Ухвала
від 06.03.2023 по справі 320/14145/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/14145/21

УХВАЛА

06 березня 2023 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Кобаля М.І. та суддів Костюк Л.О., Степанюк А.Г., розглядаючи в порядку письмового провадження матеріали апеляційної скарги Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 22 серпня 2022 р. у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, третя особа: Державне підприємство «Київський лісгосп» про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, третя особа: Державне підприємство «Київський лісгосп» про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 22 серпня 2022 року адміністративний позов задоволено.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу

Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 31.10.2022 року відкрито апеляційне провадження та призначено справу до розгляду в порядку письмового провадження, починаючи з 14.11.2022 року.

Відповідно до ч. 2 ст. 311 КАС України якщо під час письмового провадження за наявними у справі матеріалами суд апеляційної інстанції дійде до висновку про те, що справу необхідно розглядати у судовому засіданні, то він призначає її до апеляційного розгляду в судовому засіданні.

Отже, з урахуванням викладеного, з метою забезпечення додержання вимог ст. 2 КАС України щодо всебічного та об`єктивного розгляду адміністративної справи, колегія суддів дійшла до висновку про необхідність перейти із письмового провадження у відкрите судове засідання та здійснити виклик сторін.

Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції має бути розглянута протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження, а апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції - протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження (ч.1 ст. 309 КАС України).

Досліджуючи матеріали справи, колегія суддів апеляційної інстанції прийшла до висновку, що для прийняття законного та обґрунтованого рішення необхідно продовжити розгляд справи на розумний строк до певної дати.

Відповідно до частини 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (ч. 3 ст. 80 КАС України).

З урахуванням викладеного, колегія суддів вважає необхідним продовжити строк розгляду даної справи для витребування додаткових доказів по справі у позивача, відповідача та третьої особи і виклику сторін у судове засідання.

Для обґрунтованого, повного і всебічного з`ясування всіх обставин даної адміністративної справи, колегія суддів апеляційної інстанції вважає необхідним витребувати у сторін додаткові докази по справі, а саме:

1) ОСОБА_1 надати суду завірені належним чином додатки до позовної заяви, подані під час звернення до суду І інстанції з даним позовом.

2) Білогородській сільській раді Бучанського району Київської області надати належним чином завірену копію оскаржуваного рішення XIV сесії VIII скликання Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області № 494.5/162 від 10.09.2021 року.

3) Державному підприємству «Київський лісгосп» надати суду апеляційної інстанції пояснення по справі та належним чином завірені документи, які підтверджують право користування частиною земельної ділянки, зазначеної на графічних матеріалах ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст. 2, 44, 309, 311, 321, 325, 328 КАС України, Шостий апеляційний адміністративний суд, -

У Х В А Л И В:

Продовжити строк розгляду даної справи.

Перейти із письмового провадження у відкрите судове засідання.

Призначити розгляд даної справи у відкритому судовому засіданні на 28 березня 2023 року о 14:20 год.

Зобов`язати ОСОБА_1 надати Шостому апеляційному адміністративному суду додаткові докази по справі, а саме:

- завірені належним чином додатки до позовної заяви, подані під час звернення до суду І інстанції з даним позовом.

Зобов`язати Білогородську сільську раду Бучанського району Київської області надати Шостому апеляційному адміністративному суду додаткові докази по справі, а саме:

- належним чином завірену копію оскаржуваного рішення XIV сесії VIII скликання Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області № 494.5/162 від 10.09.2021 року.

Зобов`язати Державне підприємство «Київський лісгосп» надати Шостому апеляційному адміністративному суду додаткові докази по справі, а саме:

- пояснення по справі та належним чином завірені документи, які підтверджують право користування частиною земельної ділянки, зазначеної у графічних матеріалах ОСОБА_1 .

Витребувані докази надати суду до 20.03.2023 року.

Вимоги суду є обов`язковими для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя М.І. Кобаль

Судді: Л.О. Костюк

А.Г. Степанюк

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109405735
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/14145/21

Постанова від 04.07.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Постанова від 04.07.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 13.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 13.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Окрема ухвала від 30.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 28.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 06.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 06.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні