Ухвала
від 21.02.2023 по справі 925/268/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"21" лютого 2023 р. м. Черкаси справа № 925/268/22

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого - судді Довганя К.І., із секретарем судового засідання Дяченко Т.В. за участю представників: позивача - Аполонова О.В. адвоката, відповідача - Дудника А.В., Овчаренко Д.К. адвокатів, розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м. Черкаси справу за позовом Черкаської обласної спілки споживчих товариств до Товариства з обмеженою відповідальністю "Антонівський м`ясокомбінат" та до Державного реєстратора Черкаського районного нотаріального округу Черкаської області - приватного нотаріуса Старовойтова Олександра Сергійовича про скасування рішення, припинення права власності, зобов`язання вчинити дії та витребування з чужого незаконного володіння майна,

ВСТАНОВИВ:

04 квітня 2022 року Черкаська обласна спілка споживчих товариств звернулася до Господарського суду Черкаської області із позовною заявою до

Товариства з обмеженою відповідальністю "Антонівський м`ясокомбінат" та до Державного реєстратора Черкаського районного нотаріального округу Черкаської області - приватного нотаріуса Старовойтова Олександра Сергійовичав якій просить:

- скасувати рішення державного реєстратора - Приватного нотаріуса Старовойтова Олександра Сергійовича Черкаського районного нотаріального округу Черкаської області від 03.09.2021 №60164516 (номер запису 43777518) про державну реєстрацію за Товариством з обмеженою відповідальністю "Антонівський м`ясокомбінат" (код ЄДРПОУ 32638227) права власності на об`єкт нерухомого майна, який знаходиться за адресою: Черкаська область, Черкаський район, село Мошни, Мошногір`я урочище, будинок 1 , а саме: нежитлову будівлю, реєстраційний номер об`єкту нерухомого майна 7872071249, опис об`єкта: загальна площа (кв.м): 2191,1 кв.м., складові частини об`єкта нерухомого майна: холодильник S-І, холодильник S-2, холодильник s'-1, холодильник s" та про припинення права власності на такий об`єкт нерухомого майна за Черкаською обласною спілкою споживчих товариств (код ЄДРПОУ 01740164);

- зобов`язати державного реєстратора поновити за Черкаською обласною спілкою споживчих товариств (код ЄДРПОУ 01740164) право власності на нежитлову будівлю, реєстраційний номер об`єкту нерухомого майна 7872071249 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

- витребувати з чужого незаконного володіння Товариства з обмеженою відповідальністю "Антонівський м`ясокомбінат" (код ЄДРПОУ 32638227) до законного власника Черкаської обласної спілки споживчих товариств (код ЄДРПОУ 01740164) об`єкт нерухомого майна, який знаходиться за адресою: Черкаська область, Черкаський район, село Мошни, Мошногір`я урочище, будинок 1 , а саме: нежитлову будівлю, реєстраційний номер об`єкту нерухомого майна 7872071249, опис об`єкта: загальна площа (кв.м): 2191,1 кв.м., складові частини об`єкта нерухомого майна: холодильник S-І, холодильник S-2, холодильник s'-1, холодильник s".

Справа призначена до розгляду в порядку загального позовного провадження.

В підготовчому засіданні 21 лютого 2023 року суд встановив наступне.

23 січня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання про зупинення провадження у справі ТОВ «Антонівський м`ясокомбінат».

Клопотання мотивовано тим, що на даний час Господарським судом Черкаської області розглядається справа № 925/1310/22 за позовом ТОВ «Антонівський м`ясокомбінат» до Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

Згідно даного позову ТОВ «Антонівський м`ясокомбінат» просить визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради № 11 від 27.03.2020 року «Про внесення змін в рішення № 35 від 27.04.2006 року «Про підтвердження права власності Звірогосподарства Черкаської облспоживспілки на будівлю холодильника» і визнати протиправним та скасувати витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності сформованого 08.05.2020 року, індексним номером 208564019, виконавчим комітетом Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, державним реєстратором Цьопа Б.А.

ТОВ «Антонівський м`ясокомбінат» оскаржує рішення Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради № 11 від 27.03.2020 року «Про внесення змін в рішення № 35 від 27.04.2006 року «Про підтвердження права власності Звірогосподарства Черкаської облспоживспілки на будівлю холодильника» та витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності сформованого 08.05.2020 року, індексним номером 208564019, виконавчим комітетом Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, державним реєстратором Цьопа Б.А., які є підставою позову по даній справі.

На підставі викладеного ТОВ «Антонівський м`ясокомбінат» вважає неможливим розгляд даної справи до розгляду справи № 925/1310/22 за позовом ТОВ «Антонівський м`ясокомбінат» до Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

Представники відповідача1 підтримали клопотання про зупинення провадження у справі.

Крім того представники відповідача1 заявили клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача Ввиконавчий комітет Мошнівської сільської ради та державного реєстратора Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області Цьопу Богдана Анатолійовича.

Відповідно до п.3 ч.1. ст. 42 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Суд розглянувши клопотання та заслухавши представників сторін вважає клопотання недоведеним, необґрунтованим та таким, що до задоволення не підлягає.

Представник позивача в підготовчому засіданні 21 лютого 2023 року підтримав клопотання про залучення у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Звірогосподарство Черкаської облспоживспілки (код ЄДРПОУ 01735956, місцезнаходження (адреса): Мошногір`я урочище, село Мошни, Черкаський район, Черкаська область, 19615) та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача1 - Приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Недоступа Дмитра Миколайовича (місцезнаходження (адреса): вулиця Університетська, будинок 33, офіс 25, місто Черкаси, 18031, реєстраційний номер облікової картки платника податків - невідомий.

Представники відповідача1 проти клопотання представника позивача в засіданні не заперечували.

Статтею 50 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд розглянувши клопотання позивача про залучення третіх осіб, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, дійшов до висновку про те, що прийняте рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки сторін тому вважає за необхідне клопотання задовольнити.

В зв`язку з тим, що судом задоволено клопотання позивача про залучення до участі у справі третіх осіб представники відповідача1 вважають за необхідне відкласти розгляд клопотання про зупинення провадження у справі до наступного підготовчого засідання.

Згідно п.3 ч.2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у випадку, коли питання, визначені ч.2 ст. 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст. ст. 42, 50, 183 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1.Розгляд клопотання відповідача-1 про зупинення провадження у справі відкласти до наступного підготовчого засідання.

2.В клопотанні відповідача-1 про залучення третіх осіб до участі у справі відмовити.

3.Клопотання позивача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Звірогосподарство Черкаської облспоживспілки (код ЄДРПОУ 01735956, місцезнаходження (адреса): Мошногір`я урочище, село Мошни, Черкаський район, Черкаська область, 19615) та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача1 - Приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Недоступа Дмитра Миколайовича (місцезнаходження (адреса): вулиця Університетська, будинок 33, офіс 25, місто Черкаси, 18031, реєстраційний номер облікової картки платника податків - невідомий - задовольнити.

4.Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Звірогосподарство Черкаської облспоживспілки (код ЄДРПОУ 01735956, місцезнаходження (адреса): Мошногір`я урочище, село Мошни, Черкаський район, Черкаська область, 19615) та третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача1 - Приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Недоступа Дмитра Миколайовича (місцезнаходження (адреса): вулиця Університетська, будинок 33, офіс 25, місто Черкаси, 18031, реєстраційний номер облікової картки платника податків - невідомий - задовольнити.

5.Підготовче засідання відкласти на 10 год. 30 хв. 11 квітня 2023 року Засідання провести в приміщенні господарського суду м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, зал судових засідань № 322, тел. канцелярії 31-21-49.

Повідомити учасників справи про дату, час і місце призначеного цією ухвалою судового засідання, надіславши їм копію даної ухвали.

Роз`яснити учасникам справи про їх обов`язок повідомити суд про причини неявки у підготовче засідання і, що у разі їх неявки, наступають наслідки передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити сторонам веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, - сourt.gov.ua/fair/

Ця ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

СУДДЯ К.І. Довгань

Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу109363391
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про приватну власність щодо витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —925/268/22

Ухвала від 21.05.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 11.04.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 01.03.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 27.01.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 17.01.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні