Ухвала
від 02.03.2023 по справі 914/283/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02.03.2023 р. Справа № 914/283/15

Господарський суд Львівської області у складі судді Зоряни ГОРЕЦЬКОЇ., розглянувши матеріали заяви Галицького відділу державної виконавчої служби у м. Львові про видачу дублікату судового наказу

у справі № 914/283/15

за позовом: Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради, м. Львів

до відповідача: Громадської організації Карпати, м. Львів

про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та виселення з нежитлового приміщення

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Львівської області перебувала справа №914/283/15 за позовом Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради до Громадської організації Карпати про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та виселення з нежитлового приміщення.

Рішенням суду від 22.06.2015 позовні вимоги задоволено повністю.

18.08.2015 на примусове виконання рішення та постанови видано наказ про стягнення 81 818,65 грн заборгованості з орендної плати та 4 263,00 грн судового збору.

За вх. №784/23 від 27.02.2023 надійшла заява виконавчої служби про видачу дублікату вищезгаданого судового наказу.

Розглянувши зазначену заяву про видачу дубліката виконавчого документа, суд дійшов висновку, що вказана заява підлягає поверненню заявнику без розгляду з наступних підстав.

У відповідності до пп. 19.4 п. 19 розділу ХІ «Перехідні положення» ГПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Господарський процесуальний кодекс України не містить чітких вимог щодо змісту та переліку додатків до заяви про видачу дубліката виконавчого документа, у зв`язку із чим розгляд такої заяви здійснюється за загальними правилами позовного провадження у межах розглянутої судом справи, із застосуванням за аналогією положень Господарського процесуального кодексу України, якими врегульовано питання щодо змісту та форми позовної заяви, документів, які додаються до позовної заяви, та які зазначені в ч. 1 ст. 164 ГПК України, а також інших письмових заяв.

Згідно з ч. 3 ст. 169 ГПК України, заяви (клопотання) з процесуальних питань подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Загальні вимоги до форми і змісту письмової заяви, клопотання, заперечення встановлені в ст. 170 ГПК України. Так, відповідно до ч. 2 ст.170 ГПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення , в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надсилання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Суд інформує заявника, що таким доказом надіслання є оригінал поштової квитанції з описом вкладення про надсилання рекомендованою поштою копії позовної заяви та доданих до неї документів, які додається до позову. Згідно з Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270, належним доказом направлення саме копії позовної заяви стороні у справі є бланк опису вкладення, який згідно пункту 61 Правил заповнюється відправником у 2-х примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Однак, заявником не долучено доказів направлення сторонам копії заяви з додатками.

Відповідно до ч. 4 ст. 170 ГПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що заява Галицького відділу державної виконавчої служби про видачу дублікату судового наказу у справі №914/283/15 та додані до неї документи підлягають поверненню заявникові без розгляду.

Суд вважає за необхідне роз`яснити заявнику, що повернення заяви про видачу дублікату судового наказу у справі №914/283/15 не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду після усунення зазначених недоліків.

Водночас, суд повідомляє заявника про необхідність оплати судового збору у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за видачу дублікату наказу.

Керуючись ч. 4 ст. 170, ст. 234, 235, пп. 19.4 п. 19 розділу ХІ «Перехідні положення» Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Галицького відділу державної виконавчої служби у м. Львові про видачу дубліката судового наказу у справі № 914/283/15 повернути заявнику без розгляду.

Додаток: заява про видачу дубліката судового наказу з додатками на 3 арк.

Інформацію про справу можна отримати за такою веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5015.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Західного апеляційного господарського суду протягом десяти днів шляхом подання апеляційної скарги.

Суддя Горецька З.В.

Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу109344057
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/283/15

Ухвала від 02.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 16.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Постанова від 11.08.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кузь В.Л.

Ухвала від 22.07.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кузь В.Л.

Ухвала від 13.07.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кузь В.Л.

Рішення від 22.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 15.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 04.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні