Ухвала
від 06.03.2023 по справі 128/1946/19
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1946/19

УХВАЛА

06 березня 2023 року м. Вінниця

Суддя Вінницький районний суд Вінницької області Шевчук Л.П., розглянувши клопотання представника позивача Релігійної організації «Релігійна громада Преображення Господнього с. Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницько-Барської Єпархії Православної Церкви України» в особі керівника ОСОБА_1 - адвоката Чубенко Сніжани Василівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом Релігійної організації «Релігійна громада Преображення Господнього с. Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницько-Барської Єпархії Православної Церкви України» в особі керівника ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод в користуванні власністю, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом Релігійної організації «Релігійна громада Преображення Господнього с. Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницько-Барської Єпархії Православної Церкви України» в особі керівника ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод в користуванні власністю.

Судове засідання у справі призначено на 16.03.2023.

02.03.2023 представник позивача адвоката Чубенко С.В. надіслала до суду клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів в системі EasyCon, електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1 , тел. НОМЕР_1 . Клопотання обгрунтоване неможливістю прибуття представника в судове засідання, оскільки через запроваджений в державі воєнний стан вона перебуває за межами України.

Відповідно частини 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно частини 3 ст. 212 ЦПК України Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до п. 46 та п. 50 підрозділу 3 розділу ІІІ Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженого Рішення Вищої ради правосуддя 17.08.2021 № 1845/0/15-21, за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Беручи до уваги те, що судом на час розгляду цього клопотання не встановлено об`єктивних причин, які б вказували на неможливість забезпечення участі представника позивача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, тому суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Для забезпечення участі представника позивача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів необхідно застосувати програмне забезпечення «EasyCon».

Керуючись ст.ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача Релігійної організації «Релігійна громада Преображення Господнього с. Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницько-Барської Єпархії Православної Церкви України» в особі керівника ОСОБА_1 - адвоката Чубенко Сніжани Василівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів - задоволити.

Судове засідання, яке призначене на 16.03.2023 на 12-00 год., провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon із представником позивача - адвокатом Чубенко С.В., яка зареєстрована у системі EasyCon за наступними реквізитами: ІНФОРМАЦІЯ_1 , тел. НОМЕР_1 .

Попередити представника позивача Чубенко С.В. , що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику позивача Чубенко С.В. необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити представника позивача Чубенко С.В. про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.П. Шевчук

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу109360632
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні власністю

Судовий реєстр по справі —128/1946/19

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Постанова від 21.03.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Денишенко Т. О.

Ухвала від 13.03.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Денишенко Т. О.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Денишенко Т. О.

Ухвала від 18.02.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Денишенко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні