Ухвала
від 02.03.2023 по справі 554/1830/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 02.03.2023Справа № 554/1830/23 Провадження № 1-кс/554/2809/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 березня 2023 р. слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 ,

за участю секретаря- ОСОБА_2 ,

за участю слідчого- ОСОБА_3

розглянувши в залі суду в м. Полтава клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку

матеріали кримінального провадження № 42022170000000105 від 21.10.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області знаходиться кримінальне провадження № 42022170000000105 від 21.10.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України, за фактом того, що слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42022170000000105 від 21.10.2022 року за ч.3 ст. 204 КК України за фактом того, що службові особи ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код ЄДРПОУ 25158009), ТОВ «Стандарт Ойл-2000» (код ЄДРПОУ 42337720), ТОВ «Кремойл-Синтез» (код ЄДРПОУ 37895857), ТОВ «Корвет СТ» (код ЄДРПОУ 39987640), ТОВ «Полтававторма» (код ЄДРПОУ 37185411) та ТОВ «Компанія торговий дім «Зернопродукт» (код ЄДРПОУ 36601015) організували діяльність з незаконного виготовлення, зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей.

Встановлено, що посадові особи ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код ЄДРПОУ 25158009) та ТОВ «Компанія торговий дім «Зернопродукт» (код ЄДРПОУ 36601015) організували протиправний механізм з виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів, а саме пального низької якості через афілійовані мережі АЗС регіону.

Так, власник ТОВ «КТД «Зернопродукт» (код ЄДРПОУ 36601015, юр. адреса: м. Полтава, вул. Соборності, 43, кімната 103-104, виробничі потужності знаходяться за адресою: Полтавська область, Миргородський (Шишацький) район, с. Нижні Яреськи, вул. Залізнична, 2) ОСОБА_4 спільно з директором ОСОБА_5 організували протиправну діяльність щодо виготовлення, зберігання та збуту пального низької якості на виробничих потужностях вказаного підприємства. Перевезення готової продукції здійснюється на службових вантажних автомобілях ТОВ «КТД «Зернопродукт».

Крім того вказані підприємства мають дозволи на виготовлення компонентів до моторних палив. Однак фактично, використовуючи хімічні речовини невідомого походження та за відсутності ліцензій здійснюють виготовлення бензину сумнівної якості з низьким октановим числом, який транспортується та продається за готівку підприємству ТОВ «Укрнафтсервіс» м. Кременчук, проспект Лесі України (50 річчя Жовтня), 1-Д (кадастровий номер 5310436100:02:001:0362) та на ряд місцевих АЗС Полтавської області. В подальшому вказане пальне реалізується фізичним особам під виглядом офіційного бензину марки «А-92» та «А-95». Зафіксовано також факти транспортування пального сумнівної якості та продажу за готівкові кошти мешканцю м. Пирятин Полтавської області ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Відвантаження продукції здійснюється за адресою: АДРЕСА_1 . На вказаній території знаходиться АЗС, складські приміщення, ємності для зберігання пального, бензини різних марок, дизельне паливо, газовий конденсат, а також присадки для пального.

Вище викладена схема вчинення кримінального правопорушення підтверджується матеріалами проведених негласних слідчих дій в рамках кримінального провадження.

В ході досудового розслідування виникло достатньо підстав вважати, що за адресою Полтавська область, Лубенський район, м. Пирятин, вул. Сумська, 10 можуть знаходитись, документація, речі та нафтопродукти які зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до Реєстру прав власності на нерухоме майно, за адресою Полтавська область, Лубенський район м. Пирятин, вул.. Сумська 10 власником являється ТОВ «БУРЕКС» ЄДРПОУ 39120162 .

Прохали надати дозвіл на проведення обшуку за адресою Полтавська область, Лубенський район м. Пирятин, вул. Сумська 10, власником являється ТОВ «БУРЕКС» ЄДРПОУ 39120162, з метою відшукування та вилучення оригіналів наступних речей, нафтопродуктів та документів, а саме: фінансово-господарських документів ТОВ «Укрнафтсервіс», ТОВ «КТД «Зернопродукт», ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код ЄДРПОУ 25158009), ТОВ «Стандарт Ойл-2000» (код ЄДРПОУ 42337720), ТОВ «Кремойл-Синтез» (код ЄДРПОУ 37895857), ТОВ «Корвет СТ» (код ЄДРПОУ 39987640), ТОВ «Полтававторма» (код ЄДРПОУ 37185411): первинні документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, в тому числі договори, договори по відповідальному зберіганню, специфікації, прибуткові та видаткові накладні, повідомлення про намір укласти договір, акти прийому-передачі, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення та банківські виписки, а також документи, що підтверджують походження або виготовлення поставленої сировини (свідоцтва, сертифікати, паспорти), сертифікати відповідності;

-документи первинного бухгалтерського обліку, щодо придбання та використання матеріалів, а саме: накладні, податкові накладні, акти приймання-передачі матеріалів, вхідної та вихідної кореспонденції, електронних носіїв інформації, в яких містяться відомості про проведені операції, журнали-ордери, меморіальні ордери за балансовими рахунками, головні книги, регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку, первинні та зведені документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, рахунки-фактури, комп`ютерна техніка та електронні носії інформації на яких може перебувати вищезазначена бухгалтерська документація, чорнові записи;

-бензин, дизельне пальне, конденсат газовий стабільний природний, нафта, фракція газойлева гудронова широка, мазут паливний 100 зольний малосірчистий низькопарафіністий (М-100) добавки та присадки, товарно-матеріальні цінності за допомогою, яких здійснюється перероблення вуглеводневої сировини з метою виготовлення дизельного пального та подальшого його зберігання;

-металеві резервуари, насоси для перекачування нафтопродуктів, трубопроводи, технологічні трубопроводи, зливні та наливні арматури, лічильники заміру нафтопродуктів, наливні стояки, комп`ютерне обладнання, електронного серверного обладнання, та іншого майна котре використовується для виготовлення паливно-мастильних матеріалів;

- документи, якими визначалося право доступу до системи клієнт-банк, договори та документи про визнання електронних документів, надання цифрового підпису, які укладалися з органами ДФС, чорнові записи, печатки підприємств, факсимілє підписів, електронні носії інформації, які в собі містять вище зазначені документи та інформацію.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та прохав його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що воно підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування, а у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до підсудності Вищого антикорупційного суду, - на підставі ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду.

На даний час слідству необхідно провести обшук за адресою Полтавська область, Лубенський район м. Пирятин, вул.. Сумська 10 власником являється ТОВ «БУРЕКС» ЄДРПОУ 39120162 з метою відшукування документів, речей та нафтопродуктів, які вказують на факт незаконного виготовлення, зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей.

За допомогою оригіналів вище вказаних документів можливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення шляхом проведення зустрічних перевірок, судово-економічних експертиз, судово-почеркознавчих експертиз, а тому зазначені оригінали вище вказаних документів, нафтопродукти та товарно-матеріально цінності мають значення доказів у кримінальному провадженні.

З метою проведення повного, об`єктивного та неупередженого досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, забезпечення належності речових доказів, існує необхідність у вилученні ряду оригіналів документів, які підтверджують факт вчинення кримінального правопорушення, мають доказове значення у доведенні протиправних дій визначених осіб у скоєнні ряду кримінальних правопорушень.

Вказані документи мають значення для встановлення фактичного розміру завданої шкоди, визначення повного кола осіб, причетних до вчинення тяжкого кримінального правопорушення та містять в собі фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню,

З урахуванням того, що існує ряд ризиків підроблення, приховання або знищення, оригіналів документів пов`язаних з незаконним привласненням отриманої вуглеводневої сировини іншим способом зберегти речові докази окрім проведення обшуку не можливо.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 234 КПК України, слідчий суддя-

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл групі слідчих у кримінальному провадженні № 42022170000000105 на проведення обшуку за адресою Полтавська область, Лубенський район м. Пирятин, вул.. Сумська 10, власником являється ТОВ «БУРЕКС» ЄДРПОУ 39120162, де здійснює діяльність ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукування та вилучення оригіналів наступних речей, нафтопродуктів та документів за період з 20.10.2022 р і по дату винесення ухвали, а саме: фінансово-господарських документів ТОВ «Укрнафтсервіс», ТОВ «КТД «Зернопродукт», ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код ЄДРПОУ 25158009), ТОВ «Стандарт Ойл-2000» (код ЄДРПОУ 42337720), ТОВ «Кремойл-Синтез» (код ЄДРПОУ 37895857), ТОВ «Корвет СТ» (код ЄДРПОУ 39987640), ТОВ «Полтававторма» (код ЄДРПОУ 37185411): первинні документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, в тому числі договори, договори по відповідальному зберіганню, специфікації, прибуткові та видаткові накладні, повідомлення про намір укласти договір, акти прийому-передачі, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення та банківські виписки, а також документи, що підтверджують походження або виготовлення поставленої сировини (свідоцтва, сертифікати, паспорти), сертифікати відповідності;

-документи первинного бухгалтерського обліку, щодо придбання та використання матеріалів, а саме: накладні, податкові накладні, акти приймання-передачі матеріалів, вхідної та вихідної кореспонденції, електронних носіїв інформації, в яких містяться відомості про проведені операції, журнали-ордери, меморіальні ордери за балансовими рахунками, головні книги, регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку, первинні та зведені документи бухгалтерського та податкового обліку і звітності, рахунки-фактури, комп`ютерна техніка та електронні носії інформації на яких може перебувати вищезазначена бухгалтерська документація, чорнові записи;

-бензин, дизельне пальне, конденсат газовий стабільний природний, нафта, фракція газойлева гудронова широка, мазут паливний 100 зольний малосірчистий низькопарафіністий (М-100) добавки та присадки, товарно-матеріальні цінності за допомогою, яких здійснюється перероблення вуглеводневої сировини з метою виготовлення дизельного пального та подальшого його зберігання;

-металеві резервуари, насоси для перекачування нафтопродуктів, трубопроводи, технологічні трубопроводи, зливні та наливні арматури, лічильники заміру нафтопродуктів, наливні стояки, комп`ютерне обладнання, електронного серверного обладнання, та майно, котре використовується для виготовлення паливно-мастильних матеріалів;

- документи, якими визначалося право доступу до системи клієнт-банк, договори та документи про визнання електронних документів, надання цифрового підпису, які укладалися з органами ДФС, чорнові записи, печатки підприємств, факсимілє підписів, електронні носії інформації, які в собі містять вище зазначені документи та інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 20 діб.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м. Полтави ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу109420768
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку матеріали кримінального провадження № 42022170000000105 від 21.10.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —554/1830/23

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 25.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 25.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 11.12.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 11.12.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні