Ухвала
від 21.02.2023 по справі 757/6811/23-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6811/23-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2023 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого - слідчого СГ ГСУ НП України ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12022000000001104 від 08.11.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 110-2 КК України, про обшук -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий - слідчий СГ ГСУ НП України ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022000000001104 від 08.11.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 110-2 КК України, нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва в якому, забезпечується Офісом Генерального прокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПрАТ «ДКС України» та ТОВ «Агромаркет-Л» можливо приймають участь у передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території та збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, а також здійснюють господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у т.ч. окупаційною адміністрацією держави агресора та здійснюють фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та невідомі службові особи НКЦПФР, зловживаючи своїм службовим становищем, сприяють виведенню активів ПрАТ «ДКС України» всупереч інтересам служби.

Проведеними слідчими діями та розшуковими заходами встановлено, що до вище вказаної протиправної діяльності може бути причетна група осіб, в тому числі й директор ПрАТ «ДКС УКРАЇНИ» ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи зазначене, а також те, що за місцем проживання ОСОБА_4 можуть зберігатися предмети та речі, які вказані у клопотанні слідчого, а також інші речі, предмети та документи, які містять на собі сліди кримінального правопорушення та є речовими доказами у зазначеному кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні обшуку у квартирі, за місцем проживання директора ПрАТ «ДКС УКРАЇНИ» ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , з метою їх відшукання, вилучення та дослідження.

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1 , право власності зареєстроване за ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022000000001104 від 08.11.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 110-2 КК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. ст. 233, 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку в квартирі за місцем проживання директора ПрАТ «ДКС УКРАЇНИ» ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), з метою відшукання і вилучення запитуваних слідчим предметів, речей і документів, які можуть мати важливе значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

Miж тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення готівкових коштів в національній та іноземній валюті, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим, всупереч вимогам п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, в клопотанні зроблено загальне посилання про відшукання грошових коштів без зазначення суми, номерів та номенклатури купюр. Гроші не є річчю, яка має родові ознаки, а тому незрозуміло, яким чином орган досудового розслідування, виявивши під час обшуку грошові кошти, ідентифікує, що вони здобуті злочинним шляхом або мають безпосереднє відношення до вчинення кримінального правопорушення. У випадку вилучення грошових коштів, які орган досудового розслідування вважатиме здобутими злочинним шляхом, останній не позбавлений можливості звернутися до слідчого судді з клопотанням про їх арешт, довівши наявність обставин, визначених ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого - слідчого СГ ГСУ НП України ОСОБА_3 - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №12022000000001104, зокрема старшим слідчим в ОВС ГСУ Національної поліції України: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , старшому слідчому СУ ГУНП у м. Києві ОСОБА_17 , старшому слідчому СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , слідчому ВРЗЗС СВ Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_18 та іншим слідчим, що входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні №12022000000001104, прокурорам, що входять до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні № 12022000000001104 на проведення обшуку квартири, за місцем проживання директора ПрАТ «ДКС УКРАЇНИ» ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві власності належить ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), з метою виявлення та вилучення предметів та документів, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для встановлення об`єктивної істини та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, а саме документальні матеріали ПрАТ «ДКС УКРАЇНИ» (Код ЄДРПОУ 31032472), ТОВ «АГРОМАРКЕТ-Л» (Код ЄДРПОУ 31349350), ТОВ «СМАРТ ПОЛІМЕР» (Код ЄДРПОУ 40686477), ТОВ «ЯЛИНКА.» (Код ЄДРПОУ 40248413), ТОВ «ДОМІНАНТА ТРЕЙД» (Код ЄДРПОУ 38726248), ТОВ «НВП «Магістр» (код ЄДРПОУ 34045290), ТОВ «ЛІМАРОКС» (попередня назва ТОВ «ТК «СКАЙ ПОЛІМЕР») (код ЄДРПОУ 42797299), «Адвентус Інтернешнл С.Р.Л.» (Італійська республіка), «Флоріс» (Італійська Республіка), інших підприємств установ та організацій, а також компаній нерезидентів, за період з 01.01.2021 по 14.02.2023, зокрема:

договори із додатками, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт з додатками та специфікаціями, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, банківські документи щодо проведених розрахунків, документи щодо якості та походження товарно-матеріальних цінностей, листування, декларації про відповідність, документів що свідчать про фактичні обсяги «проконвертованих» грошових коштів та валютно-обмінних операцій, які не відповідають задекларованим показникам у бухгалтерській та податковій звітності та мають доказове значення щодо розміру фактично отриманих доходів, платіжних карток, документів що свідчать про фактичні обсяги виконаних робіт, квитанцій, висновків про проведення експертних випробувань, чорнових записів, зошитів, блокнотів, незаповнені документи із відтисками печаток та штампів, головні книги, журнали в`їзду-виїзду автотранспорту, журнали-ордери, виписки банку, статутні та реєстраційні документи, кадрові документи, накази на призначення, трудові договори, трудові контракти, акти приймання - передачі товарів, документи складського обліку; комп`ютерна техніка та оргтехніка; електронні носії інформації (у тому числі системних блоків, серверних блоків, флеш-карток CD та DVD дисків, жорстких дисків, відео-записуючих пристроїв, мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків, тощо); печаток і штампів суб`єктів господарювання з ознаками «фіктивності»; банківські пластикові картки для обслуговування карткових, розрахункових, депозитних та кредитних рахунків, юридично-правові документи, інші документальні матеріали, що можуть мати значення для кримінального провадження.

В решті у задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу109348072
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —757/6811/23-к

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні