Ухвала
від 28.02.2023 по справі 202/3749/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3749/23

Провадження № 1-кс/202/1741/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2023 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у відк ритому судовому засіданні в залі суду під час досудового розслідування кримінального провадження, внесеного 29.12.2022 року до ЄРДР за № 12022041650001826 клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Індустріального районного суду міста Дніпра з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку приміщення промислової бази АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з зазначених у ньому підстав, просив його задовольнити та надати дозвіл на обшук промислової бази, оскільки для цього наявні правові підстави.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши додані до клопотання матеріали, слідчий суддя приходить до наступного.

Як вбачається з клопотання СВ Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022041650001826 від 29.12.2022.

Згідно матеріалів клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що 28.12.2022 року, невстановлені особи, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , таємно, під час дії воєнного стану, здійснили крадіжку майна, що належить ТОВ «Імпорт Логістік Груп» (код ЄДРПОУ 42036390).

В ході досудового розслідування допитаний в якості представника потерпілого ОСОБА_5 , який пояснив, що 14 березня 2018 року між ФОП ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_7 був укладений Договір оренди № 1 нежитлового приміщення за адресою АДРЕСА_1 , з прилеглою територією (710 кв.м.). Приміщення використовується ФОП ОСОБА_6 відповідно до умов Договору у якості складу, на якому зберігаються товарно-матеріальні цінності як ФОП ОСОБА_6 , так і ТОВ «Імпорт Логістік Груп», ТОВ «Гідрекс Україна», ТОВ «Сервісний центр «Оланво».

З грудня 2022 року доступ для використання об`єкту оренди для ОСОБА_5 та його представників став відсутній зв`язку зі зміною замків. Після виявленого ОСОБА_5 звернувся до орендодавця (ФОП ОСОБА_7 ) та отримав інформацію про те, що договір оренди з ФОП ОСОБА_6 нібито був припинений на підставі додаткової угоди підписаної невідомими особами від імені ФОП ОСОБА_6 . Після вказаного ОСОБА_5 отримав від ОСОБА_7 фотокопію додаткової угоди, яка ніколи не укладалася та ніколи не підписувалася, підпис ОСОБА_6 на ній підроблений.

Крім того, відповідно до п. 4 Договору оренди №1 від 14.03.18р. - акту приймання-передачі об`єкту оренди від Орендаря до Орендодавця складено не було, що обов`язково передбачено Договором, так як фактичного повернення будівлі Орендодавцю не відбувалося, товарно-матеріальні цінності з об`єкту оренди вивезені не були, ключі від об`єкту також повернуті не були. До того ж, відповідно до отриманої інформації, вищевказаний об`єкт оренди був переданий в оренду колишньому бізнес-партнеру ОСОБА_5 - ФОП ОСОБА_8 згідно Договору оренди №2 від 01.10.22р.

ОСОБА_5 звернувся до Господарского суду з позовом про визнання договору з ФОП ОСОБА_8 недійсним. Як пояснила ФОП ОСОБА_7 до неї зателефонував один із колишніх співробітників ОСОБА_5 - ОСОБА_9 , який останні роки щомісячно спілкувався з ФОП ОСОБА_7 засобами мессенджерів з питать сплати орендної плати, та попросив розірвати Договір оренди з ФОП ОСОБА_6 та укласти новий договір оренди з ФОП ОСОБА_8 , що вона і зробила, нічого не підозрюючи, бо щомісячно з ним контактувала. І лише, коли ОСОБА_5 приїхав до ФОП ОСОБА_7 - вона все зрозуміла. ФОП ОСОБА_7 надала ОСОБА_5 копії недійсної додаткової угоди з підробленим підписом ОСОБА_6 та договору з ОСОБА_8 .

Протягом жовтня-грудня 2022 року, комірник який працював на ОСОБА_5 - ОСОБА_10 користувався вказаним складським приміщенням. В середині грудня ОСОБА_5 стало відомо, що замки на воротах були замінені. В рамках договору оренди, який має повну юридичну силу та діє до 15.03.2023р., ОСОБА_5 28.12.2022р. зайшов до складського приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , та виявив відсутність більшої частини майна, яке зберігалось там. На складі знаходилося як майно ФОП ОСОБА_6 , так і майно ТОВ «Імпорт Логістік Груп», де ОСОБА_6 є засновником. Частково проведеною інвентаризацією було виявлено відсутність великих ящиків із гідромолотами BLTB, які стояли посеред приміщення. Крім того відсутні були ящики із резцями, піддони із гусеницями та катками для екскаваторів.

Після цього ОСОБА_5 викликав поліцію для документування виявленої крадіжки. Камери всередині складу та зовні були відключені, реєстратори, які знаходилися всередині складу для запису з камер були відсутні. Слідчо-оперативною групою було встановлено з камер сусідів, що в період 24-25 грудня вантажним автотранспортом були виконані багаточисельні виїзди з території складу. Однак, вантажівки згідно записів з камер, їхали по вул. Мандриківській та завертали до сусідніх територій. ОСОБА_5 разом зі слідчо-оперативною групою попросив доступу у власника ОСОБА_11 для огляду сусідньої промислової бази за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, 44 Б-1, яке належить НВК «Гойда». Всередині виробничого приміщення було знайдено все перевезене майно зі складу за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, 44 Д-1: гідромолота, ящики із резцями, піддони із гусеницями та катками для екскаваторів та багато інших запчастин до екскаваторів.

Майже все майно, яке було вкрадене та вивезене є власністю ТОВ «Імпорт Логістік Груп», де ОСОБА_6 є засновником. Між ТОВ «Імпорт Логістік Груп» та ФОП ОСОБА_6 складений договір відповідального зберігання. Все майно, яке перебуває на балансі ТОВ «Імпорт Логістік Груп» було імпортовано на територію України протягом 2018-2022 роках, що підтверджується митними деклараціями та документами на транспортування.

ОСОБА_5 підозрює, що ОСОБА_12 продумав крадіжку завчасно та покроково: підробив та переоформив договір оренди, змінив замки, пошкодив зв`язок із офісу з камерами на складі за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, 44 Д-1, затягнув час переговорним процесом, та у вихідні дні, щоб випадково співробітники ОСОБА_5 не навідалися до складу у робочі дні, організував вивіз товару, який належить ТОВ «Імпорт Логістік Груп», який має значну вагу та є габаритним (усього понад 200 тон), до іншого приміщення за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно наявної ОСОБА_5 інформації, вищевказане викрадене майно, яке знаходиться на території складського приміщення ТОВ «Гойда» (код ЄДРПОУ 39143127) за адресою м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок № 44, літера Б-1, ОСОБА_12 почав частково вивозити з невідомою метою. У зв`язку з чим у слідства є припущення, що ОСОБА_12 має намір реалізувати стороннім особам викрадене ним майно з метою отримання прибутку, тож зволікання та не проведення вчасно слідчих (розшукових) дій може призвести до втрати викраденого майна, яке в даному кримінальному провадженні може бути речовим доказом на безпосередньо містити на собі сліди вчинення кримінального правопорушення.

Крім цього, в ході досудового розслідування допитана в якості свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка являється фізичною особою підприємцем. ОСОБА_6 підтвердила показання ОСОБА_5 про те, що між нею та ОСОБА_7 , 14.03.2018 року укладено договір оренди № 1 нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , яке використовувалось в якості складу на якому зберігалось товарно-матеріальні цінності у тому числі ТОВ «Імпорт Логістик Груп».

З грудня 2022 року її стало відомо, що невставлені особи підписали від її імені додаткову угоду № 3 від 01.10.2022 року про припинення договору оренди № 1 за згодою сторін, таким чином остання повідомила, що вказаний документи ніколи не укладався та не підписувався нею або її представником, тобто зазначений документ був підроблений невстановленим особами. Крім того, відповідно до п. 1 Договору оренди № 1, акту приймання передачі об`єкту оренди від орендаря до орендодавця складено не було, що обов`язково передбачено договором. До того ж, що відповідно до отриманої інформації вищевказане нежитлове приміщення було передано в оренду ФОП « ОСОБА_8 ».

Також, в ході досудового розслідування допитана в якості свідка ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який працює на посаді комірника на складі ТОВ «Імпорт Логістик Груп», за адресою: м. Дніпро, вул. Мандриківська, будинок № 44, літера Д-1, який пояснив, що в середині грудня 2022 року останній прийшов на роботу за вищевказаною адресою та побачив, що замки на складі змінені. Після чого ОСОБА_10 зателефонував ОСОБА_13 , який повідомив, що ОСОБА_12 замінив замки на складі, таким чином своїми діями обмежив законний доступ ОСОБА_5 та його працівникам.

Таким чином, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення викраденого майна, відеореєстраторів, договорів оренди, додаткових угод щодо приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , інших речей та документів, які можуть бути доказами вчинення злочину як окремо так і в своїй сукупності мають суттєве значення для досудового розслідування.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_7 .

Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим доведено наявність достатніх відомостей, що вказують на необхідність обшуку, такі відомості одержані процесуальним шляхом і містяться в матеріалах клопотання.

Відповідно до ч.1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На підставі викладеного слідчий суддя вважає, що слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, про що свідчить витяг з ЄРДР № 12022041650001826 від 29.12.2022 року ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України; що в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , яке перебуває у фактичному володінні ОСОБА_12 можуть знаходитися знаряддя кримінального правопорушення або майно, яке було здобуте у результаті його вчинення, що має значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Крім того, за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, тому клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 233- 235 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , та слідчим, які входять до складу слідчої групи за даним кримінальним провадженням, а саме: ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 дозвіл на проведення обшуку складського приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , яке перебуває у фактичному володінні ОСОБА_12 з метою виявлення та вилучення відеореєстраторів, гідромолотів BLTB, запчастин до екскаваторів, договорів оренди, електронних носіїв інформації, відшукання знарядь кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Встановити строк дії ухвали до 27 березня 2023 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу109324759
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/3749/23

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Маринін О. В.

Ухвала від 28.02.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Маринін О. В.

Ухвала від 27.02.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Маринін О. В.

Ухвала від 27.02.2023

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Маринін О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні