Ухвала
від 06.03.2023 по справі 300/613/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описки

"06" березня 2023 р. справа № 300/613/23

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Чуприна О.В., розглянувши у порядку письмового провадження в приміщенні суду питання щодо виправлення описки в ухвалі про відкриття провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловторф" про стягнення податкового боргу в загальній сумі 36 561,84 гривень, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області (надалі по тексту також - позивач) 21.02.2023 звернулося в суд з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловнафт" (надалі по тексту також - відповідач, ТОВ "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловнафт") про стягнення податкового боргу в загальній сумі 36 561,84 гривень.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 27.02.2023 на підставі статей 260-261 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі по тексту також КАС України) відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання і повідомлення (виклику) сторін.

02.03.2023 позивач подав через канцелярію суду клопотання за №2485/5/09-19-13-04-09 від 02.03.2023 про долучення до матеріалів справи уточненої позовної заяви в частині найменування боржника.

Позивач довів до відома суду, що повторно 02.03.2023 направив позовну заяву із додатками до неї на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловторф", подавши відповідні докази.

Із поданих документів слідує, що первинна позовна заява від 16.02.2023 і уточнена від 02.03.2023, окрім назви платника податків, є повністю ідентичними за усіма вимогами, визначеними у статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Окрім цього, такі документи свідчать, що при написанні (складанні) позову представником позивача допущено описку в найменуванні відповідача, зокрема, вказано Товариство з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловнафт", замість вірної назви Товариство з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловторф", при цьому ідентифікаційний код юридичної особи (ЄДРПОУ 24686290) вказано вірно, та додатки до позовної заяви стосуються податкового боргу саме Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловторф".

як наслідок, при виготовленні ухвали від 27.02.2023 про відкриття провадження у справі судом помилково у всьому тексті ухвали, невірно зазначено відповідача, а саме: "... Товариство з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловнафт"…", в той час як вірним, згідно матеріалів справи, є "... Товариство з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловторф" …".

Таким чином, судом у тексті ухвали про відкриття провадження 27.02.2023 допущено описки, зокрема, в вступній, описовій, мотивувальній та резолютивній частині ухвали, шляхом невірного зазначення найменування відповідача.

За приписами частини 1 статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

За таких обставин, суд вважає за необхідне вказані описки виправити.

На підставі наведеного та керуючись статтями 241, 243, 248, 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Виправити описку в ухвалі про відкриття провадження від 27.02.2023 у справі №300/613/23 за позовом Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловторф" про стягнення податкового боргу в загальній сумі 36 561,84 гривень, зокрема:

- у вступній, описовій, мотивувальній та резолютивній частині ухвали зазначити вірне найменування відповідача, а саме: "... Товариство з обмеженою відповідальністю "Спільне українсько-словацьке підприємство "Укрсловторф" …".

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку. Відповідно до статей 256, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовий розгляд справи здійснено в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційні скарги подаються учасниками справи безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суддя Чуприна О.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу109371321
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них податку на додану вартість (крім бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів (продукції), зупинення реєстрації податкових накладних)

Судовий реєстр по справі —300/613/23

Рішення від 07.04.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 06.03.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 27.02.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні