Рішення
від 02.08.2010 по справі 2-736\10
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-736\10

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

2 серпня 2009 року Бородянський районни й суд

Київської області в складі : головуючого - судді Гумба това В.А.

при сек ретарі - Щербаковій К.А.,

розглянувши в відкритому с удовому засіданні в залі суд у в смт.Бородянка справу за по зовом прокуратури Бородянсь кого району Київської област і до ОСОБА_1, третя особа: сл ужба у справах дітей Бородян ської районної державної адм іністрації про позбавлення б атьківських прав та стягненн я аліментів на утримання дит ини,

в с т а н о в и в :

Прокуратура Бородян ського району Київської обла сті звернулась до суду з вказ аним позовом мотивуючи свої вимоги тим, що відповідачка є одинокою матір`ю малолітньо го ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , який з 1 вересня 2005 року навчає ться у Володарській загально освітній санаторній школі-ін тернаті. За час перебування д итини в закладі ОСОБА_1 йо го не відвідувала, не намагал ась створити необхідні умови для виховання дитини в сім`ї.

Тому просила позбавити батьківських прав ОСОБА_1 щодо малолітнього сина ОС ОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 та стя гнути з неї на користь Волода рської санаторної школи-інте рнату аліменти на утримання ОСОБА_2 в розмірі ј частини усіх доходів.

В судовому засіданні пр окурор Ігнатьєв О.М. позов під тримав, викладене в позовній заяві підтвердив.

Відповідачка в судовом у засіданні не заперечувала проти позбавлення її батьків ських прав, суду, зокрема, пояс нила, що на даний час її син пе ребуває на відпочинку в Італ ії, йому там добре і можливо, й ого захочуть там усиновити.

Представник служби у сп равах дітей Бородянської РДА Борейко М.М. позов підтри мала, пояснила, що малолітній ОСОБА_2 вже п'ять років проживає в дитячих зак ладах і за весь цей час відпов ідачка відвідувала сина дуже рідко, кроків щодо поверненн я дитини не робила, тому вважа є позбавлення її батьківськи х прав доцільним.

Вислухавши пояснення п рокурора Ігнатьєва О.М., відпо відачки, представника служби у справах дітей Бородянсько ї РДА Борейок М.М., досліди вши письмові докази по справ і, суд вважає, що позов підляга є задоволенню.

Судом встановлено, що в ідповідачка є матір`ю ОСОБ А_2, ІНФОРМАЦІЯ_1.

З довідки Володарської загальноосвітньої санаторн ої шкоди-інтернату № 209 від 01.06.2009 р. вбачається, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 навчається у в казаному навчальному заклад і з 01.09.2005 року і знаходиться на п овному державному забезпече нні.

Згідно акту обстеження умов проживання ОСОБА_1 в ід 28.02.2010 року, будинок в якому во на проживає знаходиться в ав арійному стані.

За час перебування ОС ОБА_2 у Володарській загаль ноосвітній санаторній школі -інтернаті з 12.03.2008 року по 14.09.2009 рок у мати ОСОБА_1 його не відв ідувала, станом здоров`я та ро звитком не цікавилась, участ і у вихованні та утриманні не приймала, що підтверджуєтьс я відповідними актами.

Як вбачається з висновк у служби у справах дітей Боро дянської районної державної адміністрації № 52 від 28.07.2010 року , позбавлення ОСОБА_1 бать ківських прав є доцільним, ос кільки за час перебування ди тини в дитячих закладах вона сина відвідувала дуже рідко , тривалий час з дитиною не спі лкується, не цікавиться його життям та здоров`ям, не прийма є участі у його вихованні та н е зробила жодних кроків щодо повернення дитини в біологі чну родину.

Відповідно до ст.164 СК Ук раїни мати, батько можуть бут и позбавлені судом батьківсь ких прав, якщо вона, він ухиляю ться від виконання своїх обо в'язків по вихованню дитини .

Враховуючи викладене, о скільки в судовому засіданні було підтверджено, що відпов ідачка ухиляється від викона ння свої батьківських обов' язків по вихованню сина, то су д вважає за необхідне позов з адовольнити та позбавити її батьківських прав відносно м алолітнього сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Відповідно до ч.2 ст.166 СК У країни особа, позбавлена бат ьківських прав, не звільняєт ься від обов'язку щодо утри мання дитини, а тому з відпові дачки на користь Володарсько ї санаторної школи-інтернату необхідно стягнути аліменти на утримання малолітнього ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 в ро змірі 1\4 частини з усіх видів з аробітку, але не менше 30 % прожи ткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно , починаючи з дня пред'явлен ня позову і до досягнення дит иною повноліття.

Керуючись ст. 164, 165, 166, 180, 182, 183 С К України, ст. 10, 11, 209, 212-214, 218 ЦПК Укра їни, суд

в и р і ш и в :

Позов прокуратури Б ородянського району Київськ ої області задовольнити.

Позбавити ОСОБА_1, 1965 року народження батьківс ьких прав відносно малолітнь ого сина ОСОБА_2, ІНФОРМА ЦІЯ_1.

Стягнути з ОСОБА_1, 1965 року народження на корис ть Володарської санаторної ш коли-інтернату (09300, смт.Володар ка, Київська область, вул.Зарі чна, 102-б, ідентифікаційний код 22203815) аліменти на утримання мал олітнього ОСОБА_2, ІНФОР МАЦІЯ_1 в розмірі 1\4 частини з усіх видів заробітку, але не м енше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного вік у, щомісячно, починаючи з 23 кві тня 2010 року і до досягнення дит иною повноліття.

Апеляційна скарга на рі шення суду подається протяго м десяти днів з дня його прого лошення до Апеляційного суду Київської області через Бор одянський районний суд Київс ької області. Особи, які брали участь у справі, але не були п рисутні у судовому засіданні під час проголошення рішенн я, можуть подати апеляційну с каргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рі шення.

Головуючий-суддя В. А.Гумбатов

Дата ухвалення рішення02.08.2010
Оприлюднено07.09.2010
Номер документу10936177
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення б атьківських прав та стягненн я аліментів на утримання дит ини
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні