Ухвала
від 02.03.2023 по справі 624/148/23
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 624/148/23

провадження № 1-в/624/8/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2023 року Кегичівський районний суд Харківської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Кегичівка, Харківської області подання Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області стосовно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. С. Корост, Сарненського району, Рівненської області, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, одруженого, працюючого охоронцем ПСП «Щорса», зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого 24.02.2020 Сахновщинським районним судом Харківської області за ч. 2 ст. 286 КК України до 3 років позбавлення волі, без позбавленням права керування транспортними засобами, із застосуванням ст. 75 КК України, з іспитовим строком 3 роки,

про вирішення питання про звільнення від призначеного покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку

в с т а н о в и в:

24 лютого 2023 року до Кегичівського районного суду Харківської області надійшло подання Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області стосовно ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання з випробуванням по закінченню іспитового строку, в обґрунтування якого зазначено, що засуджений протягом перебування на обліку уповноваженого органу пробації характеризується позитивно, за місцем проживання характеризується добре, скарг стосовно його поведінки до старости с. Нова Парафіївка Кегичівської селищної ради не надходило, комісіями не розглядався. Протягом іспитового строку порушень порядку та умов звільнення від відбування покарання не допускав, всі обов`язки покладені вироком суду виконав, до адміністративної відповідальності не притягувався, нового кримінального правопорушення не вчинив. Іспитовий строк закінчився 24.02.2023. У зв`язку з зазначеним орган пробації просить вирішити питання про звільнення засудженого від призначеного вироком Сахновщинського районного суду Харківської області від 24.02.2020 за ч. 2 ст. 286 КК України у виді 3 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 3 роки.

Представник сектору пробації ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилась, подала заяву про підтримання подання про звільнення від покарання та проведення розгляду справи без її участі.

Прокурор ОСОБА_5 в судовому засіданні проти задоволення подання не заперечив, вважає за можливе його задовольнити.

Засуджений ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, але надав заяву в якій повідомив, що подання підтримує, просить розглянути справу без його участі.

Суд, дослідивши матеріали подання, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 165 КВК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Частиною 1 ст. 78 КК України передбачено, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Вироком Сахновщинського районного суду Харківської області від 24.02.2020 ОСОБА_3 засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 3 роки.

Як вбачається з матеріалів особової справи засудженого, ОСОБА_3 протягом іспитового строку нового кримінального правопорушення не вчинив, до адміністративної відповідальності не притягався, порушень порядку та умов відбування покарання не допускав, покладені на нього вироком обов`язки виконав.

Суд, вивчивши матеріали подання та матеріали особової справи засудженого, приходить до висновку, що засуджений покладені на нього обов`язки виконав, нового кримінального правопорушення не вчинив, а тому подання підлягає задоволенню, а ОСОБА_3 звільненню від призначеного йому судом покарання.

На підставі викладеного та керуючись ч. 1 ст. 78 КК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, суд

у х в а л и в:

Подання Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання призначеного вироком Сахновщинського районного суду Харківської області від 24.02.2020 у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду через Кегичівський районний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги в семиденний строк з дня оголошення ухвали.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу109334950
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від призначеного покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку

Судовий реєстр по справі —624/148/23

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 27.02.2023

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні