готелю у парку « ІНФОРМАЦІЯ_1 », де розташований меморіал « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що за адресою АДРЕСА_1 . Зазначає, що незаконне будівництво готелю із слів членів гаражно-будівельного кооперативу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_2 , було розпочато наприкінці листопада місяця 2022 року невідомими особами. На земельній ділянці було зрізано близько 20-ти одиниць різних порід дерев, розчищено її та почато будівництво. Наведена вище земельна ділянка згідно генерального плану міста Львова, затвердженого ухвалою ІНФОРМАЦІЯ_4 від 30.09.2010 №3924, розташована за адресою АДРЕСА_1 та кадастровий номер її: 4610137500:02:006:0075.

Враховуючи вищенаведене, в органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналу технічної документації на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_1 , на якій здійснюється незаконне будівництво 5-ти поверхового готелю невідомими особами, та іншої документації, що стосується даної земельної ділянки і знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_3 .

Вилучення такої документації надасть можливість отримати або встановити інші важливі докази для розслідування даного кримінального провадження, з метою використання їх під час доказування, а також унеможливлення їх зміни або знищення, у тому числі у зв`язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі (документи) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин у даному кримінальному провадженні, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, начальник СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 просить суд винести ухвалу про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Начальник СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів, просить розгляд клопотання проводити без участі дізнавача, прокурора та представників ІНФОРМАЦІЯ_5 .

У відповідності до положень ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

За таких обставин слідчий суддя вважає можливим провести розгляд клопотання без здійснення фіксації судового засідання технічними засобами.

Дослідивши додані до клопотання матеріали, слідчий суддя приходить до висновку що клопотання підлягає до задоволення, виходячи із наступного.

У провадженні СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області перебуває кримінальне провадження, яке зареєстровано у ЄРДР за №12023142380000133 від 01.03.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.

У ході досудового розслідування, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналу технічної документації на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_1 та іншої документації, що стосується даної земельної ділянки і знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_3 .

Відтак, начальник СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 , просить суд винести ухвалу про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, з метою отримання або встановлення інших важливих доказів для розслідування даного кримінального провадження, використання їх під час доказування, а також унеможливлення їх зміни або знищення, у тому числі у зв`язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 40-1 КПК України, дізнавач уповноважений звертатися за погодженням із прокурором до слідчого судді з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій.

Згідно ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Відповідно до статті 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Заходами забезпечення кримінального провадження поряд з іншими є тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, робити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до інформації речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Ознайомившись із матеріалами клопотання, представленими слідчому судді, враховуючи що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищезазначені документи, самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, а іншим шляхом отримати вищевказані речі і документи неможливо, з метою забезпечення швидкого, всебічного повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, суд приходить до висновку про необхідність надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Керуючись ст.ст. 107, 131, 159, 160, 163-166, 215 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

клопотання задовольнити.

Надати дізнавачам Сектору дізнання Відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1 Головного управління національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналу технічної документації на земельну ділянку із кадастровим номером: 4610137500:02:006:0075, що за адресою: АДРЕСА_1 , на якій здійснюється незаконне будівництво 5-ти поверхового готелю невідомими особами, та іншої документації, що стосується даної земельної ділянки і знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю їх вилучення (виїмки).

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Галицької окружної прокуратури м. Львова ОСОБА_4 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109309808
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12023142380000133 від 01.03.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України

Судовий реєстр по справі —466/2122/23

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Зима І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні