Ухвала
від 02.03.2023 по справі 274/4167/21
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 274/4167/21

провадження № 2/0274/192/23

У Х В А Л А

02.03.2023 року м. Бердичів

Суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Вдовиченко Т.М. розглянувши клопотання клопотання представника третьої особи ФГ " Агросолід Груп" Громової-Ястребкової В.Є. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області до ОСОБА_1 , третя особа: Фермерське господарство "Агросолід Груп" про внесення змін до договору оренди землі, -

в с т а н о в и в:

На розгляді Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області з 29.06.2021 знаходиться позовна заява Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області до ОСОБА_1 , третя особа: Фермерське господарство "Агросолід Груп" про внесення змін до договору оренди землі.

01.03.2023 року на адресу суду надійшло клопотання від представника третьої особи Громової-Ястребкової В.Є. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon". Клопотання мотивовано введенням режиму воєнного стану на території України та територіальну віддаленість представника від Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Статтею 212 ЦПК України визначено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потребу у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Такий спосіб участі має винятковий характер, та повинен бути зумовлений обґрунтованими причинами, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Разом з тим, заявником не надано будь-яких доказів на підтвердження існування об`єктивних і непереборних обставин, які унеможливлюють її прибуття у визначений судом день до Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області, у зв`язку із зазначеними нею обставинами.

Посилання представника на введення в Україні воєнного воєнного стану є загальним, з нього не зрозуміло, яким чином ця обставина перешкоджає їй з`явитись в судове засідання, зважаючи на те, що ні Житомирська область ні Вінницька область не входять до переліку територій, на яких ведуться бойові дії, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 р. №309.

Станом на березень 2023 року транспортне сполучення між Житомирською областю та Вінницькою областю здійснюється в звичайному режимі, що є загальновідомим фактом.

За таких обставин суд дійшов обґрунтованого висновку про відмову в задоволенні клопотання про проведення судового засідання в справі в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 212- 222, 258-261,353 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання представника третьої особи ФГ " Агросолід Груп" Громової-Ястребкової В.Є. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області до ОСОБА_1 , третя особа: Фермерське господарство "Агросолід Груп" про внесення змін до договору оренди землі - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.М.Вдовиченко

Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу109312260
СудочинствоЦивільне
Сутьвнесення змін до договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —274/4167/21

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні